Inlägg från: Chilins |Visa alla inlägg
  • Chilins

    BF maj 2022

    Ansluter här efter mitt plus idag :) BF bör vara ungefär 23 maj för mig :)

  • Chilins

    Lägger till mig själv :) hoppas att denna lista var den senaste, annars ber jag om ursäkt :)

    BF-lista

    30/4 Um Hamza

    1/5 Tingeltangel

    2/5 RBC, 28 år, första barnet

    2/5 Ik96, 25 år, andra barnet

    2/5 Emma, 31 år, tredje barnet

    5/5 X, 27 år - Första barnet

    7/5 Sheltie, 25 år, första barnet

    7/5 Äntligen

    7/5 lindersara, 35 år, tredje barnet

    7/5 Secretflower

    7/5 Mela88, fjärde barnet

    8/5 Sararebecca

    8/5 FruA88

    9/5 Sofia0509

    11/5 Hanna 28 år, första barnet

    11/5 Kiwikiwi, första barnet

    14/5 Nojjig, tredje barnet

    15/5 SaaraK, 2a barnet

    16/5 Ljusrosa 39år, fjärde barnet

    17/5 Rårakan 36 år, tredje barnet

    17/5 nathaliextnf 36 år, sjunde barnet

    19/5 Lindamarie 34 år, andra barnet

    19/5 Meemelie 32 år, andra barnet

    21/5 Sandtrollet 37år, tredje barnet

    21/5 QueenS 31 år andra barnet

    22/5 Försökmednr2 30 år, andra barnet

    22/5 Hippiemamman 34 år, tredje barnet

    23/5 Chilins 30 år, första barnet

  • Chilins

    Jag är i vecka 5 (4+2) och har än så länge i princip inga symptom förutom någon tendens till ömma bröst och såklart ingen mens. Jag känner mig väldigt nervös för man skulle vilja ha symptom bara för att känna att det verkligen är något. Vad har ni för symptom? Har ni alla starka känningar?

  • Chilins
    Almander skrev 2021-09-16 14:00:13 följande:

    Grattis! Ännu känner jag ingenting , ligger mellan vecka 4-5, lite osäker. :) det enda jag kan känna är att jag är lite tröttare, men vet inte om det är symptom från graviditeten eller hösten ;) så


    Tack för ditt svar och grattis till dig också!! :) och alla ni andra också såklart. Jag känner mig också lite trött men precis som dig osäker på vad det verkligen beror på, jag känner inte någon markant skillnad.. jag vill ju så gärna att det här ska bli något men jag kan bli väldigt orolig eftersom jag inte känner något.. skönt att höra att jag inte är ensam i alla fall:)
  • Chilins
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-16 17:25:57 följande:

    Jag är också på 4+2 :) Har samma som dig, lite ömma bröst och ingen mens. Även känningar i magen ibland. Man ska inte alls va orolig för att man inte känner något. Är nog väldigt många som inte känner av nåt såhär tidigt! Är ju så individuellt också hur man mår. Vet många som inte kännt av myalls även senare i graviditeten. Jag mådde illa ganska länge vid förra graviditeten, så slipper jag det nu är jag bara superglad!!


    Skönt att höra :) jag känner att jag blir nojig direkt!! Jag har ju aldrig varit gravid så detta är första gången och då känns det som att man lätt övertänker allt
  • Chilins
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-16 19:34:33 följande:

    Ja det är ju lätt att övertänka allt både vid första och alla efterkommande barn. Märker att många jämför olika graviditeter och blir nojiga för att "det inte var så förra gången" Så lugn är man nog aldrig, haha! Jag tror inte på att det är bra för att man har mycket symtom, alla är olika och varje graviditet är unik. Man får ta en dag i taget, och i de flesta fall går det ju bra.


    Vilket toppenstöd du är :) tack snälla! Jag känner mig lugnare nu :)
  • Chilins
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-16 20:47:05 följande:

    Nämen vad gullig du är! Min "strategi" är ju att inte glädjas för mycket och någonstans tänka att det kanske inte blir nåt. Jag behöver tänka så för att inte bli knäckt om det skulle skita sig. Andra är tvärt om, hehe! Alla får försöka hitta sina egna vägar för att va så lugn som möjligt:)


    Jag försöker tänka att om det händer något och det inte blir så är det kroppens sätt att hantera det men det skulle helt klart vara ledsamt. :) för mig känns det stöttande att det finns såna som du som hjälper mig att inte övertänka :)
  • Chilins
    sapa skrev 2021-09-17 08:44:34 följande:

    Grattis! Vad kul att vi ligger så lika i dagarna :) Jag är också i vecka 5 (4+4) och de enda symptom jag känner är trötthet och lite ömma bröst, som jag brukar ha runt ägglossning. Jag hade mest känningar gällande illamående för ett par veckor sen (?) men sen dess har det varit lugnt. 

