• Anonym (.)

    Panikångest under graviditet

    Ett foster i magen blir hela tiden påverkad av det modern gör, äter och hur hon mår. Fostret blir även påverkat av mammans psykiska hälsa eller ohälsa. Man pratar inte om det därför att man inte vill riskera att mamman utöver eventuell psykisk ohälsa även känner skuld.
    Men pratar man inte om det kommer inget någonsin att förändras.

    Läkare rekommenderar tex inte att avbryta behandling mot depressioner därför att det är vetenskapligt belagt att depressioner påverkar foster starkt och att medicinering dämpar dessa effekter.

    Vid panikångest är det otroliga mängder stresshormon i omlopp, självklart påverkar det barnet. Så för barnets skull bör du söka hjälp.

  • Anonym (.)
    Anonym (N) skrev 2021-08-27 14:30:29 följande:
    Om det pågår under en längre tid ja, men inte om det händer några gånger. Det är ju inte så att livet sätts på paus bara för att man är gravid utan anhöriga dör, man får dåliga nyheter eller vad som helst som skapar sorg och stress sker även när man är gravid men barnen föds friska. Sluta och skrämma upp i onödan.
    Exakt det argumentet tar man till för att slippa prata om jobbiga saker, att man skräms.
    Sanningen ÄR fortfarande, hur trist det än är, att barn i magen påverkas av psykiskt mående.

    Nu skriver TS att det är flera attacker per dag och antagligen handlar det inte om en enstaka dag. Då ÄR det, hur trist sanningen än är, så att barnet påverkas.

    Din jämförelse med sorg och livet i stort är mycket osaklig därför att sorg eller andra tråkigheter är knappast något som går över på en timme. Och barnet påverkas.

    Trist ja. Men kontentan av det är att man SKA prata om det och man BÖR söka hjälp när man inte mår bra.
    Man ska INTE sluta prata om det bara för att det är jobbigt att höra.
Svar på tråden Panikångest under graviditet