• Johannnnna

    Ruvare augusti 2021

    Hej, hoppar på här jag med :) Ska göra vårt allra första insättningsförsök med odlad blastocyst på tisdag 17/8. Är väldigt spänd och förväntansfull till detta samtidigt som man försöker hålla sig neutral till allt som kan hända.

  • Johannnnna

    Emplan23, åh, vad spännande! BIM för mig på fredag så jag börjar också bli nervös, men har i ärlighetens namn haft så

    mycket på jobbet så jag har glömt av det lite. Kommer dock inte ta ut nån seger i förskott om inte mensen kommer eftersom jag har förstått att den kan va sen. När kommer du börja göra test? Väntar du eller tjuvstartat?

    En annan fråga, hur gör man en sån där hänvisning i tråden så att man ser vem man svarar?

  • Johannnnna
    Kronärtskocka skrev 2021-08-25 19:47:50 följande:

    Hoppas inte det kommer någon mens här heller. Då det är första försöket vet jag inte heller hur min kropp reagerar på lutinus. Om mensen blir senare eller inte. Denna väntan är iaf väldigt seg och deppig. Har svårt att tro att det kan bli något. Chansen att lyckas är ju mycket mindre än att göra det?


    Nej samma här, första försöket. Inte för att vara negativ men jag har också ganska liten tro, känner absolut inga symptom men har å andra sidan inte fått spotting heller än vilket tidigare har kommit 2-3 dar innan mens. Man har inget att gå på verkligen! Kroppen är lite lömsk.. Hur många % överlag är chanserna att det blir något per försök, vet du?
  • Johannnnna
    Emplan23 skrev 2021-08-25 21:02:12 följande:

    Man klickar på kugghjulet och citera :)

    Jag har haft fullt upp med 60 timmars arbetsvecka sedan förra veckan, så inte hunnit tänka under dagarna så det har varit skönt! I somras testade jag två dagar innan BIM, denna gång tänker jag nog testa på lördag som är RD 12 om inte mensen kommer. Ska du tjuvtesta?

    Men har idag och igår haft såna spänningar i magen! Så man blir helt tokig på om de är mensvärk eller inte.. fick ingen känning att mensen va på g sist, då dök den upp som gubben i lådan på rätt dag bara. Men kände så extrem magkänsla typ 4 dagar innan att de inte tagit sig.jag tar cyclogest och min mens kom på beräknad dag förra omgången som var första försöket för oss.


    Det är bra att ha annat att tänka på ibland :)

    Jag tror inte vi kommer tjuvtesta, dels för att min sambo är lite mer neutral till väntan (han tänker nästan inte på det alls) och för att jag inte vill behöva tolka svaga test och få griller i huvudet. Men testdag är på RD13 så inte så jättelångt bort.

    Typiskt det där med mensen, verkligen helt opålitlig ibland. Jag hoppas att den kommer på rätt dag om den skulle behaga dyka upp så att man vet.

    Vad gör cyclogest för något?
  • Johannnnna
    Kronärtskocka skrev 2021-08-26 06:49:05 följande:

    Drygt 30% chans per försök, större chans för yngre kvinnor och sedan minskar det något. Jag är 39, så det minskar mina chanser. Har gjort ett ivf innan, då blev det totalfrys men inget klarade sig till frysen.

    Samtidigt säger de att 70% blir gravida på tre ivf försök!

    Kroppen är minst sagt lömsk. Allt fokus är på minsta känsla och symptom. Nu längtar jag bara efter det slutgiltiga beskedet. Väntan är värst? även om det är fint att kunna ha lite lite hopp. En försöker ju iaf.


    Själv är jag 35, inga tidigare barn.

    Trist att inget klarade sig till frysen. Har du kvar något denna gång ifall det här försöket inte skulle ta sig?

    Jag vill också bara veta, och jag lever på att man är lite närmare nu än våra tidigare försök (med letrozolstimulering under ett år). Nu finns det ju iallafall ett embryo. Hoppas hoppas att det tar sig för oss alla i tråden!
  • Johannnnna
    IVF2021 skrev 2021-08-26 10:04:02 följande:

    För mig blev det inget denna gång. Bruna spottings från i torsdags, testdag i måndags vilket visade negativt och mens igår. Har varit helt naturligt utan läkemedel men kroppen har ju ändå betett sig väldigt konstigt. Undrar om det är positivt eller negativt? Känns som den ju verkligen kämpat för att behålla embryot, varför skulle jag annars haft spottings i så många dagar (har det aldrig annars).

    Har ni andra använt lutinus vid FET? Funderar på om man skulle prova det vid nästa insättning, men kliniken säger att det inte sets någon ökad chans till graviditet med lutinus vid just FET.


