Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Tänkte att det kanske är dags att uppdatera denna lite. Jag tror kanske jag vet när min mens kommer nu men det återstår att se. Min app säger 10 men det kan lika gärna vara 12. To be continued.

    BIM-lista

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)

    26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)

    28/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet) PLUSSAT

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)

    31/8 chouette (32 år, första försöket, andra barnet)

    1/9 Jenek18 (30 år, första försöket med första barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)

    5/9 L0uis3 (28 år, försökt i 3 år med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    7/9 aann (28 år, 6:e försöket, första barnet)

    7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)

    9/9 Junii91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    10/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet)

    16/9 Dalarna 91 (30 år, tredje försöket med första barnet)

    19/9 slo92 (28 år, 2a försöket, 1a barnet)

    20/9 evelinagra1 22 år ( 5e riktiga försöket, första barnet)

    23/9 bez (31 år 2:a försöket, 1:a barnet)

    7/10 LJM91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet

    ??/?? toughshit (28 år, första försöket, andra barnet)

    ?/? Essie0 (30 år, första försöket, första barnet)

  • hurtänktedunu
    Avokado92 skrev 2021-08-31 09:33:05 följande:

    Hej,

    Jag är ny här och tänkte hoppa in och följa er samt berätta lite kort om min resa :) kort om mig:

    28 år, IT-specialist, inga barn (än).

    Min graviditetsresa:

    Blev gravid i juni, under den cykeln hade vi bara sex en gång och det var den dagen som ÄL-test visade positivt. Så det kan gå bra med ett ligg också ;) men för att göra en lång historia kort; det slutade med mf i vecka 8. Det startade 7 augusti, fick negativt grav-test 19 augusti (höll koll på när hormonerna gick ur kroppen). Sen fick jag positivt ÄL-test nu 27 augusti. Så håller tummarna att det blev något denna gång :D

    Generellt så försöker jag hålla mig väldigt positiv och glad trots motgång. Jag vet nu att jag kan bli gravid och förmodligen var det något fel på fostret och då tog min kropp hand om det själv - så slapp jag ta något jobbigt beslut senare i graviditeten. Jag tror generellt att vi kvinnor utsätts för mycket press gällande våra kroppar - så försöker vara så snäll och tacksam gentemot som jag bara kan :D om någon har frågor gällande missfall, tidiga grav-tecken eller bara behöver allmän pepp - skriv!


    Välkommen. Jag har liknande historia som dig. Blev också gravid i juni. Gick till v11 men bebis hade slutat växa i v8. Var första försöket dock tredje barnet och aldrig haft missfall förut. Min kropp fick hjälp med cytotec. Började blöda 13 augusti. Hade inte fått negativt test ännu när jag testade i fredags men är väldigt säker på att jag hade ägglossning i helgen. Skulle tro 29 augusti men enligt appen 27 augusti. Men vi får se. Hoppas verkligen det tar sig denna månad. Har eventuellt bim 10 september. Håller alla tummarna för att det tar sig för oss båda. Känner dock som du att det var skönt att kroppen tog beslutet istället för att man själv behövde.
  • hurtänktedunu
    Semlan3 skrev 2021-08-31 13:31:46 följande:

    Kan man få ägglossning så länge man har hcg kvar i kroppen? Man har ju inte ägglossning under tiden man är gravid.


    Det finns nog en gräns för när. Testet var väldigt känslig och väldigt svagt så hcg var nog väldigt lågt. Nu är det typ negativt. Men jag känner min ägglossning så väl så det var ingen fundering. Till och med min man sa det. Haha. Typiska ägglossningsflytningar.

    Men äl kom 16 dagar efter missfallet så det var ett bra tag. Så nu får vi se.
  • hurtänktedunu
    Bez skrev 2021-08-31 15:42:39 följande:

    Åh kul att få höra mer om alla, har vart lite oaktiv då mensen kom men nu är de äntligen dags att börja med ÄL tester igen så de känns som man gör nått :P

    Jag och min man är 31 och 35 och försöker med vårt första barn. Bor i centrala Stockholm och varit ihop i 11 år och gifta i ett. Har älskat att resa och leva livet själva men nu känner vi att vi är redo att starta familj.

    Har haft kopparspiral i massa år och tog ut den i maj, tyvärr kom den ut trasig. Tydligen va de ett produktionsfel på spiraler insatta de året jag satte in så barn försöken vart skjutna nåra månader då de va tvungna att gå in med kamera och leta osv. Den här månaden blir andra försöket håller tummarna för oss alla att de ta sig den här gången!


