Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
 • Lövsångerska1991

  Försöka bli gravid i höst, följas åt?

  Hej!

  Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
  Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

  Mvh Lövsångerskan

 • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
 • Lövsångerska1991
  Gabriella33 skrev 2021-07-23 16:55:33 följande:

  Hej!! :) hänger gärna på denna tråd!

  Jag blir 28 i höst, har inga barn sedan tidigare. Häng här på FL en del då jag fick ett MA i maj. Nu har jag precis fått tbx första mensen. Jag och min man tänker precis som er att börja försöka igen i augusti!:) kul o följas åt!


  Hej, åh vad kul att få följas åt! ???? men tråkigt att höra om MA ???? hoppas vi båda blir gravida snart och att allt går bra! ???? Vill egentligen börja försöka nu, min biologiska klocka tickar för fullt! Men bäst att vänta tills jag är vaccinerad, blir ju det snart. Är ni något oroliga för det här med pandemin graviditet och förlossning? Där vi bor får partnern vara med på förlossningen, men inte sedan på BB. H*n får inte heller komma med på ultraljud, känns lite trist.
 • Lövsångerska1991
  Lövsångerska1991 skrev 2021-07-24 01:36:58 följande:

  Hej, åh vad kul att få följas åt! ???? men tråkigt att höra om MA ???? hoppas vi båda blir gravida snart och att allt går bra! ???? Vill egentligen börja försöka nu, min biologiska klocka tickar för fullt! Men bäst att vänta tills jag är vaccinerad, blir ju det snart. Är ni något oroliga för det här med pandemin graviditet och förlossning? Där vi bor får partnern vara med på förlossningen, men inte sedan på BB. H*n får inte heller komma med på ultraljud, känns lite trist.


  Det ska inte vara frågetecken på alla de där ställena utan olika emojis. Blev konstigt när jag skrev från mobilen, förlåt!
 • Lövsångerska1991
  Semlan3 skrev 2021-07-24 08:01:51 följande:

  Hänger gärna på. Har två barn, 2,5 och 4 år. Blev oplanerat gravid i mars. Fick efter rutinultraljudet i början på juli avbryta graviditeten pga att det inte fanns något fostervatten. Fruktansvärt hemskt och en djup sorg. Vi har i alla fall bestämt att vi vill ha ett barn till, tror att om jag blir gravid kommer såren läka lite snabbare. Blöder fortfarande och måste vänta en mens innna vi får börja försöka :)


  Hej, du är så välkommen! :) Vad hemskt det måste ha varit att behöva avbryta graviditeten så där! Skickar en stor kram <3 Tror också att ett barn till kan läka såren, jag hoppas att det ska gå superbra den här gången! Hur tänker ni göra för att få till en graviditet? Tänker på ägglossningstest, appar och sånt. Jag har appen Maya och ägglossningstest, men kanske är det lite överkurs, jag vet inte! Jag tar folsyratsbletter redan, det är väl bra?
 • Lövsångerska1991
  Semlan3 skrev 2021-07-24 11:34:25 följande:

  Tack så mycket!! Ja folsyra är bra. Jag äter apotekets vitamintablett för gravida. Tog bara ren folsyra innan. Jag känner av min ägglossning. När jag blev gravid sist låg vi dagen efter jag hade ont i magen. Annars tänker jag att vi bara kör på och hoppas att det blir. Jag brukar alltid bli sugen just runt ägglossning. Så hoppas det bara blir. Ägglossning test är ju jättebra för att kunna följa sin cykel! :) har du haft barn längtan länge? Jag hade noll sug på bebis efter andra barnet. Men nu var jag så inställd på en liten, och gör så ont i mig att se alla gravidmagar och bebisar. Trodde aldrig jag skulle känna så nu med tanke på att jag redan har barn. Men är jobbigt.


  Vitamintabletter kanske är ännu bättre än bara folsyra? Jag har faktiskt börjat märka att jag också känner av ägglossningen, särskilt sen jag tog ut spiralen. Hade kopparspiral innan och då kunde jag få ont lite när som helst (ska inte ha det mer) men nu när jag började med testen la jag också märke till att jag får ont i äggstockarna (tror jag iaf) och får ömma bröstvårtor. Och blir också mer sugen just då!

  Jag har längtat efter barn till och från sedan sena tonåren egentligen. Men har haft otur i kärlek, fram tills för lite mer än två år sedan då jag träffade min sambo. Längtan har blivit mycket starkare senaste halvåret skulle jag säga. Jag blir typ grön av avund så fort någon blir med barn, oavsett om det är någon jag känner, en bekant eller kändis! Blir nojig att det ska ta lång tid, att något ska gå fel osv. Så förstår dina känslor!
 • Lövsångerska1991
  Gabriella33 skrev 2021-07-24 17:39:40 följande:

  Förstår dig precis!! Det enda jag tänker på är bebis bebis bebis? inbillar mig massa symtom oxå bara för att man egentligen bara vill så mycket haha!

