• Vickan31

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    I söndags kom både mensen och en hejdundrande förkylning, så jag har varit lite bortkopplad ett tag men nu har jag läst ikapp allt och är så glad att jag har er. Jag vet att det här bara var 4:e försöket med min sambo, men som jag beskrivit det tidigare så kändes det ändå som försök 24 eftersom jag och mitt ex misslyckades att bli gravida under cirka två år. Jag kände att min sambo blev lite extra ledsen den här gången jämfört med tidigare, kanske för att han börjar känna en oro sedan han läst på mer om fertilitet och hur svårt det kan vara, och nästa ÄL kommer vi att vara bortresta och sova i en liten stuga med fyra andra personer så det känns inte alls lätt att få till det. Har ni något tips eller bra tänk, hur ni skulle ha gjort om ni sov borta tillsammans med andra människor just under ÄL? Vill ju inte missa en enda chans.


     


    28/10 Chilins (10e försöket, första barnet, 1 mf, 1 x, 1 ma)


    12/11 Vickan31 (5:e försöket, första barnet, försökt 2 år med ex sambo)


    13/11 dalarna91. 10e försöket. 1 tidigt missfall, 1 ma. Första barnet


    13/11 Fyrklöverns (14:de försöket, första barnet, 1 mf, 1 utomkveds)

  • Vickan31

    Har varit sjuk hela förra veckan och fortsatt sjuk även idag, men har börjat få tillbaka krafterna lite och har nu läst ikapp här Glad Tack förresten för tipsen, jag ska framföra dem till sambon i helgen när det är dags för ägglossning i stugan, att då får vi vara lite kreativa i bilen, på skogspromenad eller i badrummet, så får vi se hur vi lyckas få till det!

    Sophie: Det låter som att ni fick till det jättebra denna cykel, och skönt med besöket hos barnmorska och bekräftad ÄL därifrån, jag håller tummarna stenhårt! Tack för omtanken när min mens kom förra veckan, jag håller på att försöka ladda om inför ÄL till helgen Glad

    Rewner: Jag säger precis som de andra att självklart kan du skriva av dig i den här gruppen om allt! Hjärta Hur mår du nu, någonting nytt? 

    Dalarna: Vad jobbigt att höra att ni har det tufft i förhållandet, alla har ju sina toppar och dalar så jag hoppas att ert snack kan leda till någonting bra. Håller tummarna för en tydlig ägglossning i bra tid den här cykeln, och roligt att vi kanske har ÄL samtidigt nu i helgen!

    Fyrklöverns: Då närmar du dig också ÄL nu i helgen va? Låter som en bra taktik med äl-tester och att köra varannan dag fram till positivt äl-test. Kan verkligen relatera till det där med att vilja kasta vinflaskan på tv:n för övrigt!

    Chilins: Jag förstår om tempen får dig att tappa hoppet, men jag har sett andra kurvor där tempen legat lågt men det ändå lett till ett plus, så jag fortsätter att hoppas för dig!

    Härligt att vi får följas åt allihopa nu i oktober/november också, så hoppas jag att vi därefter kan följas åt som gravida istället Hjärta

  • Vickan31

    Fyrklöverns: Tack snälla, det känns ju alltid lite typiskt när t.ex. stugplanerna nu krockar med dagarna kring ÄL, men vi ser det inte som ett hinder utan bara lite annorlunda försök den här månaden ;) Superkul att följas åt om vi alla får ÄL som beräknat och om vi lyckas pricka in för goda chanser Glad

    Sophie: Tack vad gullig du är Glad Men vilken tur att han blev sjuk efter ÄL och inte innan! Har du några roliga saker att uppehålla tankarna med nu, i den alltid så långa väntan på BIM? 

    Dalarna: Ja men självklart, vi finns här och lyssnar vad det än gäller! Hjärta

  • Vickan31

    Hej tjejer! Jag använder inte längre ÄL-tester men tjag tror att jag hade ÄL i söndags så får tempen avgöra om det är rätt gissat eller inte. Jag använde alltid tester i mitt förra förhållande men eftersom min cykel oftast är så pass regelbunden så har jag slutat med testerna för att eventuellt minska lite på stressen. Men det betyder att vi är flera som är ganska nära varandra även den här cykeln, så det ska bli spännande att följas åt och jag hoppas att november ger många plus i den här fina gruppen Glad

