Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Kan någon hjälpa mig tyda provsvar? Progesteron/Östrogen

    Men man skickar ju inte remiss till IVF om man inte gjort en ordentlig infertilitetsutredning och vet vad felet är. Låter ju jättekonstigt. Detta är vad som absolut bör kollas: FSH, AMH,TSH, prolaktin, LH dag 3 och progesteron dag 21 eller en vecka efter äl. + spermaprov förstås och ett vanligt VUL. Ditt progesteronvärde är högt och visar att du haft äl. Jag har inget referensvärde på östrogenet så det kan jag inte svara på.

  • Jag är bara jag

    Jag har aldrig under mina 14 år sen jag började läsa här läst om nån som inte under en utredning fått ta progesteronprov. Det är ju liksom a och o att ha äl! Vajsing med äl är ju en vanlig orsak till infertilitet och IVF. Hur som helst... Nästa steg om inga fel hittas är att spola äggledarna. Fick jag göra. Hittar man efter det inga fel blir man förklarad oförklarligt infertil. Det betyder inte att inga fel finns, men ibland hittas de först vid IVF.

  • Jag är bara jag

    Det låter jättemärkligt. Har hängt i svårt att bli gravid-forumet sen -07. Dag 3 och dag 21 är helt grundläggande prover. Obalans i hormoner hade synts på blodproverna. Vanligast där är ingen äl. Ca 30% av infertilitet beror på kvinnan, 30 på mannen och 30 oförklarad. Ibland tar det bara tid för man har lite färre bra ägg.

    Ska ni bara vänta på IVF nu då och inte träffa läkare nåt mer innan dess?

  • Jag är bara jag

    Vad är Her care? Nån privat gynläkare/klinik? Ditt progesteronvärde var väldigt högt så lågt progesteron har du inte. Oavsett önskar jag dig lycka till! 

  • Jag är bara jag

    Jag har aldrig hört om den där beräkningen. Och har då som sagt läst massor genom åren! Förutom gjort 15 IVF:er. Ditt progesteron är absolut inte lågt. Det är högt och bra och normalt. Om alla andra värden är bra får du lägga detta åt sidan och lita på läkarna.

Svar på tråden Kan någon hjälpa mig tyda provsvar? Progesteron/Östrogen