Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Sophie det här kommer gå jättebra! <3 Tänk på att simmarna inte var så bra tidigare och det förklarar ju varför det inte gick, förmodligen befruktades du aldrig och även om du gjorde det så var kvaliteten sannolikt inte så bra. Tänk nu att de fick fram väldigt bra simmare, möjligen pga vitamintillskotten din sambo tog senaste månaderna, och äggen var av hög kvalitet, alla befruktades ju, så nu har ni absolut bästa förutsättningarna för att lyckas! Att ni fick tre fina till frysen är jättebra, jag är säker på att alla är av samma fina kvalitet och kommer bli bra syskon om något år :) Hoppas du får ett tidigt plus också. När brukar man sen få göra ultraljud efter IVF:en?

    Dalarna, vad frustrerande att inte ägglossningen bekräftats än :( hoppas verkligen den kommer igång snart. Vad bra att du har uppföljningen nu i mars så kan du se så att allting står rätt till. Hur känner du dig i kroppen annars? Några känningar för äl? Hur är flytningarna? Hur ser tempkurvan ut?

    Chilins: fantastiska nyheter! Tänk vad snabbt det gick att komma igång, herregud ofattbart att två i gruppen snart är befruktade! Hoppas mensen kommer snart så ni kan köra igång :) 

    Mathilda hur går det med din infektion? Mår du bättre? var någonstans är du i cykeln? <3 

    LJM tänker på dig och hoppas så hårt att det är din tur nu! <3 Fantastiskt att tempen håller sig hög :) 

    Vickan: Hur mår du? <3 När har du spolningen inbokad? :)

  • Fyrklöverns

    Nej LJM, man blir så fruktansvärt ledsen :( <3 Fan också. Att det ska hålla på så månad ut och månad in. Jag ställer mig med de andra, det kanske har blivit dags att söka hjälp så att ni kommer in i rullningarna. Skulle det ta sig under tiden så är det bara positivt. Annars har man något att vänta på. Ni har gett det en ärlig chans med att stimulera ägglossningen och nu bör vården ställa upp från sin sida. Tänk på att man alltid kan skicka en egenremiss också om ni inte vill vänta på tid hos er gynekolog. Jag skickar massor med kramar till dig <3 

    Dalarna förhoppningsvis har allting kommit ut om de gjort kontroll av livmodern. Det kanske bara rensar ut det sista så kommer det nog igång snart. Jag vill minnas att jag också hade bruna flytningar nån vecka efter operationen och trodde att det fortfarande rensades, sen kom plötsligt äggviteflytningara efter 2 v. 

  • Fyrklöverns

    LJM jag tror heller inte att du väger mer än 95 kg med den storleken. Då ger det dig ett BMI på 32,9. Som exempel i Stockholm är gränsen på BMI 35 för finansiering via regionen och i Skåne 34 vad jag kan läsa mig till, men verkar kanske som att Skåne begär att man tappar 10% i vikt innan början av behandling. Har du kollat upp ordentligt i regionen där du bor? Du kanske kan smygväga dig någonstans och ändå skicka en egenremiss så vet du svaret iaf. Jag kan också tänka mig att privata har större acceptans eftersom man inte riktigt kunnat visa på att BMI i spannet 30-35 ger sämre resultat. Tråkigt att höra om vilken ångest vikten har gett dig över åren, förstår att det river upp såren när det ingår som kriterie för IVF :( Hoppas att du hittar en klinik med förståelse och att du kan släppa viktångesten för att istället fokusera all energi på resultatet <3 

    Mathilda: Vad skönt att höra att smärtan börjar släppa nu <3 Håller verkligen med dig att det verkar på tok för tidigt att se att gulkroppen håller på att brytas ner på äl +5. Svårt att veta om Ipren kommer påverka men det kanske ändå är fördelaktigt att låta livmodern läka ut helt efter infektionen och satsa på nästa cykel istället. Hoppas att du blir helt återställd snarast i varje fall och kan fortsatt köra på <3 Vad spännande med tempmätning, det har varit vägledande för de flesta här i gruppen. Kör du även ägglossningstester?