    Dalarna: Personligen hade jag nog påbörjat utredningen ändå, för förhoppningen är ju att ni ska ha det bra igen och att det här bara är en svacka? Verkligen tråkigt att läsa om hur du och din sambo har det just nu. Du har redan fått så många kloka ord från alla fantastiska kvinnor här, men jag ville bara tillägga att jag förstår hur svårt det är med de där känslorna när det inte bara handlar om ska vi hålla ihop eller inte utan även frågan: hur blir det med barn om vi skulle göra slut? Jag gjorde slut med mitt ex när jag var 32 och var ju såklart livrädd för att bli ensam och att inte få bli mamma, men jag är helt övertygad om att jag har träffat rätt person nu och att vi kommer att ha tid att bli föräldrar. Så tid finns, men med det sagt är det inte säkert att du och din sambo ens behöver gå skilda vägar. Alla har sina dalar, inte minst när man genomgår en kris som ofrivillig barnlöshet faktiskt kan vara, och jag känner precis som Fyrklöverns så klokt skrev: med kommunikation kan man komma jättelångt. För vår del brukar vi ofta prata i bilen eller på hundpromenaderna, vissa kanske avsätter tid vid andra tillfällen där man kan prata utan att någon blir distraherad av något annat som måste göras eller så. Så om ni kan försöka prata med varandra mer, och om han kan försöka visa lite mer att han vill och att han kan göra lite mer för dig och för er, då tror jag absolut att ni kan få det bättre tillsammans igen Hjärta


    Chilins: Neej, så ledsen jag blir att din mens kom! Jag förstår verkligen om du behöver en paus efter det här långa året, men du ska veta att vi fortsätter att tänka på dig och du är så varmt välkommen tillbaka när du känner dig redo för det, vi finns här Hjärta Skickar en stor kram!

    Fyrklöverns: Haha wow vilken dröm och ja tänk om jag hade fått vara lite kreativ där ute i skogen men det blev framflyttat några veckor pga att två i gänget (en av dem var då jag) var sjuka tyvärr. Så den här ägglossningshelgen blev en helt vanlig sådan hemma istället för stugan, haha. Vad skönt med tidigare ägglossning den här månaden, jag tycker absolut att det borde räcka med de dagarna ni prickade in, så jag hoppas massor för dig den här cykeln! Glad

    J3nnif3r: Håller tummarna att ägglossningen kommer snart och att ni prickar in den bra den här cykeln Glad

    LJM: Det känns ju jättelovande med så mycket fertilt sekret, och vad skönt med tidigare ägglossning nu! Hoppas att november kommer med bra besked Glad

    Sophie: Vad skönt på ett sätt att inte kolla appen hela tiden, men jag förstår att tankarna är där och snurrar väldigt mycket ändå. Det kan ju kännas bra att veta att ett återbesök närmar sig så att någonting händer, men vi fortsätter att hålla tummarna för det här försöket! Hjärta

  • Vickan31

    Sophie: Ååååh jag blir så himla ledsen för din skull! Jag fattar inte varför livet ska vara så orättvist! Gråter Jag förstår verkligen om du känner dig både ledsen och uppgiven, det känns liksom så overkligt att behöva kämpa så himla länge som du gjort samtidigt som det är det man har blivit van vid tyvärr, att den där oönskade mensen fortsätter att komma månad efter månad. Skickar en stor kram! Hjärta

    Dalarna: Kul att vi är flera som är synkade med ägglossningen, hoppas att progesteronkrämen kan hjälpa med att få lite längre lutealfas. Och jag håller med precis som du säger, att även om alla skulle plussa i november utom en själv så är det så efterlängtat och välförtjänt!

    J3nnif3r: Vad märkligt att det ändå visar två streck, men då hoppas vi att det betyder att du är gravid på nytt! Håller tummarna för dig!

    Fyrklöverns: Ja vi fick till det bra tycker jag, min temp satte ÄL till måndag (trots att jag trodde att det var söndag) och även om jag inte kände mig så sexig som sjuk så var det inget fel på lusten, haha. Det lät som att ni fick till det bra också Glad När har du BIM?

  • Vickan31

    Sophie: Tack själv för att du finns! Så fint med extra många kramar från din man också. Hoppas att allt ska gå bra med er utredning! Har ni fått någon tid för att träffa en läkare och gå igenom alla provsvar?

