• Anonym (Skulder)

    Skulder? Hur leva?? Orolig

    Hej. Snälla, döm mig inte nu. Jag behöver råd. Jag mår så himla dåligt att jag många gånger överväger att ta mitt liv.

    Jag levde i ett destruktivt förhållande i 5 år. Denna man fick mig att köpa massa saker på avbetalning, dyra materiella saker.

    Räkningen bara blev högre och högre. Jag sitter här nu med 3 olika skulder. 360K och 35K och 110K.

    Jag har alltid betalat in i tid. Aldrig fått en enda påminnelse och har inga anmärkningar. Jag har bara lån, dessa här som jag alltid betalar så fort jag får lön. Lånet är inte 1 lån på min bank exempel. Utan detta är anyfin, Collector och remember. Hög ränta.

    Jag har såklart äntligen lämnat denna man. Men här sitter jag med dessa skulder med hög ränta på.

    Jag har 1800-2000 kr att leva för till mat och saker jag behöver.

    Jag klarar inte ha det så här mer. Jag betalar och betalar i snart 3 år men det tycks aldrig försvinna.

    Jag mår så fruktansvärt dåligt av att vara 30 år och jobba, vara självständig och allt men inte kunna leva. Jag får vända på varenda krona. Jag kan inte ens köpa presenter till familj på födelsedagar eller julafton. Köpa en ny mobil har jag inte råd med. Gå till frisören för att färga mig. Resa. Ja ni förstår.

    Jag har inte rest till hemlandet på 4 år pga att jag inte har råd till det. Jag kan inte ens börja dejta någon eller skaffa barn. Vem ska ens vilja ha mig med dessa skulder och som jobbar men knappt har pengar? Och skaffa barn lär aldrig gå, för hur ska jag kunna ge mitt barn allt?

    Jag undrar om man kan få hjälp på något sätt och hur går jag tillväga?

    Jag är desperat. Jag trodde aldrig jag skulle falla för en narcissistisk destruktiv man, att JAG skulle hamna så här. Jag som är en stark kvinna från bra familj som alltid haft skinn på näsan, jobbat sen jag var 14 år och alltid klarat mig. Jag skäms :(

  • Svar på tråden Skulder? Hur leva?? Orolig
  • Anonym (Frida)

    Kan du inte få till något samlingslån med lägre ränta? (Kanske med tex dina föräldrar som medlåntagare om det behövs)

  • Jårdi

    Du kan testa att ansöka om skuldavskrivning, vänd dig till budget och skuldrådgivarna i din kommun :)

  • Anonym (Jag)

    Om jag var du så hade jag fokuserat på att betala det lånet på 35 tusen först. Kolla om du kan få betalningsfri månad på de andra lånen och ös in pengarna i det lilla lånet istället. Alla extrapengar skickar du dit direkt. Därefter kollar du hos Lendo eller liknande om du kan få ett samlingslån på de andra lånen med bättre ränta än vad du har idag.

    Dina lån är inget ohanterbart att fixa. Kolla över andra utgifter med. Kan du få billigare boende? Kan du jobba extra osv? Snart är lånen ett minne blott.

  • Anonym (Skulder)

    Min far är död och mamma bor i Polen.

    Sakerna och allt jag köpt har mannen. Bilen sålde han och behöll pengarna. Likaså klockorna och allt av värde. Pengar fick han också som jag fick ta lån till honom.

    Han ville klä sig dyrt och jag fick stå för det.

    Ja, jag hade inget val. Han kunde slå mig sönder om jag inte gjorde som han gjorde.

    Anledning att vi gick isär är för att jag hotade med att anmäla all misshandel till polisen och att jag hade foto bevis på allt.

    Fick även veta han hade en ny tjej på gång och jag sa jag ska berätta allt till henne. Då packade han och stack. Inte sett honom sen dess.

    Det känns så hopplöst. Där går han lever vidare som ingenting, precis börjat jobba vitt och är "ren" medan jag sitter här med alla skulder. Jag vill bara dö :(

  • Anonym (Skulder)

    Jag betalar el, telefon, internet vilket är måste att ha.

    Medicin för blodtryck, endometrios och pco måste jag också betala.

    Jag lever redan snålt och lägger alla pengar på lånen, så jag har 1800 max 2000 kronor kvar som ska räcka för mat och mediciner, hushåll.

    Mer än så kan jag inte lägga på skulderna och jag betalar ändå redan det minsta på dem.

    Jag klarar vissa månader inte att leva och har fått sälja min dator, massa kläder och värdefulla smycken jag ärvt av min farmor. Vissa månader har jag fått låna av min vän som själv knappt har det så lätt.

  • Anonym (Skulder)

    Flytta har jag precis gjort. Bor i en lägenhet som hyran är 5100 vilket är det billigaste här för en 2a. Så billigare lär jag inte hitta.

    Jobba extra timmar får jag inte, mitt jobb tillåter inte att man överstiger 100%

  • Anonym (G)

    Hej!

    Om jag vore du skulle jag skaffa passiva inkomster genom att skaffa en inneboende i din lägenhet. Jag skulle även se till om jag kan öka inkomsterna. Kanske starta eget eller jobba vid sidan av.

    Gör upp en konkret plan och kör. Kan du ta ett medlemslpn på den bank och samla alla skulder där? Skuldsanering kan också vara ett alternativ.

  • Anonym (G)
    Anonym (Skulder) skrev 2021-07-27 23:08:57 följande:

    Flytta har jag precis gjort. Bor i en lägenhet som hyran är 5100 vilket är det billigaste här för en 2a. Så billigare lär jag inte hitta.

    Jobba extra timmar får jag inte, mitt jobb tillåter inte att man överstiger 100%


    Det gäller att tänka kreativt nu. Tillåter inte ditt jobb att du jobbar mer än 100%, behöver dom inte veta att du jobbar......
  • Aniiee

    Exakt vad är skulderna på, hur ligger räntan och vad betalar du?

    Vad och hur mycket betalar du för resten av ditt leverne?


    -Are you the prey? -No, we are the hunters!
Svar på tråden Skulder? Hur leva?? Orolig