• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • aann
    Kiwikiwi skrev 2021-08-12 09:54:25 följande:
    Ja det är smart, gäller bara att man är hemma hos sig själv då, får försöka styra middagarna efter ägglossning till att vara hemma hos mig haha. Sen om folk i närheten nu skulle misstänka att man är gravid så får de väl vara så, man känner sig nästan "skyldig" men de är ju underbart om man kan få bekräfta det några veckor senare.
    Ja men precis ;) annars kan man ha med i väskan också och ha den i köket hos någon :) Men eller hur :) allt blir värt det i slutändan när man får den där plusset! 
  • aann

    Jag har BIM+1 idag och har inte haft några tecken på mens som jag brukar. Vanligtvis brukar jag ha mycket kramper och ömma bröst. Har väldigt ömma bröst just nu men inga kramper. Hoppas så innerligt att det är något som tagit sig, dock såg jag nu att jag har aningen rosa flytningar, hoppas att det är en nidblödning och inte mensen som är påväg :( Jag försöker att intala mig att oavsett vad det är så är det okej och om vi behöver försöka igen så är det inte hela världen, jag tycker ju ändå om att ha barnverkstad med min partner xD

  • Willow89
    aann skrev 2021-08-12 11:47:32 följande:

    Jag har BIM+1 idag och har inte haft några tecken på mens som jag brukar. Vanligtvis brukar jag ha mycket kramper och ömma bröst. Har väldigt ömma bröst just nu men inga kramper. Hoppas så innerligt att det är något som tagit sig, dock såg jag nu att jag har aningen rosa flytningar, hoppas att det är en nidblödning och inte mensen som är påväg :( Jag försöker att intala mig att oavsett vad det är så är det okej och om vi behöver försöka igen så är det inte hela världen, jag tycker ju ändå om att ha barnverkstad med min partner xD


    Åh, hoppas för din skull att det är nidblödning! 
  • Lövsångerska1991
    knyttets skrev 2021-08-12 08:00:26 följande:

    Idag började jag blöda några dagar innan bim, men det var väntat då det är första "riktiga" mensen. Känns verkligen surt fast jag vet att det är så otroligt få som lyckas på första försöket. Nåjaa, det är bara att vänta ut och försöka igen. Fördelen med en kort menscykel är ju att man ganska snabbt får prova på igen.

    Angående vaccin så fick jag min andra dos redan i juli då jag jobbar inom vården. Kollade upp angående graviditet och de sa att det inte är något hinder för att börja på. Men naturligt har det gått de där två månaderna ändå. Slutade med mina p-piller i juli och fick den första blödningen som vanligt och nu första riktiga mensen inom ramen för vad som är "normalt", så tror inte det har påverkat min cykel.

    Hade svårt att fånga ägglossningen på stickor senast, men tänkte försöka denna cykel igen. Borde jag kanske ändå tempa parallellt?


    Tråkigt att det inte blev något, men som du säger så är det ju ovanligt att det blir till på första försöket. Det är ju jättebra att mensen är igång som vanligt iaf, då blir det lättare för dig att följa cykel och ägglossning :) stort lycka till, snart är det ju ägglossning igen! Jag börjar ta äl-test på lördag. Att ta tempen är väl inte fel, om det känns tryggt för dig? Tycker att man får använda precis så mycket eller lite hjälpmedel man vill! Det är liksom inte onödigt om det får en att känna sig bättre. Jag tyckte det var bra att ta två sorters äl-test förra månaden t.ex, vilket säkert många tycker låter galet. Men det var mest för att jag ville kunna testa både morgon och eftermiddag och få koll på hur det hela fungerar. Kanske bara blir clearblue nu dock, eller kanske båda sorter när det verkligen närmar sig.
  • Lövsångerska1991
    knyttets skrev 2021-08-12 08:58:44 följande:

    Välkommen med! :) Vi har som sagt varit ganska hemlighetsfulla med att vi har börjat försöka. Sen om vi lyckas få till det tror jag vi är mer bekväma med att berätta åt min familj tidigt, då vi är en sån familj som pratar om allt. Skulle också gärna ha min mamma som stöd om det blir missfall eller komplikationer. Men jag tror vi väntar med att berätta åt sambons familj då det inom familjen finns par som haft det ganska tufft med att lyckas så vill vi inte göra så stort nummer av det, sådär av respekt liksom. Sen blir hans mamma lätt otroligt ivrig och jag vill inte hamna i den sinnesstämmningen allt för tidigt :D