    Fyrklöverns: Ja det är ju superroligt att vi till och med är 4 stycken som ägglossade samtidigt den här månaden! Jag har BIM 13:e eller 14:e, är lite osäker. Skulle också vilja testa den 13:e men jag sitter på ett tåg i flera timmar den morgonen så jag vet inte om jag kan eller vill testa där och då, haha! Hur ser din temp ut hittills? Min temp har bekräftat ÄL och håller sig strax ovanför coverline men jag tycker ändå att den är rätt låg denna och förra månaden, vill minnas att jag tidigare cykler haft högre temp under lutealfasen så jag blir lite nojig.

    Dalarna: Ja jag gjorde en fertilitetsutredning med mitt ex när vi hade försökt ungefär ett år. Jag tyckte att det kändes skönt att lämna över det i händerna på experter, så att ansvaret inte bara skulle ligga på mig och att jag kunde känna att man inte står och stampar på samma ställe månad efter månad utan att man i och med utredningen fick lite nytt hopp om att någonting kommer att hända. Jag och min nya kille har redan kontaktat vården och de sa att vi kommer att få göra en full fertilitetsutredning till våren om vi inte har plussat då. Anledningen att vi hörde av oss redan nu var just pga att jag aldrig plussade med mitt ex trots två års aktiva försök och att spolningen de gjorde under den utredningen visade att jag hade en blockerad äggledare. Ni skulle få prata med en läkare om några månader va, och börja med prover nu? Hur tänker du och din sambo kring det?

  • Vickan31
    Fyrklöverns skrev 2022-11-07 23:13:42 följande:

    Vickan här är min kurva. Tycker tempen var bättre denna månaden fram tills imorse. Hoppas det var en tillfällig dipp. Annars har kurvan känts lite trött hos mig också föregående två månader.
    Du får spara lite urin på morgonkvisten så får du testa i den senare haha. Fast iofs borde det kunna visa positivt även med ett par timmars blåstid om det är dagen innan BIM :)


    Ooh intressant ändå, jag fick också en dipp men imorse och först blev jag ledsen men nu hoppas jag istället att både du och jag haft en implantationsdipp, vad tror du om det? Glad Haha ja det hade varit något, men som du säger kanske det går att se ändå.

    Bifogar min tempkurva också, vet inte om jag ska göra som LJM och sluta tempa efter bekräftas ÄL kanske, för jag blir så nedslagen av att se tempkurvan alla dagar den är lägre än jag hoppats på.
  • Vickan31

    Dalarna: Vad skönt att höra att ni båda är ombord på tåget att göra den här utredningen, och att det är bättre mellan er även om det finns saker som kan förbättras. Hoppas att allt ska kännas bra med kliniken ni går till, eller jag vet inte om det är en fertilitetsklinik i det här skedet eller typ vårdcentral? Jag gjorde i alla fall min utredning på en fertilitetsklinik Glad

    Evelinagra1: Tusen tack för den fina peppen, så omtänksamt av dig! Hjärta Du om någon vet ju hur tufft den här resan är, men också att det där efterlängtade pluset faktiskt kommer till slut. Hur mår du nu?

    Fyrklöverns: Alltså nää, jag blir alltid så stum över att det finns människor som kläcker ur sig sådana där ogenomtänkta och sårande kommentarer! Så bra att du sa ifrån, själv brukar jag inte komma på någon bra comeback förrän tidigast några timmar efteråt XD

    LJM: Så skönt att höra att du känner dig lugn och trygg med att letrozolen faktiskt gjort någon skillnad Glad Som jag skrev i mitt förra inlägg blev jag lite inspirerad av dig nu att faktiskt sluta tempa efter bekräftad ägglossning då kurvan ofta bara stressar mig ändå. 

  • Vickan31

    Just ja, glömde fråga: är det någon som vet om det kan minska chanserna att bli gravid om man är förkyld? Jag åkte på en sån där riktigt långdragen monsterförkylning med symptom de senaste tre veckorna och undrar om det är lika bra att ge upp hoppet för att den här månadens stackars lilla ägg ska befruktas och fästas? 

  • Vickan31
    Dalarna91 skrev 2022-11-08 15:44:52 följande:
    Jag har läst att folk har blivit gravida under förkylning och försökt länge. Så chansen är inte över. 
    Tack fina du för att du ger mig lite hopp Hjärta Jag ska försöka att inte ge upp den här månaden ännu i alla fall, och hoppas att tempen blir högre igen så att det här bara innebar en implantationsdipp eller något och inte att det är en svag ägglossning eller vad man kallar det för. 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?