• Anonym (F)

    Vegetarian på middag.. besvärligt?

    Så de försöker laga vegetariskt men det sker inte på det sätt du önskar?

  • Anonym (F)

    För vissa, speciellt äldre, är det nästan kränkande att en gäst skulle ta med egen mat. En sågning av deras matlagning (vilket ju också är sant i det här fallet).

    Jag har en del äldre släktingar och gosh no? jag skulle aldrig orka ta striden. Fast jag träffar dem så sällan så det är inte viktigt nog.

    Det kan vara så att svärisarna tycker det är jobbigt att du är vegetarian, samtidigt som i deras huvud måste de erbjuda dig mat.

    Jag tycker tipset ovan att ta med mat som erbjuds extra till alla är det bästa. Med glatt humör och beröm till deras rätter. Nästa gång ni blir bjudna dit på middag, säg att du/ni tar med något spännande till alla och ignorera eventuella protester. Med lite flyt blir det en ny vana som alla kommer uppskatta med tiden.

  • Anonym (F)
    Catriarch skrev 2021-07-31 17:24:40 följande:

    Några recept som jag brukar köra med:

    "Bouef" bourguignon med långkokt sojaprotein, karamelliserad scharlottenlök och färska skogschampinjoner

    Linsgryta på saffran och fänkål med en skvätt vitt vin och vitlöksröra. Serveras med surdegsbröd.

    Quornfilé marinerad i honung och vitlök med valfri potatisrätt, oftast ugnsbakad eller i form av smördegsinbakade rosor med färskost, varm sås på grädde, tomat och en skvätt whisky.

    Glacerade "baby back ribs", gjorda på Oumph-filéer och tofu, marinerade i två dygn och karamelliserade i panna innan de får gosa till sig i ugnen eller på grillen. Blir svingott på seitan men jag är för lat för att orka göra det.

    Halloumiburgare på rostat surdegsbröd med picklad rödlök, tomat, hemmaslagen rökig mayo och tryffelchips.

    Pizza bianco med vitlöksolja, getost, en skvätt honung, rökt mandel, rödlök och timjan. Passar utmärkt som förrätt om man är på det humöret.

    Vill man ha det helt vegetariskt (ifall det skulle komma en vegan på middag, exempelvis) så är det bara att byta ut ostsorterna, honungen och Quornfiléerna till ägg och mjölkfria alternativ. Halloumiburgaren kan dessutom med fördel bytas ut till skivad aubergine, panerad i panko, örter och parmesan (vegetarisk eller animalisk!). De allra flesta vegetarianer är ju dock lakto-ovo så jag valde att skriva med hur jag oftast gör. Tre av recepten är helt vegetariska från början. :)


    Vilket av detta tror du passar bäst i TS svärisar fall när det är 20 personer inkl barn? Eller är det andra alternativ då?
Svar på tråden Vegetarian på middag.. besvärligt?