    Tråkigt att höra att det inte tog sig :(

    Ja jag tar Lutinus, men läkaren som satte in blastisen sa också det till mig, att det inte påverkade så mycket vid FET.
  • Johannnnna
    Emplan23 skrev 2021-08-26 17:06:19 följande:

    Cyclogest är vagiatorer, ska väll hjälpa slemhinnan att ta emot eller så tror jag!

    Här har iallafall mina magspänningar släppt och ingen mens idag iallafall! Så ännu finns hoppet! Sambon här hemma kollar nu varje dag hur de känns i magen och om mensen håller sig borta, flera sms om dagen när vi är på jobbet. Min testdag är ju på dag 18! Galet länge. Men eftersom många har tidigare så tänker jag att runt dag 12 borde de visa ett resultat som stämmer.


    Undrar vad det är för skillnad på Cyclogest och Lutinus då.

    Mm okej, ja ännu finns hoppet! Det borde visa på dag 12, absolut.
  • Johannnnna
    Emplan23 skrev 2021-08-27 15:21:07 följande:

    Det har jag ingen aning om :)

    Ingen mens heller idag! Så hoppet lever ännu! Men är så nervös för att testa!

    Men jag orkar verkligen inte vänta till fredag om en vecka?


    Förstår att det känns segt med fredag nästa vecka! Så otroligt påfrestande med den här ovissheten varje månad!

    Ingen mens eller spotting för mig än och dag 18 efter ägglossning (idag) brukar jag alltid få mens, men magen ger ifrån sig mensvärksliknande verk från och till så jag tror ingenting åt nåt håll. Blir så besviken om jag hoppas för mycket! Men samtidigt borde ju mensen komma snart..? Mysko! Ni som vet, är det normalt/vanligt med typ mensvärk/livmodervärk när man är tidigt gravid?
  • Johannnnna
    Anonym (Snöoväder) skrev 2021-08-28 22:32:43 följande:

    När jag var gravid fick jag hemsk mensvärk på bim, precis så som jag brukade. Men mensen uteblev. Så av min erfarenhet så kan man ha det


    Wow, det bådar ju gott :) Funderar på att testa imorrn istället eftersom måndag är en stressig jobbdag där det är svårare att ta emot besked när man ska in i möte 10 min senare. Well, forts följer.

    Hur har det gått för er andra i tråden? Berätta gärna <3
  • Johannnnna
    Kronärtskocka skrev 2021-08-29 08:14:55 följande:

    Hur gick det idag med testet? Hoppas det var positivt!

    Min mens började så smått igår och har nu ökat. Officiell testdag imorgon, men jag inser ju att det inte har lyckats. Hoppas kunna boka en tid med min läkare för ett samtal om hur jag ska gå vidare. Bara kämpa på även om jag helst velat ta en paus från livet. Paus från försöken blir det ju oavsett nu. Tror inte man kör igång varken IVF eller äggdonation direkt.

    Håller tummarna för er andra och hoppas ni får efterlängtade plus!


    Jag glömde faktiskt testa på morgonen, hade en skällande hund i hasorna. Vi testar på testdagen imorrn, är förväntansfull eftersom mensen inte kommit.

    Tråkigt med mensen för dig :( Hoppas att du kan hitta en väg framåt tillsammans med läkare och att du trots allt kan känna hopp.
  • Johannnnna


    Testet är positivt, jag är gravid! Efter 2,5 år så är vi gravida för första gången! Svårt att ta in, och nu vill man bara att 12 veckor ska gå. Men så lättade vi är!

  • Johannnnna
    IVF2021 skrev 2021-08-30 10:57:12 följande:

    Enormt stort grattis! Det tog sig på första försöket?! Så himla häftigt vad kroppen kan när den väl får rätt hjälp.


    Tack snälla! ???? Ja, på första försöket.
    Truuly skrev 2021-08-30 11:36:36 följande:

    Wow stort grattis!! Visst är det helt underbart att veta att det KAN gå. Har du fått några symtom än?


    Tack snälla! ???? Ja det är fantastiskt, så många gånger man har undrat om det kanske aldrig kommer funka. Nej inga direkt symptom, jag mår väldigt lätt illa vanligtvis så fort jag inte äter osv så ingen större skillnad på det, brösten kan också vara ömma vanligtvis men nu har de nog varit lite extra spända.
    Emplan23 skrev 2021-08-30 15:58:07 följande:

    Men åååå!!! Grattis!!!


    Tack snälla du! ????

    Vet ni hur det är, gör man ett tidigt ultraljud pga ivf? Eller gör alla ett ultraljud i 7-8 veckan? Mvh ingen koll ????
  • Johannnnna
    Kronärtskocka skrev 2021-08-31 06:59:36 följande:

    Johannnnna: Härligt! Stort grattis! Må tiden till VUL rusa fram och du får lagomt med symptom.

    Heja er andra som fortfarande ruvar!


    Stort tack!! Hejar också på er andra och håller alla tummar för att det blir ett plus!
Svar på tråden Ruvare augusti 2021