    Jag är stressad över missfallsstatistiken så jag försöker ligga lågt med förväntningar, men det är ju så svårt! 


    Åh vad kul!! Då kanske vi kan följas här i alla fall :) jag håller med dig.. jag har också svårt att hålla nere förväntningar, för oss gick det så himla snabbt att bli gravida, vi gjorde vårt första försök så jag trodde verkligen inte att det skulle gå på första. Därför trodde jag inte att jag skulle få så mycket känslor och förväntningar om att det ska gå bra nu när det blev något utan mer att jag skulle vara lite mer chill och känna att om det är något fel så är det bra att kroppen tar hand om det själv. Dock känner man ju nu hur mycket man faktiskt vill
  • Chilins
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-17 11:02:45 följande:

    Också 4+3 idag :) Bor du i Stockholm? Tycker så manga pratar om detta hälsosamtal innan inskrivningen, men inget jag gjort varken nu eller vid förra graviditeten (vad jag minns).


    Kul att vi är 3 st som är på 4+3 idag!! :)
  • Chilins

    Vill tipsa om en podd som heter Gravid vecka för vecka där man får massor med svar från två barnmorskor varje vecka. Jag började lyssna på dom första avsnitten häromdagen och känner mig genast mycket lugnare i att jag inte har några symptom överhuvdtaget. Tips!! :)

  • Chilins

    Är det någon som är väldigt frusen tidigt i graviditeten? Jag är i vecka 6 (5+1) och är så sjukt frusen av mig. Fryser konstant. Är det ett vanligt symptom? I övrigt har jag knappt några symptom alls..

  • Chilins
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-23 09:31:09 följande:

    Fast sköldkörtelvärden kontrolleras hos alla gravida i tidig graviditet så läs på innan du skriver något :) (fick själv reda på det i min förra graviditet så dom har koll). Och att frysa är för övrigt normalt för många gravida..


    Tack för att du (och ni andra som skrivit om att vara frusen) finns! Jag känner mig lugn nu för att jag ska ta prover i vecka 9 (är i vecka 6 nu) så jag litar 100% på att vården kommer ta alla prover dom ska och att är något ett problem kommer det upptäckas. :) anledningen till att jag undrade om att vara frusen är inte att det skulle vara något fel utan bara om det kunde vara ett vanligt symptom då jag knappt känner något alls i övrigt? det känns skönt att ni finns :)
  • Chilins
    Summertime skrev 2021-09-23 10:12:16 följande:

    Känner mig så ledsen. Tänkte berätta för min syster om min graviditet idag för att kunna få lite tips och så eftersom har egna barn och detta är mitt första. Ville inte säga direkt utan skrev och frågade om hon ville veta en hemlighet och det enda hon svarade var ?är du gravid eller? Då är det väl väldigt tidigt i så fall?. Skrev bara att det inte handlade om det. Orkar inte negativiteten, jag vet att det är tidigt, jag har själv en stark oro för missfall men man kämpar med att ändå försöka glädjas och att då höra det utifrån, att hon inte blev glad för fem öre? Usch blev så ledsen.


    Fina fina du. Jag fattar att det känns jobbigt för det är ju VÄRLDENS största grej för en själv. Att skapa familj är ju det största beslutet man tagit så att få ett sånt svar skulle göra otroligt ont. Men vi finns här. Det är inte samma sak jag vet men här finns det både stöttning och MYCKET glädje när vi alla sitter i samma situation. Kanske kommer din syster reagera annorlunda när det gått ett tag?
  • Chilins
    Kiwikiwi skrev 2021-09-23 11:06:15 följande:

    Jag berättade för min familj i helgen och är glad över att jag gjorde det, de förstår ju också att de är väldigt tidigt och att de inte finns några garantier men blev jätteglada. Nu känns de så skönt att kunna ses utan att "ljuga" och att kunna vara ärlig med illamåendet osv. Går de inte som planerat så kommer de vara skönt att dela med sig av det också. Jag har en kompis som för några år sedan berättade tidigt i graviditeten, tyvärr fick hon missfall men då fanns jag där för att stötta henne, så jag ser inget negativt med att berätta för de närmsta som man kommer träffa ofta innan man passerat v. 12.


    Vi har gjort samma sak, berättat för dom närmaste och såklart poängterat att det är tidigt vilket ju alla förstår.. men tycker också att det är oerhört skönt att slippa ljuga och att få stöttning än vad det blir :)
  • Chilins

    Jag hoppar ur denna tråd. Jag drabbades av utomkvedshavandeskap och fick operera bort en äggledare för ett par dagar sedan. Ingen bebis och tillbaka på ruta 1. Dessutom med en äggledare mindre.

Svar på tråden BF maj 2022