• Anfield12

    Skulder? Hur leva?? Orolig

    Jag förstår att det är tufft för dig, TS. Vilken tung situation!

    Men jag tror, som en del varit inne på här, att du behöver tänka om lite grann. Det är nog vanligt i din situation att man låser sig lite och tycker att det inte finns några fler trådar att dra i för att allt känns hopplöst men det finns fortfarande hopp. Det här går att lösa, men du kan behöva lyfta blicken lite!

    Om jag var du skulle jag börja med att säga upp internet och nöja mig med det i telefonen. Vad gäller försäkringar skulle jag gå ner på absolut minimum en period. En del såna där samlingslån har hög ränta, det håller jag med om, men om du räknar ut din snittränta och försöker få ett samlingslån som ligger lägre kan du i alla fall få ner din månadskostnad och bli lite mer rörlig. Du behöver också ha ett sparande, även om det bara är 25-100 kronor i månaden. Börja litet men ett sparande kommer få dig att känna att du har mer kontroll!

    Sen behöver du öka dina inkomster. Det bästa vore förstås att hitta ett heltidsjobb med högre lön än det du har nu, men annars ett extrajobb vid sidan om. Jag är inte i din bransch så jag vet inte, men jag har hört att bemanningsföretag inom vården betalar bra. Annars kanske sitta i kassan i butik kan vara något? Arbetar du OB-tider tjänar du ganska bra där!

    Det viktigaste nu är att du ökar marginalerna mellan inkomster och utgifter, varje krona räknas! Plocka alla pantburkar du hittar, gå till kyrkan och ät ibland, sälj allt du kan som kan ge pengar. Och glöm inte att försöka stoppa undan en tjugolapp då och då, det kommer göra enorm skillnad för hur du känner dig!

    Lycka till, TS! Det här löser sig! <3

Svar på tråden Skulder? Hur leva?? Orolig