• elin1989

    Hur mycket är rimligt att betala?

    Anonym (Ts) skrev 2021-08-03 20:01:41 följande:

    Jag har svårt att tro att man har utgifter på en miljon per år, i så fall är det lyxfällan nästa. Som jag sa kommer jag självklart betala men jag tänker inte låtsas som att inkomst inte spelar roll, det gör det ju i alla ens andra relationer.


    Det spelar ingen roll i det här fallet vad du eller de tjänar. Du får fråga rakt ut hur mycket de vill ha. Det är upp till dem att sätta en siffra.

    Vi hyr ut vårat ut hus på sommaren och vi skiter fullständigt i vad personerna tjänar, vi har ett satt pris som beror på hur länge de har bokat. 6000-8000 per vecka. Jag utgår från att din kompis föräldrar inte vill ha så mycket om det är ett LÅN vi pratar om, men det här är ju en situation där det lätt kan bli missförstånd så du får helt enkelt be din kompis att fråga föräldrarna vad de förväntar sig i utbyte. Betala vad du tycker är rimligt är inte ett okej svar. Och om kompisen vägrar svara så skulle jag vänligen tacka nej.
  • elin1989
    Anonym (Ts) skrev 2021-08-03 21:33:34 följande:

    Hyr ni ut till de ni känner? Om inte är det två olika situationer. Självklart är det bäst om de säger vad de vill ha, jag kommer inte förhandla, pruta mm men frågar de mig vad jag tycker vill jag kunna svara. Förstår inte varför jag skulle tacka nej för att de frågar vad som är rimligt. Kommer också vilja betala även om de säger att jag får låna gratis och då står jag med samma dilemma (hur mycket som är rimligt) 


    Vi hyr ut huset 5-7 veckor om sommaren till vem som vill ha det. Om vi kände personerna väl skulle jag ge det till dem för 6000 för en vecka istället för 8000, någon så pass avlägsen som en kompis barn skulle definitivt fortfarande betala 6000.

    MEN det kanske inte alls är så din väns föräldrar tänker, och deras situation kan vara helt annorlunda. De kan mycket väl vilja låna ut huset till dig för att vara snälla, helt gratis. Men det är därför som din kompis måste ta reda på vad de förväntar sig. Om de faktiskt vill låna ut huset utan ersättning skulle jag inte betala någonting faktiskt, bara se till att städa ordentligt och ge dem en present typ en flaska vin eller liknande.

    Jag skulle avstå att föreslå en summa själv eftersom jag inte skulle vilja hamna i en obekväm situation. Låt dem säga vad de förväntar sig och då kan du ta ställning till om du har råd med det eller inte. Om inte är det ju bara att tacka nej, du måste inte ens säga varför.

    Men din eller deras inkomst är helt ointressant tycker jag, framförallt eftersom de inte ens känner dig! Varför skulle de har någon sorts skyldighet att bjuda en helt främmande person på gratis eller billig semester?!
  • elin1989
    Anonym (Ts) skrev 2021-08-04 00:14:49 följande:

    Jag ha flera vänner och är inte alls ensam på något vis. Vad jag vet har ingen snackat skit om mig heller, dessutom tycker de flesta jag umgås med samma sak. Att inte dela med sig när man har känns väldigt snålt och sniket. 

    Vad gäller att fråga hur mycket de vill ha har jag upprepat det så många gånger att jag inte kommer skriva något om det igen. Tryck på visa endast. 


    Men det är ju skillnad på vänner och folk man inte känner. Skulle inte heller ha något problem att betala mer än vänner med lite pengar. Men det här är ju inte dina vänner, du känner ju inte ens föräldrarna
Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala?