Inlägg från: Anonym (Fyskäms) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fyskäms)

    Vad skulle folk tro?

    Jag är förälder till 3 barn under 10 år. Sammanboende med deras pappa. Jag städar en gång i veckan om ens det, har en skärmtid på minst 6 timmar om dagen och varken leker/läser/går till lekparken med mina barn. Promenader med hunden får min sambo ta, liksom mycket annat.

    Om folk bara visste, men jag tror inte jag speglar något av detta utåt.

  • Svar på tråden Vad skulle folk tro?
  • Anonym (Fyskäms)

    Jag älskar mina barn, men däremot inte att spendera timmar i lekparken eller vid köksbordet, alternativt liggande på golvet.

  • Anonym (Fyskäms)

    Vi kan diskutera vad ni vill. Hur är ni själva? Skulle jag välja hade jag legat och pillat mig i naveln med telefonen i handen hela dagarna?

  • Anonym (Fyskäms)
    Anonym (X) skrev 2021-08-04 21:16:34 följande:

    Vad och hur ofta gör du saker med dem då?


    På helgen kan det bli någon gemensam aktivitet. Men då är jag mer för lekland där de sköter sig själva.
  • Anonym (Fyskäms)

    Jag anser att föräldrar i dagens samhälle stimulerar sina barn för mycket. Hela tiden ska det aktiveras och att ha tråkigt är livsfarligt. Så var det inte när jag växte upp, då skötte man sig själv. Jag håller heller inte med om att hela livet ska läggas åt sidan när man har barn. De har en pappa som gillar sådant som jag ogillar, exempelvis aktiviteter.

  • Anonym (Fyskäms)
    Anonym (D) skrev 2021-08-04 21:53:38 följande:

    Jag kan hålla med om det. Det går ibland till sån överdrift att många av dagens barn inte vet hur man sysselsätter sig själv. I ditt fall låter det dock som att det går lite till överdrift åt andra hållet. Kan ju vara roligt för barnen att mamma engagerar sig och är med i alla fall ibland. Låter som att du antingen inte mår så psykiskt bra alternativt lider av gammal hederlig lathet.


    Idag ska det vara så kravfyllt att vara förälder. Samhällskraven blir större när du ska träna, laga hälsosam mat, se till så att inget i hemmet innehåller några som helst kemikalier, aktivera barnen till sin spets och aldrig någonsin ge barnen en dator/telefon/surfplatta, för då är du en enormt dålig förälder. Samtidigt tänjs gränserna för arbetslivet, då gränsen mellan privatliv och arbete blir allt svagare.

    Du har rätt i att det finns en psykisk problematik hos mig, med både depression och utmattning, vilket jag både har medicin och samtalsterapi för. Men det kommer aldrig förändra det faktum att jag ogillar att leka med mina barn. Jag tycker inte om att spendera timmar på golvet, stå och gunga samma gunga i timmar, spela spel varje kväll, läsa böcker varje läggning.
Svar på tråden Vad skulle folk tro?