Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Vegetarian på middag.. besvärligt?

    Ta med en matig bönsallad, eller något annat som är lätt att ta med och som räcker till alla, och ät sedan den med bröd och den mat du känner passar som de bjuder på. 

    Kan det vara så att matlagningen är väldigt viktig för dem (älska mig - älska min mat) och att det därför blir svårt för dem att acceptera dina matvanor? I så fall testa att hitta något du kan ösa beröm på och visa (helst uppriktig) uppskattning för. Någon sallad eller efterrätt du kan be om recept för, eller så.

  • Anonym (Jenny)
    Anonym (Vego) skrev 2021-08-01 13:07:12 följande:

    Ni tycker alltså att jag ska ta med en sallad ändå? Trots att svärmor sagt att hon redan gjort en? Det känns lite dumt. Jag borde väl egentligen inte frågat, bara tagit med, men jag vill som sagt inte ställa till konflikt när de anstränger sig så här.

    Jag kan kanske säga att jag redan hade hunnit göra den, men det vet sambon att jag inte har.

    Varför tycker ni att jag målar ut mig till offer? Det är inte min mening alls. Jag önskar råd hur jag ska lägga fram detta utan att verka vara ett offer, gnällig eller besvärlig. (Kräsen vet jag redan att jag framstår som.) Så verkar jag vara ett offer så berätta gärna hur jag ska förhålla mig till detta så det passar er?!

    En del av er har kommit med mycket bra tips, men en del verkar mest använda detta som ett sätt att klanka ner på andras matvanor. Lite synd


    Klart du kan ta med salladen! More is more och menyn verkar inte vara extremt fint avvägd så att en extra sallad inte kan passa in. Säg att de verkligen kände för den salladen eller att du ville testa ett spännande recept.

    Och jag tycker inte att du målar ut dig som ett offer. Möjligen är du lite för känslig för vad andra tycker och tänker, men det är väl i grunden ett fint och empatiskt drag. Det verkar inte som om du är särskilt jobbig eller oartig. Du är där och äter det du kan och erbjuder dig att ta med egen mat, men du tycker att svärisarna verkar tycka att  det är besvärligt. När du är så pass flexibel så ligger det hos dem. Du behöver inte ta på dig det. Din man verkade inte tycka att det var något större problem, eller?

    Så, kanske bry dig lite mindre? Tyck att det är ok att du är kräsen och att de påpekar det. Skoja bort det eller säg bara att du vet, men att din mage mår så mycket bättre på det viset.
  • Anonym (Jenny)
    Anonym (Vego) skrev 2021-08-02 10:16:31 följande:

    Jag tog med en sallad, och jag tog med sparrisen och brytbönorna som jag köpt hos bonden. Sparrisen grillade jag och salladen la jag upp så folk kunde plocka lite själv. Haha det var bara jag och de som är ingifta i släkten som åt av det. Kärnfamiljen tittade bara som om det var giftigt.

    Men vi hade trevligt. Inga andra kommentarer på min mat denna gången.

    Jag kom att tänka på när jag satt där, hur kräsna barnen är där. Alltså de vuxna barnen. Min sambo bla. Han ska bara ha kött och pommes. Liksom de andra. De är betydligt, eller minst lika kräsna som jag :D


    Jag skulle räkna det som en framgång!! Du har startat en ny trend där du tar med saker som ni ingifta kan äta av - utan protester från svärisarna ens. Kommer de med kommentarer vid senare tillfälle är ju trenden ändå redan etablerad. 

    Kanske viktigare är att du har sett att ni har något gemensamt i kräsenheten, även om den tar sig lite olika uttryck. Något som faktiskt binder er samman och som ni kan förstå (vilket ibland kanske gör att man retar sig på just det draget hos andra).
Svar på tråden Vegetarian på middag.. besvärligt?