• elin1989

    Äta kött

    Anonym (Klös) skrev 2021-08-01 14:38:09 följande:

    Jag har under mina ca 25 år som vegetarian hört orden ?jag äter kött för att det är gott och NATURLIGT? mer än jag hört att människan behöver det, eller vi är allätare, eller att djuren har det bra i Sverige etc..

    Vad är det som gör köttet så gott och naturligt då?

    Jo det är dels kryddorna men även tillagningen.

    Ingen människa klarar av att äta rått kött utan kryddor och tycka det är gott och naturligt och dessutom nyttigt för kroppen!

    Jag vet ingen i min närhet som ens skulle kunna döda ett djur och stycka det själv. Och käka på plats. Hur naturligt är det att gå till Ica?

    Visste ni att våra tarmar är för långa för att bryta ner kött? Det ruttnar på vägen. Grönsaker behöver mer tid att brytas ner därför är våra tarmar längre.

    Det är bara bullshit att använda naturlig som argument


    Kött ruttnar inte på vägen. Och förstår inte argumentet med att köttet måste kryddas och tillagas, det måste väl väldigt mycket vegetarisk mat också? Rå potatis är ju inte så där jättegott.
  • elin1989
    Anonym (Klös) skrev 2021-08-01 15:05:58 följande:

    Vem klarar sig längst utan mataffären? Köttätaren eller vegetarianen?

    Människan är klumpig. Vi både ser och hör dåligt, är långsamma och har inget naturligt vapen. Inte många hade klarat att döda ett djur, eller ens fånga det. Inte utan vapen.

    Det är lätt att både odla, men även plocka när, frukt och grönsaker från naturen utan att vare sig tillaga eller krydda.

    En rå potatis lär både mätta och ge mig energi, jämfört med dig som först måste ordna ett vapen, sedan spåra upp ett djur, kunna döda det och sen måste du tillaga och krydda för att det ska vara ätligt.

    Och ska du inte döda djuret så måste du ha mat till den med, och gå omvägen först via odling sedan djuret. Du lär ha svultit ihjäl innan.

    Så naturligt är som sagt det sämsta argumentet man kan komma med.


    Så jävla lätt är det inte att odla! Svältkatastrofer genom historien har ofta orsakats av att skörden slog fel. Innan människan var jordbrukare så var de ju jägare/samlare i tusentals år. Så människor åt definitivt kött innan de odlade potatis. Sen är det klart att den moderna människan inte skulle klara sig speciellt bra om de från och med imorgon behövde livnära sig på att döda vilda djur, men samhället har ju förändrats lite... medelmänniskan skulle inte klara sig så bra om den behövde livnära sig på att plocka bär från naturen eller odla potatis imorgon heller!

    Min man är för övrigt jordbrukare och odlar grönsaker som huvudsysselsättning så vi skulle klara oss alldeles utmärkt utan kött från ett näringsmässigt perspektiv. Vi föder också upp kor till slakt dock.
Svar på tråden Äta kött