  • Fyrklöverns

    Vickan: Jag har haft exakt som du, senast kanske för ett år sedan brukade jag ha ömma bröst ett par dagar innan mensen kom men sen plötligt så kom det allt mindre och mindre. För mig har det inte spelat någon roll fertilitetsmässigt vad jag vet och har inte sett något samband med oklar äl, jag har haft bra tempstegringar både innan och efter. Vem vet, kanske är det positivt som du säger och tecken på att hormonerna är i bättre balans när brösten inte ömmar så mycket men det verkar inte spela så stor roll. Så länge man ser att ägglossningen varit på tempen och lutealfasen är tillräckligt lång så är allting med största sannolikhet bra. Hur ser tempen ut nu? Åh det verkar lovande med tempstegring vid äl +10, det hade jag också nu när jag plussade, sen gick den ner lite ett par dagar och skrämde mig haha. Hoppas den håller sig hög nu och att mensen är ett minne blott! <3 


    Mitt ultraljud är nu på torsdag. Då träffar vi läkare och ska få göra NIPT. Samma dag har vi inskrivning hos barnmorskan så det känns som att det blir på riktigt på något sätt. Denna veckan passerar jag 12 v och hoppas så innerligt på att se en liten sprattlande krabat. Nu vill jag se att graviditeten är kvar på nåt sätt för man har inte så höga förhoppningar utan tar det lite som det kommer. Det känns som vi alla blivit snuvade på den där obeskrivliga lyckan som många har genom graviditeten lyckligt ovetandes hur det kan gå och kännas. Minns efter första missfallet att jag verkligen visste att det aldrig kommer kännas på samma vis igen, men på ett annat sätt har det gett mig ett skönt lugn och en erfarenhet som kommer kännas självklar i framtiden. 


    Mathilda: Underbart att remissen blev bekräftad så fort! Hoppas innerligt att ni får en snabb tid :)

    Chilins: Fantastiska nyheter att ni redan börjat processen! Snart blir det en massa fina och mogna ägg som ska befruktas, och tänk att du snart får ett tillbaka :) 

    Dalarna: Vad drygt att fortfarande ha hormoner som ger utslag på äl-tester :( Säkert därför ägglossningen inte kommit igång ännu. Det kan ju ta flera veckor innan det försvinner ur kroppen. Tänker också som någon nämnde att du kan be om ett blodprov för att kolla hcg-nivån. Det kan du kanske fråga om vid ditt planerade besök om du inte orkar prata med dem tidigare. 


    LJM: Vilket fint bemötande av sköterskan! Jag tror säkert att de kommer hjälpa dig trots att du ligger lite över 30 i BMI och jag tror verkligen inte att du ligger över 35 så du kan iaf påbörja utredningen och se vad dem säger senare. Det är inte alls säkert att du måste gå ner något i vikt särskilt inte om de faktiskt sett att det tvärtom kan påverka fertiliteten negativt. Jag är övertygad om att det löser sig :) 

  • Fyrklöverns

    Sophie: Jag har haft molvärk innan och efter BIM varje gång jag plussat. Jag brukar inte ha det annars utan bara mensvärk efter att mensen har kommit. Som Chilins skriver så är det nog mer väntat att man känner något när graviditeten påbörjas, det är mycket som händer tidigt och molvärken kan vara bland annat växtvärk egentligen :) Hoppas du får ett fint plus <3 

    Vickan: Hoppas tempen håller sig någorlunda hög <3 

  • Fyrklöverns

    Så himla bra Sophie! Åh jag hoppas så innerligt på att du får plus nu! <3 Tänker på dig och Vickan idag och håller tummarna för fler goda nyheter i tråden. 