    Tror jag berättar för min familj ganska tidigt efter graviditeten, iaf för min mamma. Men inte före graviditeten. Vill också ha mammas stöd vid missfall. Men innan det blivit något känns det konstigt att berätta. Vet som sagt inte varför för har ju ändå berättat för ett par nära vänner.
  • Lövsångerska1991
    Willow89 skrev 2021-08-12 09:15:53 följande:

    Den känslan känner jag igen så väl, det blir liksom verkligt x1000 om familjen får veta! Personligen vet jag att jag då kommer lägga för stor press på mig själv att det ska hända för "alla väntar". Vill inte att de ska gå runt och undra och snacka med varandra osv. Funderar på att berätta för någon fler vän, bara en som vet i dagsläget. Men måste vara någon som går att lita på och som inte kommer tjata heller. Sen känns det bäst att det är någon som redan har barn dessutom och har inte många vänner som har det än. Haha, låter jag kräsen?


    Nej, man vill ju inte att alla ska vänta på det. Samtidigt känns det egentligen inte som att min familj skulle stressa mig egentligen. Mina föräldrar har t.ex redan många barnbarn. Vet inte riktigt vad det är som spärrar mig. Känns bara som en oväntad sak att säga kanske. Ingen annan av mina systrar har sagt något när de försökt skaffa barn, kanske därför.
  • Lövsångerska1991
    slo92 skrev 2021-08-12 11:08:23 följande:

    Jag testade faktiskt ägglossningstest (rfsu) nu under första försöket bara för att se om den kommit igång. Jag har de senaste månaderna haft en kort menscykel på 26 dagar och jag testade då dag 9 och fick ett svagt streck, men fick ett starkare streck när jag testade på kvällen dag 10. Strecket var dock inte precis lika starkt som kontrollstrecket men nästintill... Så vet inte riktigt om jag ska tolka det som att det var positivt eller inte. Men det brukar ståpå förpackningen vilken dag man bör testa utifrån hur lång ens cykel är.


    Ett nästan lika starkt streck är också ägglossning, eller iaf på väg mot ägglossning. Mitt streck blev aldrig lika starkt på de vanliga stickorna, men på clearblue samma dag fick jag glad gubbe. Det var liksom betydligt starkare en dag och sedan nästa dag svagare igen, det blev alltså en stegring och det är det som räknas. Jag använde en sort från testlagret .
  • toughshit
    Summertime skrev 2021-08-12 08:38:04 följande:

    Hej!

    Vilken rolig tråd. Jag och min man planerar att skaffa barn snart, vi kommer nog börja försöker i september. Har inga barn sedan tidigare. När tror ni att ni kommer berätta för folk? Tänkte också på det med alkohol som någon skrev att det blir ganska uppenbart när man tackar nej ifall man inte brukar göra det i vanliga fall :)


    Hej hej och välkommen :D

    Jag har bara berättat för min närmsta vän. Annars kommer jag inte säga någonting till någon förrän efter vecka 12 åtminstone. Hur har ni själva tänkt? :)
    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • Kiwikiwi
    toughshit skrev 2021-08-12 20:41:28 följande:

    Hej hej och välkommen :D

    Jag har bara berättat för min närmsta vän. Annars kommer jag inte säga någonting till någon förrän efter vecka 12 åtminstone. Hur har ni själva tänkt? :)


    Planen är att inte berätta för någon att vi försöker skaffa barn, kan dock tänka mig att berätta för de som frågar att vi vill ha barn snart. Blir jag gravid kommer jag troligen berätta för min mamma och systrar ganska tidigt då vi ses väldigt ofta och oftast ses vi och äter middag som inkluderar alkohol och kanske mat man inte ska äta som gravid så de kommer inte gå att hålla hemligt i 12 v. Har även en nära vän som jag träffat ofta och likadant där gärna tar en drink med så kan tänka mig att hon också får veta hyfsat tidigt. Men allt beror på hur lång tid de tar, blir jag inte gravid på ett år så kanske jag öppnar upp mer om det
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?