• elin1989

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    LJM91 skrev 2022-09-27 21:29:37 följande:

    Vad tråkigt att höra att du inte fick så bra stöd av din sambo när du fick utomkveds, elin. Kan förstå känslan av att bara vilja förtränga hela graviditeten, om du nu mot förmodan skulle få dåliga nyheter på ultraljudet. Men tror du inte din sambo vill vara med på ultraljudet?

    Spännande med hälsodeklaration inför IVF Dalarna, om du har lust att dela med dig om vad det är för frågor i den så hade det varit intressant att läsa :)

    Tog en ägglossingssticka ikväll, obefintligt teststreck. Tredje dagen med äggviteflytningar nu så börjar bli lite otålig..


    Alltså han försökte säkert men han hade väldigt svårt att förstå hur det påverkade mig, det var ju väldigt tidigt så han hade väl inte riktigt känslorna för graviditeten som jag hade. Vilket jag kan förstå men när man själv är väldigt nere är det inte så kul att inte känna att man delar upplevelsen. Sen hade han heller inte alls fattat vilket stort ingrepp det faktiskt var, jag var tvungen att göra öppen bukoperation (som ett kejsarsnitt) och hade morfinpump och han verkade tro att det var som att dra ut en visdomstand... 

    Jag var själv på ultraljudet förra gången (alltså när jag fick reda på att det var utomkveds) och jag hade faktiskt inte velat ha någon där. Klart man vill ha stöttning men jag vill hellre processa det hela i stunden själv. Han kan förstås komma på ultraljud senare i graviditeten!
  • elin1989
    Dalarna91 skrev 2022-09-28 16:08:43 följande:

    Jag har äntligen positivt ägglossning test! 
    Fick hem testerna idag, så vet inte om det är dag nr 1 eller 2 som det är positivt. Så sex ikväll blir det! 


    Kul! Hoppas hoppas hoppas!
  • elin1989


    Så här ser mina test ut :)

    Är på ÄL+22 idag men slutade testa efter att teststrecket var starkare än kontrollstrecket. Bara fyra dagar kvar till ultraljud 
  • elin1989
    Sophiee92 skrev 2022-10-02 17:58:10 följande:
    Ja jag hoppas det så innerligt jag med men känns hopplöst tyvärr :( Tycker att det är värst när mensvärken börjar komma, då vet man liksom att det är kört även om jag hört att många känner samma molande värk innan dom plussar... Är det någon härinne som haft som mensvärk innan pluss?
    Jag har haft mensvärk runt BIM med 3/4 graviditeter, alla förutom utomkvedshavandeskapet. 
  • elin1989
    Sophiee92 skrev 2022-10-04 11:09:48 följande:
    Ingen mens ännu så testade imorse. Det var helt blankt, tills jag skulle slänga det efter ca 5 min, då såg det ut såhär :O! Ser någon mer än jag en skugga/ett spökstreck där? Vet att jag bara plågar mig själv men man kan bara inte släppa det där sista lilla hoppet innan mensen är ett faktum. Åååh tänk att det är såhär månad efter månad. Skulle göra precis vad som helst för att få plussa nu :(
    Jag tror att jag kan se en skugga men är inte säker eftersom det inte går att zooma in. När var ägglossningen?
  • elin1989

    Här hade jag ultraljud idag på 5+4. De kunde se en hinnsäck och gulesäck som såg bra ut i form och storlek, hon trodde också att hon kunde se ett foster men för tidigt för att mäta eller se hjärtaktivitet. Så blir ett till ultraljud nästa fredag. 

    Utomkveds är iaf uteslutet nu och det är bara att hålla tummarna att allt ser fortsatt bra ut nästa vecka!

  • elin1989

    Tack så mycket! Ja, väldigt skönt, känns fortfarande för tidigt att vara helt positiv eftersom vi inte har ett bekräftat foster med hjärtslag än men om allt ser bra ut nästa vecka så kanske jag faktiskt börjar tro på det hela :) 

  • elin1989
    Fyrklöverns skrev 2022-10-05 17:45:26 följande:
    Vad skönt att höra att utomkveds är uteslutet! <3 Det är ju så tidigt för att se ett foster men det är bra att du fick en till relativt snabb uppföljning. 
    Ja det är nog väldigt tidigt! Enligt senaste mensen (vilket ju är vad de använder) är jag 5+2 men enligt ÄL 5+4, vanligtvis är min cykel 26 dagar så jag tror att 5+4 stämmer bättre. De verkade tycka att det ser ut som det ska, men det blir förstås 9 till långa dagar nu...
  • elin1989
    Rewner skrev 2022-10-09 17:20:01 följande:

    Nu är jag hemma igen och vill återigen tack för era fina grattis och tankar. <3 Jag hoppas ju att ni alldeles snart också ska få era plus.

    LJM: Jag tror inte att vi gjorde något annorlunda denna gång som fick det att fungera. Denna ägglossning kände jag ju av väldigt väl och vi hade sex kvällen innan det och sen var jag iväg på jobb så blev ju inget direkt i samband med/efter ägglossning. Det sänkte ju mina förhoppningar lite, men det räckte uppenbarligen. Symtomen jag hade innan jag testat var främst molvärken, men också ett lätt illamående till och från. Det vågar jag inte riktigt lita på för det kan komma inför mensen också. Nu under helgen så har jag mått mer illa och mitt sötsug är borta. Jag är normalt sätt en riktig godisråtta, så det är ju ganska bra är man vill leva lite nyttigare. Hade faktiskt samma första gången jag var gravid. När jag hade mitt utomkveds kände jag inte av några symtom alls. Överhuvudtaget skönt att känna av graviditeten lite grann även om det förstås inte är helt bekvämt så gör det ju att man tror och litar mer på att det är sant och kan gå vägen.

    Gläder mig åt att du ändå fick slå ett hastighetsrekord vad det gäller ägglossning och hoppas att det blir ännu bättre med dubbeldos om det skulle behövas.

    Vickan: Jag har stalkat den gruppen med er som försökt länge med första barnet. Ni verkade också så himla måna om varandra. Vet att du kan finna precis samma stöttning i detta fina gäng.

    Dalarna: Klokt beslut med Letrozolen tycker jag, men jag förstår var känslan att vilja göra "vad som helst".


    När ska du göra första ultraljudet nu? Med tanke på tidigare utomkveds. Ska du ta blodprov för att se att hcg ökar?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?