• KingsCrown

    Covid vaccin... en del av säsongsinfluensan framöver?

    Anonym (Chingy), jag tänker att jag ska fortsätta undvika att bli smittad av covid, så att jag slipper ta en massa vaccinsprutor vars långsiktiga konsekvenser vi inte känner till ännu. Jag menar inte att jag ska isolera mig från omvärlden, för det har jag aldrig gjort, men fortsätta att vidta de försiktighetsåtgärder som jag hittills gjort, så länge som pandemin pågår och det behövs. Du skrev att du själv fick covid för några månader sen. Börja med att klura på varför du fick det och hur du kan förhindra att det händer igen. Här kommer några tips du kan tänka på:

    - Håll avstånd till andra utanför det egna hushållet.
    - Bär mun- eller (ännu hellre) andningsskydd i miljöer där du är under samma tak som andra och därmed delar deras syre.
    - Häng av dig ytterkläder utanför hushållet.
    - Har du långt hår, stoppa in det i nåt när du är ute i offentliga miljöer så att viruset inte fastnar i det.
    - Städa ditt hem som om det vore ett sjukhus, det vill säga antibakteriellt.
    - Jobba hemifrån. Om det inte är möjligt, säg upp dig från ditt nuvarande jobb och skola om dig till ett sådant som går att sköta hemifrån. Finns massor med möjligheter nu.
    - Efter att ha vistats i offentliga miljöer, ta några sprut av Vicks First Defence i näsborrarna. Det dödar förkylningsbakterier i slemhinnorna, och förmodligen covid också. Jag beställer det från en brittisk nätbutik.
    - Stärk din grundhälsa genom vitamintillskott (D, zink, magnesium, omega3) samt näringsrik kost och motion så att din kropp är fit for fight för eventuella angrepp utifrån, som ex covid.
    - Se till att andra personer i ditt hushåll följer samma riktlinjer som ovan.

    Ja, det var nog det hela. Följ dessa enkla små självklarheter så vill jag nästan lova att du inte behöver oroa dig för covid - utan att ha vaccinerat dig!

Svar på tråden Covid vaccin... en del av säsongsinfluensan framöver?