Inlägg från: Anonym (Poiuyt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Poiuyt)

    syskonmisshandel

    Lillasyster slog storasyster. Storasyster har aldrig slagit tillbaka. Det minskade kraftigt när lillasyster var 6 år. Nu är hon 7 och det händer att hon symboliskt viftar till systern. Men inte så att det gör ont, förutom i själen då. Lillasystern slog andra barn i förskokan också. Och oss föräldrar.

  • Anonym (Poiuyt)
    Anonym (trött) skrev 2021-08-02 17:41:08 följande:

    ok.. skönt att det blivit bättre för er.

    här slår de båda varandra. men trodde det skulle bli bättre med åldern. stora är nu 8 och drar fortfarande sitt syskon i håret m m helt oprovocerat. blir matt.. märkte ni redan från början att hon var sån? Vi märkte redan i ca ettårsåldern att hen närmade sig andra barn genom att slåss.. nu är det bara riktat mot syskonet dock..


    Vi märkte väldigt tidigt att hon är argsint, innan hon fyllt ett. Hon slogs inte oprovocerat, men är extremt lättprovocerad, om man säger så. Hon började slåss när hon var ca ett. (Vid närmare eftertanke slog storasyster också oss föräldrar i ettårsåldern, men det var snabbt övergående.)

    Som liten slog hon (utöver storasyster och föräldrar) bara barn med kort stubin som slog tillbaka. De slogs med varandra.

    Mot slutet, i fem, sexårsåldern kunde hon slå till andra barn till synes oprovocerat. Men hon menade då att barnet tittat på ett dumt sätt på henne eller rört henne utan att hon ville, alltså typ snuddat när de gick förbi.

    I förskoleklass jobbade de med att undvika trängsel kring henne, för det var tydligt att det gjorde henne stressad och arg.
Svar på tråden syskonmisshandel