• Anonym (Linn)

    Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.

    Ess skrev 2021-07-27 09:12:06 följande:
    Vill du själv flytta in hos någon som har sin fd överallt i hemmet, där det inte finns plats för dina egna saker och minnen?

    Jag är rätt säker på att du reagerat likadant och dragit öronen åt dig, för ts verkar inte redo för ett nytt förhållande, möjligen kk.
    Även om det känns lite OT och förhastat att redan prata om samboskap i TS fall håller jag med om ett nytt neutralt hem istället för att flytta in hos TS. Är ju som bäddat för att få konversationer som "nej, min fru valde den väggfärgen, vi kan ju inte måla om" eller "min fru valde ut soffan, inte kan vi byta ut den". Skulle personligen aldrig känna mig som hemma i någon annans hem som är fullt av såna minnen som man "inte får förstöra eller ändra".

    Utan att ha sett bilder på TS hem låter det verkligen som att frun fortfarande bor kvar, och ingen vill väl flytta in i en annan kvinnas hem. Blir lite Rebecca-vibbar av det hela.
  • Anonym (Linn)
    nernu skrev 2021-07-27 11:54:37 följande:
    Man gör inte plats för en kvinna som man träffat fyra gånger. Och den kvinnan verkar inte riktigt klok som ställer såna frågor.
    Jag tänker att personen du citerade inte menade bokstavligt att TS borde ha gjort plats i sin lägenhet för en kvinna han knappt börjat dejta. Utan snarare vad har en ny potentiell partner (rent allmänt) för plats i hans liv? Är han ens redo för någon ny?

    För jag skulle ärligt talat också bli fundersam om en dejt mer eller mindre hade ett altare till hans döda hustru och kanske massor av bilder från deras bröllop på väggarna etc. Jag hade inte blivit tveksam pga svartsjuka, utan snarare för jag hade undrat om han verkligen var redo att dejta någon ny. Skulle jag bara slösa min tid om det ändå visar sig att han fortfarande älskar frun och inte kan satsa helhjärtat på mig? 

    Och jag menar såklart inte heller att han helt ska radera frun från hemmet. Hon är ju en viktig person, både för honom och dottern, men man måste ju ändå fundera på hur mycket plats hon bör få ta i hemmet. 
  • Anonym (Linn)
    Anonym (***) skrev 2021-07-27 14:17:11 följande:
    Var står det att TS har ett altare? 
    Du tar alltid saker väldigt bokstavligt, va? För du kan alltså inte bemöta något av det jag skrev eller min poäng för att du fastnade på ett ord..?  
  • Anonym (Linn)
    Anonym (XXX) skrev 2021-07-29 18:34:55 följande:
    Ja, men kanske inte efter ett par månader, vilket hände i det fall jag tänker på. Det var min kusin som dog i leukemi. DIREKT EFTER gjorde hans änka en make-over - hår, konstgjord solbränna, make-up, naglar, smycken, kläder, allting. Hon skaffade bland annat en klänning från en svindyr designer, helsvart utom ett par stänglar med mogna veteax i guld. Hon sa - till oss, min kusins blodssläktingar, hans mamma och syskon var med också - att den symboliserade att hon var en mogen kvinna, som ännu hade mycket att ge en man....

    Hon började dejta, bjöd hem karlar och bjöd dem på mat som var mycket dyrare och finare än vad vi någonsin hade fått på besök hos dem... Tre månader efter dödsfallet hade hon fått fast en, det var en gift lärare från skolan där hon arbetade. Denne fick överta min kusins kostymer; de gick till en skräddare och fick dem ändrade så att de skulle passa honom... Det finns mer att berätta, men jag orkar inte riktigt, för jag mår fortfarande illa av det här efter många år. 

    Sorgeåret kan man väl uppehålla i alla fall, som man gjort i alla tider? Helst fem år. Jag skulle själv inte vilja ha en man som kan gå vidare efter mindre än ett år, för jag skulle tro att de beror på att han är känslomässigt grund, oförmögen att älska. Och då kan han ju inte älska mig heller, så som jag vill bli älskad.

    (Sedan kan det förstås finnas specialfall, där äktenskapet egentligen redan var slut innan den döde/döda blev sjuk, och den efterlevande stannade bara för att han/hon inte gärna kunde lämna en maka/make som var dödssjuk. Inte minst med tanke på hur det skulle se ut inför släkt och vänner. Men då får man ju prata om det - jag förväntar mig att en man i ett sådant fall är ärlig mot mig.) 
    Alla hanterar ju sorg olika och i just din kusins fall kanske hon hade påbörjat sorgearbetet betydligt tidigare om han var sjuk en längre tid.  Med det sagt var det kanske inte lämpligt att prata med er om sånt om ni bearbetade er sorg på olika sätt. 

    Sen är det ju superbra att kunna använda någons gamla kläder. Skulle jag dö skulle jag verkligen inte bry mig om vad som händer med mina prylar. Vill någon behålla nåt smycke eller klädesplagg som minne - absolut, go for it. Men det är ju nog så bra om saker kan hitta nya ägare som kan använda och tycka om det.

    Att också säga att någon "helst" ska sörja i fem år känns dels löjligt men även fel mot den efterlevande. Inte skulle jag vilja att min man först förlorar mig, och sedan har fem sorgeår på det. Jag känner att det bästa är om han får leva och vara lycklig när han känner att han är redo. Blir det en kortare period betyder det ju inte att han inte älskade mig eller att vår kärlek var mindre värd. 
Svar på tråden Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.