Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Wave Mother skrev 2021-08-18 19:20:44 följande:

    Då verkar det ha varit väldigt lika för oss, fostret dog i v. 7+3. Man får ta det någon dag i taget. Var helt knäckt först, men det blir bättre när det slutar blöda, och bättre när man börjar orka göra lite andra saker. 


    Ja jag fick inte exakt men tror dom sa ca 7+5. Fick reda på det I 10+4. Dock hade jag det på känn. Så så fort jag slutar anklaga mig själv blir det nog bättre. Jag jobbar vardagar nu och körde första dagen idag efter mf. Gick bra men det första som hände var att en mamma som går hos mig berättade att hon var gravid och skulle ha barn i mars. Samma månad som vi skulle ha haft. Plus att jag träffade två st 1 veckors bebisar som skulle skrivas in. Inte helt lätt att ha mitt jobb men gick ändå bra eftersom jobbet ger glädje. Och en kollega visste om detta så fick gråta ut några gånger.

    Ska dessutom hospitera på bb om 2 veckor. Snacka om att utsätta sig för allt på en gång. Men lika bra att komma in i det. Jag kan ju inte fly liksom.

    Har dessutom anmält mig till två tävlingar i padel en i morgon och en på tisdag. Då har jag två timmar varje gång där huvudet är helt tomt och bara tänker på att slå på bollen. Då kan man få ut en hel del aggressioner.

    Försöker verkligen sysselsätta mig. Skulle dock gärna spola fram 2 månader. Skulle vara skönt.
  • hurtänktedunu
    Semlan3 skrev 2021-08-18 17:36:57 följande:

    Jag skulle varit i vecka 25. Börjat gå på kontroller hos barnmorskan med mera. Tänker att sannolikheten att samma sak händer mig igen är rätt liten. Men kan ju råka ut för massa annat under graviditeten. Känns som att det skulle ta hårdare nu än innan.


    Beklagar det som hände dig också.
  • hurtänktedunu
    Semlan3 skrev 2021-08-18 20:02:26 följande:

    Nej jag vet. Undrar också om det var mitt fel, om jag kunde gjort något annorlunda. Troligtvis var det inget varken du eller jag gjorde. Men tankarna spökar.


    Tankarna spökar verkligen. Hoppas det blir bättre med tiden. Men man får nog bra ge det tid. Men jag känner att min bästa medicin nu skulle vara att bli gravid igen.
  • hurtänktedunu
    Semlan3 skrev 2021-08-18 21:02:21 följande:

    Nej var ensam på kub och rutinultraljudet. Vidrigt att få ett dåligt besked. Han fick följa med dagen efter när vi skulle träffa läkare. Kommer inte se fram emot ett ultraljud igen. Vill inte heller gå själv.


    Nej det förstår jag. Här får partner följa med på ultraljud och har fått ett bra tag. Borde ju vara lika. Man vill ju inte ha sådana besked ensam. Det lär dom ju förstå.
  • hurtänktedunu
    Semlan3 skrev 2021-08-18 21:05:47 följande:

    Tror också det! Att några av såren kan läka då.


    Ja men verkligen. Och hoppas det händer närmsta månaderna. En sommar bebis skulle ju vara helt okej.
  • hurtänktedunu
    Wave Mother skrev 2021-08-19 09:33:40 följande:

    Oj, det låter som ett tungt jobb att ha i det här läget. Men bra med kollega som kan stötta. Och jättebra att du har ett sätt att få utlopp fysiskt för allt. Träning har hjälpt mig en hel del också.


    Både ja och nej. Just idag kändes det rätt bra. Pratade med gynekologen om allt och det kändes riktigt bra. Pratade med min kollega som är läkare också och hon lugnade mig och sen berättade hon att hon också haft missfall. Känns skönt att inte vara ensam. Även om det så klart är tråkigt för dom också. Men du förstår nog vad jag menar. Gynekologen däremot sa att jag skulle ha mens 3 ggr innan jag försöker igen. Det verkar verkligen vara olika.
  • hurtänktedunu
    Kiiwi00 skrev 2021-08-19 20:35:10 följande:

    Hej ?? Vi har nu bestämt oss för att försöka satsa på ett till barn, så att bebis kommer tidigast hösten nästa år. Jag har nu kopparspiral och funderar mycket på när jag ska ta ut den. Jag har noll koll på hur det funkar efter man tagit ut en spiral om kroppen kräver tid att vänja sig eller så. Ni som har erfarenhet av detta hur långt efter uttag av kopparspiral plussade ni?

    Vi har en dotter sen tidigare och där plussade vi på tredje försöket efter en period med p-piller.


    Vad kul. Välkommen. Jag tog ut min spiral i mars och väntade två cykler så fick jag då mens precis som vanligt. Gick in på min vanliga cykel direkt. Sen började vi försöka efter andra mensen och det gick på första försöket men slutade tyvärr i ma. Men som sagt det gick snabbt.
  • hurtänktedunu
    Kiiwi00 skrev 2021-08-20 21:24:45 följande:

    Tack och tack för svar :)

    Då vet jag nog ungefär när jag ska ta ut den i så fall.

    Vad tråkigt med ma, beklagar :(


    Tack. Det värmer. Känns som man börjar återhämta sig i alla fall
  • hurtänktedunu
    florens91 skrev 2021-08-22 15:48:34 följande:

    Hej! Ett tag sedan jag var här nu! Jag blev gravid på första försöket men fick idag ett väldigt tidigt missfall, två dagar efter plusset.. så jag hoppar in här i tråden igen. Är det någon här som fått missfall och blivit gravida ganska snart igen? Jag är så ledsen men också ?glad? för att det hände nu och inte senare. Hoppas alla plussar snart <3


    Beklagar missfallet. Blev också gravid på första försöket i juni och fick missfall v11 då bebis dött v8. Så nu ska vi köra på snart igen. Har googlat ihjäl mig och många verkar bli gravida snabbt efter ett mf. Det har hållit mitt mod uppe.
  • hurtänktedunu
    florens91 skrev 2021-08-23 10:57:52 följande:

    Åh, det var tråkigt att höra? Håller tummarna för att du blir gravid snabbt nu igen :) Får jag fråga, blödde du ut allt själv eller fick du uppsöka vård?


    Ja jag hoppas. Men detta är ju tredje barnet och alla gånger har det gått snabbt så vi hoppas det håller i sig.

    Nej jag började bara små blöda. Kom inte alls mycket så åkte in och fick cytotec. Gick väldigt bra trots allt om man kan säga så
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?