  Självklart är det lite jobbigt med pandemin, min man fick tex inte vara me på ngt ultraljud ( fick på ett tidigt i v6+3 samt v 12 när vi fick reda på ma) vilket känns jobbigt för båda men mest för han då han inte får ta del utav ngt liksom?. Vet inte hur läget ser ut nu på bb osv men min bror fick sitt andra barn igår ( skit jobbigt o träffa svägerskan när man gick igenom allt fastän jag är skitglad för deras skull) o han fick va med på förlossning samt bb. Får se hur det blir framöver men jag tror nog det lättar mer o mer:)


  Kan också få för mig att jag har symtom och då har vi inte ens haft oskyddat sex under ägglossningen! :D Vill egentligen bara bli gravid nu, men den där sprutan måste tas först, blir arg på pandemin som gör så att allt blir så komplicerat!

  Så jobbigt att inte ha sin man med, när man dessutom får ett jobbigt besked. Hoppas verkligen att jag ska få ha min sambo med på BB sen! Bor i Skåne och har förstått det som att de varit lite extra hårda. Men förstås jätteviktigt att minska smittan. Dock så viktig tid för båda tänker jag, den här första tiden.
 • Lövsångerska1991
  Hejsan91hejsan skrev 2021-07-24 17:50:57 följande:

  Vad kul, följer gärna denna tråd :)!! Försöker också bli gravid med första, fyller 30 nästa månad. Blev gravid för första gången i januari som tyvärr slutade i ma som upptäcktes i samband med ultraljud i v.12 (26/3) :( är nu inne på 3 försöket sedan dess och har bim idag. Så nervös men vågar inte hoppas på något .

  Kul att följa varandra och se hur det går :)!


  Vad kul att du också vill haka på i tråden! :) väldigt sorgligt med ditt MA dock :,( hoppas att du får ett positivt gravtest snart, ska du ta idag om inte mensen kommer? Håller tummarna!

  En fråga till er alla, hoppas ni på något särskilt kön eller spelar det ingen roll alls? Jag blir lika glad för båda, men hade varit roligt att få en flicka på något sätt.
 • Lövsångerska1991
  Semlan3 skrev 2021-07-24 17:47:20 följande:

  Min barnmorska sa sist att när man är gravid under hösten är det bra att ta allvitamin då det innehåller d vitamin som man rekommenderar till gravida. Jag vill också fylla på med järn och så så tänkte att jag lika gärna kan börja nu! Ja jag förstår, är ju inte lätt när allt ska klaffa i livet, härligt att ni har hittat varandra. Och det är ju någon speciellt med första barnet. För oss tog det nio månader att då till första barnet. Andra blev till snabbare än vi tänkt och tredje nu blev till på ett slarvigt ligg. Är så nervös att det kommer ta tid nu bara för att jag vill så mycket. Väntar du in nästa mens och ska börja efter det i augusti? Jag vill att min kropp ska komma igång så fort som möjligt. Tog ett gravtest igår som var negativt, vilket känns skönt. Då är alla hormoner ute ur kroppen och förhoppningsvis slutat jag blöda snart och få ägglossning igen!


  Okej, kanske jag börjar ta lite annat sen när (eller om :/) jag väl bli gravid. Jag vill så gärna att barnet ska bli till på typ första försöket, men får lugna mig lite! Ja, vi kommer att sluta med kondom från nästa vecka någon gång för jag hade ägglossning igår och nu börjar det där strecket bli svagare så då är ägglossningen nästan över. Och sedan när mensen väl kommer kommer jag se i appen när nästa ägglossning borde vara och då börjar jag även med stickor igen lite innan dess. Någon vecka innan ägglossning tror jag att vi ska försöka ha sex varannan dag. I vanliga fall har vi det nästan bara på helgen, men det får bli snabbisar i veckorna nu!
 • Lövsångerska1991
  Gabriella33 skrev 2021-07-24 21:26:20 följande:

  Men jaa! Det blir liksom inte ?verkligt? för han på samma sätt som mig som går igenom allt i min kropp. Men nu får man hoppas på ett plus snart igen o förhoppningsvis är det enklare o få med maken på ul etc!:)

  Har du nyligen slutat med p-medel eller går du fortfarande på ngt?:)


  Ja jag hoppas att vi alla får plus väldigt snart och att allt ska gå bra! :) <3 Sen har jag länge varit rädd för själva förlossningen, men det har faktiskt släppt ganska mycket.

  Jag hade kopparspiral fram till för ca två veckor sedan. Den orsakade ganska mycket smärta också. Vet inte vad för preventivmedel jag ska ta efter graviditeten.
 • Lövsångerska1991
  Semlan3 skrev 2021-07-24 21:41:11 följande:

  Ja tänker ringa och gråta tills min mm får följa med på ul nästa gång. Tänker aldrig gå igenom ett sånt jobbigt besked ensam igen. Hoppas de kan ha förståelse för en sån situation när mna varit med om ett jobbigt besked.


  Ibland gör de undantag har jag läst. Hoppas de gör det för er! <3 Sen tänker jag att när så många är vaccinerade, så borde väl ens partner få följa med! Men hittar ingen ny info om ändrade restriktioner inom förlossningar och graviditet. Förstår inte heller hur allt annat kan vara öppet, samtidigt som det är så här. Eller varför risken att smitta skulle öka på Bb sen när man ändå fått vara med på förlossningen och dessutom tagit covid test där?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?