Vegetarian på middag.. besvärligt?
Dina svärföräldrar låter som riktiga as.
Det är ju bara att severa vegetariskt om man har middagsbjudning och det kommer en eller flera vegetarianer. Vegetariskt kan exakt alla äta, så vad är problemet?
Dina svärföräldrar låter som riktiga as.
Det är ju bara att severa vegetariskt om man har middagsbjudning och det kommer en eller flera vegetarianer. Vegetariskt kan exakt alla äta, så vad är problemet?
Nej, om den enda mat man har lagat de senaste 50 åren och är bra på att göra och är stolt över att bjuda på innehåller kött är det inte så bara att laga en vegetarisk middag.
Den som bjuder vill vara säker på att de serverar något gott. De vill inte bjuda 20 släktingar på en tråkig bönsallad som de inte vet hur de ska göra god.
Själv lagar jag veganskt till alla, glutenfritt till alla mm. Men man kan inte kräva av alla att ha de kunskaperna.
Men det är skillnad på att laga något vegetariskt och att tillaga en festlig vegetarisk släktmiddag.
Du och jag har nog väldigt olika syn på vad festlig mat innebär.
Ischiasnerv av djur? Vad pratar du om? Brukar folk äta det?
Själv diskuterar jag äldre människor med vana att tillaga kött och svårigheten för dem att komma på något festligt vegetariskt till hela släkten, som de dessutom känner sig säkra på att lyckas med.
Det är ju du som tycker att värden ska laga vegetariskt till alla. Det om något är väl att ställa krav?
Betydligt enklare för värden om vegetarianen tar med något eget, eller äter potatis och sallad.
Och seriöst, hämtmat till en hel släktmiddag? Om man är gjord av pengar kanske.
Om av 20 middagsgäster 18 släktingar blir glada av en biff med sås och rödvin så tänker inte jag tvinga dem att äta vegetariskt oavsett om jag själv är bra eller dålig på att laga vegetariskt.
Du gör inte direkt dina med-vegetarianer någon tjänst med ditt beteende i den här tråden.
Av nyfikenhet, vad skulle anses vara "extra lyxigt" för en vegetarian som inte äter vare sig en fin köttbit, gravad/rökt lax, räkor, löjrom, lamm, etc som vi normalt förknippar med lite "lyxigare" och festligare mat?
Får jag vara riktigt ärlig. Inget jag skulle uppskatta att äta.
Picklad lök petar jag alltid bort, honung avskyr jag, baljväxter och nötter tål jag inte.
Så du förstår att det inte är lätt
Vilket av detta tror du passar bäst i TS svärisar fall när det är 20 personer inkl barn? Eller är det andra alternativ då?