    Håller tummarna att det kommer gå snabbt för er och ni får en liten bebis.
  • hurtänktedunu
    Semlan3 skrev 2021-08-31 18:48:03 följande:

    Var på återbesök idag och fick veta att vår dotter hade två kromosomavvikelse som orsakade ett ovanligt syndrom. Känns så sjukt tungt och jobbigt. Förstod ju att något var fel. Men när hon började prata om att ta prover för att kolla om vi bar på genen så kände jag för att ge upp. Vi kommer annars bli erbjudna moderkaksprov i vecka 12. Funderar liksom på om det är värt det. Är så ledsen idag. Vet inte om jag orkar.


    Vilket jobbigt besked. Förstår att det känns jätte jobbigt. Hur vill ni göra?
  • hurtänktedunu
    Semlan3 skrev 2021-08-31 19:30:26 följande:

    Vet inte. Kommer ju ta flera månader att få svar på ett sådant prov. Om vi vill gravida har jag ingen lust att vänta. Kommer oavsett vilja ta moderkaksprov för att utesluta något kromosomfel. Oron kommer ju vara så tung att bära. Jag vet inte hur mycket oro och smärta jag orkar med. Jag har ju två fina barn. Skaffa hund istället kanske....?


    Ja jag förstår det. Tar det så lång tid förstår jag att det känns segt.
  • hurtänktedunu
    Essie0 skrev 2021-09-01 20:50:00 följande:

    Det här med att ta det lugnt och inte tänka så mycket på graviditet går sådär haha! Tycker jag känner en massa symtom men har förmodligen bara glömt hur det är att inte äta p-piller. Är ju inte så konstigt att uppleva diverse symtom under olika perioder av cykeln, speciellt runt ÄL och fram till och med mens. Hur går det för er andra, någon som känner någonting?


    Svårt att inte analysera. Ska ha mens 10-12/9 så lite tidigt än att känna något men man vill ju gärna snabbspola tiden. Vill verkligen bli gravid nu och är helt 100% säker på att jag hade ägglossning 29 augusti. Så bara vänta och se
  • hurtänktedunu
    Beckizen skrev 2021-09-02 07:27:07 följande:

    Ja det känns som det är en evig väntan. Man väntar på att bli gravid och sen väntar man på att barnet ska komma. Jag har försökt att inte känna efter så mycket men det är svårt. Hade ÄL samtidigt som dig så har BIM samtidigt som dig! Eller jag är nästan 100% säker att jag hade ÄL 29/8 men jag tar inga ÄL tester så kan ju inte veta helt. Men jag håller tummarna för oss :)


    Ja jag kan absolut ta att vara gravid efter rul men innan är jobbigt. Dock har ju jag två barn redan så tiden går ju lite snabbare i och med det. Men nu I och med missfall nyss så blir det ju extra seg väntan då jag redan hade gått nästan 12 veckor. Vill inget annat än att bli gravid nu. Och bli beräknad i maj hade vart perfekt. Juni har jag redan en. Och min mormor vill ha sällskap i maj då hon är ensam med att fylla år då. Haha. Hon fyller 15 maj och jag skulle bli beräknad 21 och mina barn har kommit 6 och 7 dagar tidigare.

    Men på något sätt känns det som att det skulle vara för bra för att vara sant. Men vi håller tummarna. Har precis beställt hem några fler grav test.
  • hurtänktedunu
    Beckizen skrev 2021-09-02 10:25:28 följande:

    Beklagar missfallet :( så tråkigt

    Ja men då går nog tiden lite fortare när man har något som kan distrahera en lite. Åhh jag håller tummarna för att du får en maj bebis! Det låter hur mysigt som helst om bebisen skulle dela födelsedag med din mormor:)


    Ja det var tråkigt men konstigt nog väntat trots att det var första missfallet men det var så mycket med den graviditeten som kändes konstigt. Kändes inte som de andra gångerna och testet stegrade men inte lika mycket som de andra två gångerna. Var liksom en oro i kroppen hela graviditeten.

    Ja det skulle vara så mysigt. Om 2 veckor vet vi helt säkert.
  • hurtänktedunu

    Vågar inte hoppas riktigt men idag sög det till i tuttarna eller ja mest i bröstvårtorna. Detta är något som aldrig hänt om jag inte vart eller blivit gravid. Förra graviditeten som gick vägen så hade jag exakt detta dag 5 efter äl. Nu är jag någonstans mellan dag 4-6 på äl. Vet inte exakt men ja. Så nu kände jag detta. Kanske kanske kan man ha tur. Håll tummarna.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?