• Anonym (E)

    Doktor som blev irriterad

    De ska absolut inte himla med ögonen eller skratta åt dig. Men är också förvirrad över att problemet gått över? Om det krävs en tarmundersökning för att utreda så måste den ju göras?

  • Anonym (E)

    Jag tänker att de tänker mer logiskt och behöver undersökningar medans du varit lite hypokondrisk( inte illa menat) för att ha googlat fram flera alternativ?

  • Anonym (E)
    byrålåda1 skrev 2021-08-11 13:02:12 följande:

    Ja precis. Jag motstår inte själva undersökningen men jag skulle föredra en kvinnlig doktor som utför den. Och iallafall lite ?fingertoppskänsla? i situationen, så att säga.


    Fördröjningarna i mina inlägg är för att jag gör annat samtidigt så missar lite info :)


    Då det var första tanken läkaren hade så borde du tyvärr nog kunnat gissa detta pga besväret och isåfall enbart bokat med kvinnlig om det var möjligt. Är inte alltid möjligt eller med betydligt längre väntetid. Svårt när vi inte vet vad problemet är :) 


    Många läkare tappar tyvärr fingertoppskänslan, VC är mer som löpande band ibland.


     

  • Anonym (E)
    byrålåda1 skrev 2021-08-11 14:40:11 följande:

    Ja, jättekonstigt att jag skulle avboka tiden bara för att det hade gått över. Jag har inte skrivit vad det var för problem i denna tråden. Det är rätt personligt men hade jag skrivit ner så hade säkert de flesta bokat en tid.

    Jag har absolut inte googlat fram några saker på nätet som jag skrivit ner. Förstår verkligen inte vad vissa får det ifrån.

    Jag skrev ner punkter på ett papper så jag inte glömmer nämna något viktigt som jag var med om under dessa dagar som det pågick.

    Och eftersom jag knappt besöker vården så vet jag självklart inte vilken undersökning som skulle göras. Hur skulle jag vetat det innan jag ens varit där? Hade jag vetat hade jag såklart bett om en kvinnlig läkare.


    För att du säger att du kom med en lista med möjliga orsaker? Att du ändrar det sedan till att bara vara viktiga detaljer från "sjukdomstillfället" är en annan sak ;)


    Magproblem leder ofta till en undersökning. Hemorrojder, blödningar, inkontinens och smärtor kan alla leda till just en sådan undersökning. Det är jättesvårt för oss att säga om det var fel att direkt gå på en undersökning av tarmen eller om det är logiskt för dina problem. Om du just då inte har problem är inte relevant om området ändå behövs undersökas.


    Som sagt var en del av detta besök verkligen inte ok men det är i övrigt svårt att få grepp om helheten.

  • Anonym (E)
    Anonym (Qwerty) skrev 2021-08-13 12:19:44 följande:
    Beror nog på vad det gäller. På mig misstänkte de gluten och de tog bara blodprover.
    Men det är inget argument i frågan, det är fortfarande standard även om det finns undantag :)
Svar på tråden Doktor som blev irriterad