• Anonym (S)

    Känslomässigt involverad snabbt

    Anonym (Kär eller mest galen) skrev 2021-09-09 09:54:17 följande:

    Jag är 27 år och har varit i tre förhållanden som har varat allt från två till fem år och varit singel i ungefär ett år mellan. Jag tycker det är kul att vara singel men jag dejtar/ligger oftast med två, helst tre, samtidigt för att jag vill undvika att falla för en person.

    Mitt problem är nämligen att jag snabbt blir känslomässigt involverad vilket jag tycker är jättejobbigt. Jag börjar fantisera om något seriöst direkt och det är nästan så man kan höra kyrkklockorna ringa i mitt huvud? vilket blir väldigt jobbigt när det då avslutas med personen jag har fantiserat om och det slutar med att jag blir mer sårad än nödvändigt. Men jag kan inte stänga av dom där tankarna hur mycket jag än försöker!

    Jag är som sagt 27 år och måste hitta verktyg för att kunna hantera detta bättre. Har ni några tips eller finns det någon som känner igen sig?

    (Vill bara tillägga att jag såklart inte lyfter eller agerar utifrån dessa tankar för de killar jag träffar)


    Så istället för att dejta en person i taget och bli ledsen när det tar slut, så dejtar du flera åt gången och blir ännu mer ledsen för att ännu fler förhållanden tar slut...Hänger inte med i logiken.

    Dejta mindre, tänk kvalité istället för kvantitet. Att det tar slut får man räkna med, finns inga garantier.
  • Anonym (S)
    Anonym (Kär eller mest galen) skrev 2021-09-09 10:15:50 följande:
    Självklart är det inte så att jag dejtar och kontinuerligt träffar alla tre samtidigt utan att jag kanske pratar med en, bara ligger med en annan och träffar den tredje mer kontinuerligt.. om det nu låter mer rimligt men jag hoppas du förstår vad jag menar. Dejtar/träffar jag flera samtidigt brukar det ju tillslut leda till att jag fattar mer tycke för en person, det blir mer seriöst med denna och jag avslutar med de andra. Men jag försöker liksom distrahera mig så länge det går för att inte bli känslomässigt involverad för den personen för snabbt och så vill jag ju inte att det ska vara. Jag vill kunna ta det lugnt, träffa en person, ha lite is i magen, bara njuta av att få träffa och lära känna honom i en ?normal? takt.
    Precis det jag menar, du är involverad i flera män samtidigt, och engagerar dig då också i flera män på samma gång, fast du vet att du bara blir sårad. 

    Varför inte tagga ner, ta det lite lugnt istället, istället för att engagera dig i så många olika killar. Du känns lite desperat, kanske därför det inte håller. Och blir ligg inte runt, alla klarar inte det.
Svar på tråden Känslomässigt involverad snabbt