Inlägg från: Anonym (Herpderp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Herpderp)

    Vilken är den värsta könssjukdomen

    Jag fick också könsherpes i unga år (i ett fast förhållande dessutom - han var helt symtomfri och visste inte att han var smittad förrän jag fick skiten). Första utslagen var riktigt jävliga, fy fan. Sen kom det 2-3 gånger till det året, också jobbigt med mindre.

    Sen... ingenting. Inte märkt av det alls på +10 år nu. Trots några stressiga perioder, två graviditeter och liknande grejer som sägs kunna trigga igång det. Upplever mig inte som smittad alls (trots att jag så klart är det och alltid kommer att vara det).

    Verkar kunna slå väldigt olika, herpes.

    För de stackarna som får symtom är det nog en av de värre könssjukdomarna eftersom den är permanent. Få blåsor och sår när som helst för resten av livet... nej tack. Den är dessutom vanlig, så en bra anledning att använda kondom.

    Visste inte att syfilis var på väg tillbaka. Finns det bra sätt att hantera det nu för tiden? Annars ligger väl den i topp, om man har oturen att stöta på den.

  • Anonym (Herpderp)

    Enligt smittskyddslagen klassas förresten fyra könssjukdomar som allmänfarliga (och därmed anmälningspliktiga):

    -Gonorré

    -Klamydia

    -Syfilis

    -Hiv

  • Anonym (Herpderp)
    Anonym (Vilken) skrev 2021-07-27 20:24:20 följande:

    Klamydia känns ju ändå snällast och enklast att bota.


    Sant, förutom att en oupptäckt klamydiainfektion kan leda till sterilitet, och då blir det ju plötsligt väldigt allvarligt.
Svar på tråden Vilken är den värsta könssjukdomen