• Anonym (K)

    Vegetarian på middag.. besvärligt?

    ?jag föredrar vissa märke före andra?

    Det hälper inte direkt att du verkar vara kräsen också , inte bara vegetarian.

  • Anonym (K)
    Anonym (Vego) skrev 2021-07-30 10:00:23 följande:

    Är inte det normalt? Det har väl inte med att man är vegetarian att göra? Äter du alla märken och livsmedel eller är du också kräsen?

    En del gillar Arla, en del gillar Dafgård, en del Felix osv.

    Quorn är godare än tex tofu-produkter.

    Äter man specialmat så får man visst inte vara kräsen, man ska äta allt som serveras oavsett om det är ett livsmedel man inte är förtjust i.

    Däremot behöver man inte kommentera det, vilket jag inte gör. Min sambo vet inte ens vad jag tycker, men här kan jag blotta mig utan att de vet vem jag är.


    Nej , utan är man gäst så får man visst inte vara kräsen, man ska äta nästan allt som serveras oavsett om det är ett livsmedel man inte är förtjust i.

    Är man allergisk, vegetarian, religiös , mår dålig av någonting är en sak , att det måste bjudas på just favoritmärket är en annan.
  • Anonym (K)
    Catriarch skrev 2021-07-30 17:00:51 följande:

    Vegetariskt kan alla äta och tillaga. Kött kan bara somliga äta. Det är orimligt att bjuda någon på middag och bara servera de andra gästerna mat när det finns saker alla kan äta som dessutom är både enklare och billigare att tillaga än kött. Vad är det du inte begriper?


    Alla kan äta någonting som är vegetariskt . Men alla kan inte äta all vegetarisk mat.

    Så det är inte alltid billigare och enklare att laga vegetarisk för en större middag om man för många olika rätter.

    Men ni fantastiska vegetarianer begriper oftast inte att matallergier existerar.
  • Anonym (K)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-07-30 17:06:04 följande:

    Jaha ja men då antar jag att ni skulle äta rester av en hund? Säg att de ni är hos stekt en hund precis, och det är lite små rester kvar och steker er mat, skulle ni äta det av artighet då? Så jävla mesig får man ju bara inte bli.


    Det är skillnad om man inte vill äta hund alls jämfört med att man äter vissa hundraser , men inte andra.
  • Anonym (K)
    Anonym (Livia) skrev 2021-07-30 17:21:39 följande:

    Allt vegetariskt måste inte vara baserat på bönor. Man kan t.ex göra en vegetarisk lasagne eller en grönsakspaj helt utan att använda bönor.


    Självklart, men vissa använder argumentet det att är enklare med vegetariskt , och låtsas att alla kan äta samma maträtt om det är vegetarisk.

    Bönor är bara ett exempel. Det finns många olika allergier.

    Själv är jag allergisk mot grönsaken paprika , så jag skulle absolut inte kunna äta vegetarisk lasagne eller en grönsakspaj med paprika.

    Det gäller såklart även rätter som innehåller kött .

    Man kan vara allergisk mot kött eller tillbehöret givetvis.

    Men jag har också varit med om att man serverade böngryta till alla som catering och många kunde inte äta den eller fick magproblem.
  • Anonym (K)
    Anonym (Livia) skrev 2021-07-30 21:35:32 följande:

    Så det du ville säga är att 1) allergier existerar (wow), 2) att det i stort sätt inte påverkar om man kan äta vegetariskt eller inte och 3) att du har varit med om dålig catering en gång..? Oj, tackar. Det var mycket givande info.


    Minst lika givande som dina inlägg. Kasta inte sten i glashus...

    Trodde du på riktigt att alla var övertygade om att alla vegetariska rätter består av bönor innan du postade din inlägg ?

    Jag har varit med om dålig catering massor av gånger , men det har ingenting att göra med saken att vissa tror , att alla kan äta allt vegetarisk och ställer inga ytterligare frågor om ev. allergier så länge maten inte innehåller kött.
Svar på tråden Vegetarian på middag.. besvärligt?