Inlägg från: Anonym (fritid) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fritid)

    Vad gör era barn i 9-årsåldern på kvällarna?

    Anonym (TS) skrev 2021-09-05 17:54:44 följande:

    Vad gör era barn efter skolan?

    Vi har två söner som är 8 år och 9 år som inte vill göra annat än spela/titta på film på fritiden. Nu ska det bli ändring på detta med max 1 timme skärmtid efter skolan och 2 timmar på helgerna.

    Men vad gör era barn på kvällarna?

    Vad gör ni tillsammans med dem?

    Vad är rimligt att tänka liksom?

    Har pratat runt med kompisar där det är typ "De sitter och spelar", "Cyklar med kompisar och sen spelar" eller "Är med kompisar, bygger koja och sen spelar". På vardagarna verkar föräldrar inte göra något med sina barn. Inte vi heller egentligen. Men känner att det ska bli ändring på det.

    Men kom med tips? Vad kan man göra vardagskvällar. Tiden vi har är ungefär 17.30-20.

    Då ska middagslagning och läxläsning samt kvällsrutiner hinnas med under denna tid också.


    Mina barn har fri tid så mycket som möjligt utanför den tid som måste vara reglerad. Därför planerar jag inte in deras tid i aktiviteter om det inte är absolut tvunget. De är trötta efter en lång skoldag fylld med aktivitet har behov av att bara vara, kolla på film, spela på datorn, vara med kompisar, läsa böcker eller vad de nu själva vill. Några kvällar har de aktiviteter så resterande tid vill jag att de ska få rå över själva. Även vi föräldrar uppskattar den fria tiden som inte är uppbokad eller inplanerad utan bara vilsam. 

    Så, det är väl mitt tips, att låta ungarna njuta av sin fria tid så mycket som möjligt. Eventuellt erbjuda aktivitet om de vill, men inte tvinga dem eller boka upp dem bara för att. 
Svar på tråden Vad gör era barn i 9-årsåldern på kvällarna?