    Vi har varit på vårt ultraljud hos läkaren och allting ser jättebra ut. Jag berättade att alla dessa kontroller hittills har varit jobbiga, tidigare med negativa nyheter och nu de senaste med stor press om vad man kommer hitta. Då säger läkaren de ord man har väntat på att höra på väldigt länge: nu har ni kommit så här långt och allting ser jättebra ut, det talar för att det kommer gå hela vägen. Herregud vilken ljuv musik för våra öron <3 Äntligen kan man tro på det här :) 

  • Fyrklöverns

    Vad tråkigt att mensen kom idag Vickan, men jag kan också samtidigt glädjas med dig som får komma in och göra spolningen redan nästa vecka! :D <3 Så himla smidigt att du fick tag i dem via 1177. Jag har också märkt att det går snabbare att få kontakt när man skriver digitalt, alla telefontider tar ju oftast slut redan innan man ens kommit fram. Äggledarna kan nog må bra av att få sig en spolning nu, hoppas på fin passage genom minst den ena iaf :) Sen känns det rätt så tryggt att veta ifall något strular med båda så har ni rätt till IVF direkt så det är hoppfullt för det här kommer gå vägen snart på ett eller annat sätt! <3 

    Håll oss uppdaterade hur det har gått och hur spolningen har känts :) 

  • Fyrklöverns
    Vickan31 skrev 2023-03-03 16:19:56 följande:
    Tack snälla, du är så fin som säger så Hjärta Som sagt, jag är så oerhört glad för din skull och din läkares ord poppar fortfarande upp i huvudet med jämna mellanrum och får mig att känna så mycket glädje och hopp 🥰 Så din uppdatering, tillsammans med mottagningens snabba svar att boka in min spolning på torsdag, gör att den här mensdagen ändå känns ljus på något sätt Hjärta

    Det ska jag göra, och du får jättegärna uppdatera oss också, så glad att du är kvar här i gruppen med oss 💕
    Vad fin du är! <3  Jag känner mig väldigt hoppfull för din skull, det här kommer alldeles snart gå vägen, det är jag övertygad om <3 Vi får se den här mensen som första dagen för framtiden för nu finns bara ljusning framöver :) 
  • Fyrklöverns

    Sophie jag har tänkt på dig så mycket, hjärtskärande att läsa ditt inlägg <3 Jag vet att det kommer att ta sig förr eller senare. Kan det vara så att du testat för tidigt och att blödningen är nidblödning eller genombrottsblödning? Det känns tryggt att veta att det finns flera bra embryon i frysen <3 

    Dalarna vad skönt att äntligen få ägglossningen bekräftad! Jag har också haft fertila flytningar upp till någon dag efter äl. Baserat på din temp skulle du kunna ha ägglossat på fredagen också eventuellt, för mig verkar det ibland ha varit så att det släpper inte förrän tempen börjat stiga lite. Härligt att ha läkarbesöket att se fram emot snart och det är inte fel att ha BIM så nära :) 

    Chilins oj vad snabbt det går nu! Så bra med så många blåsor, hoppas det blir många mogna att plocka och att du får tillbaka ett befruktat ägg snart :) 

  • Fyrklöverns

    Sophie STORT GRATTIS!!! :D <3 Herregud vad glad man blir för din skull!!! <3 Underbart att se två sträck på ditt test :) 

    Dalarna: Jag tycker också att tempen ser bra ut. Tydlig höjning, med litet tapp ett par dagar efter vilket är vanligt. Den kommer säkerligen skjuta upp igen inom närmsta dagarna. 

  • Fyrklöverns
    Sophiee92 skrev 2023-03-08 07:14:54 följande:
    Osannolikt!!! ❤️❤️❤️
    Vilken fantastisk bild att se med det digitala testet och det starka vanliga testet 😍❤️ Sååå otroligt glad för din skull, vilken känsla! 🥰
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?