• Fre 10 dec 2021 19:04
  25857 visningar
  429 svar
  Inlägg från Emma1b Visa alla inlägg
  429
  25857

  Nyligen haft MA/MA - försöka igen

  Hej!

  Jag hoppar pckså in här (tyvärr, men sklnt att hitta andra). Gjorde ivf i oktober, plussade flera dagar innan BIM så sjukt glad! Det var första ivfen så hade inte trott det skulle ta sig direkt. Men på vul 18 nov konstaterades MA, hade avstannat redan 4+4, så bara nån vecka efter att jag plussat, så surt!! Fich cytotec med hem,började blöda samma kväll, blödde som en vanlig mens kanske lite mer, ca 5 dagar, och inte farligt ont. Gravtest negativt redan efter en vecka från cytotec. Återkoll visade att allt kommit ut, endometrium 2 mm så inte antydan till ny ÄL. Testat varje dag med ÄL sen dess, varit tokblanka, sen började det visa lite o tisdags på stickor och igår blev det glad gubbe på cbdigital och idag insemination. Så då var man igång och hoppas igen! Är ensamstående, därav ivf och insemination.

  Har 2 barn, 12 och 9 år och hill så gärna ha en sladdis!! Första blev till på första försöket, naturlug väg. När vi skulle försöka med syskon blev jag gravid på 1a men fick missfall v 8, gravid igen utan mens emellan och det blev bebis! Så, nu hoppas jag att det blir likadant den här gången!

 • Lör 11 dec 2021 23:55

  Jag är ett exempel så att det kan gå utmärkt att bli gravid på första ÄL efter missfall utan mens emellan, så blev mitt barn nr 2 till. Missfall v 8, äl efter ca 2 veckor, gravid ovh blev bebis.

  Nu gissar jag bara, men har man rester kvar borde kroppen inte vilja påbörja en ny graviditet. Du blev inte erbjuden efterkoll? Kan du boka vul privat? Jag fick på min återkoll veta att allt var ute, slemhinnan bara 2 mm (vilket var bra).

  Så nu hoppas jag det blir samma igen!

 • Sön 12 dec 2021 14:39

  Då hoppas vi att tomten är snäll mot oss alla i år!

  Det finns inga studier på att kort cykel skulle ge högre missfallsrisk.

  Rosenrot verkar ju vara rätt vanligt att kvinnor tar, från mens till äl så kör på med det om det känns bra.

 • Sön 12 dec 2021 22:26

  My871, det upptäcktes på vul vecka 8, men hade avstannat i v 4+4 ca. Så surt, gå och vara glad och så hände ju nästan ingenting mer än att ägget fastnat, känns så onödigt. Men jag hade mina aningar om att något var fel, fast jag försökte blunda för det. På cb digital stannade testet på 2-3 och gick aldrig över till 3+, men då sa de på ivf kliniken att veckoindikatorn inte alls är att lita på, så jag hoppades ändå. Srn blev jag aldrig ordentligt illamående, i båda de graviditeter som blivit bebis har jag mått sjukt illa typ direkt från plus.

  Så nu ligger man här och vill inget hellre än att det ska gå vägen den här gången. Tänk om man kunde påverka ägget och spermierna, men det går ju inte. Bara att hoppas!

 • Tis 14 dec 2021 17:28
  DomkallarmigS skrev 2021-12-13 18:01:31 följande:

  Ush känner verkligen igen mig I att man bara känner sig så trött på det hela :( trött på att hålla på med äl-tester (samtidigt som jag inte heller vill låta bli och kanske råka missa), trött på att ligga för att man måste och inte för att man vill, trött på att deppa för att saker och ting inte blev som planerat. Frustrerande att gå igenom detta :( min man får också lite prestationsångest när han vet att äl närmar sig, men han vill ändå ha koll när det är dags och så. Vi har dock hittat sätt som fungerar ganska bra för oss utan att man ska behöva ligga så länge så man får skavsår haha ;) men det är ju inte så romantiskt att ligga längre så att säga.

  Ser också massa besked på sociala medier. Flera som har barn sedan innan och/eller som är flera år yngre än en själv. Håller med om att det känns orättvist. Undrar om det är fler än förut eller om det bara är för att man reagerar på ett annat sätt nu..

  Har du haft din äl än? :) bra att ligga på så man inte missar haha! Jag är på cd10 idag, började äl-testa igår och har haft svagt streck båda dagarna. Hoppas på tidig äl!


  Känner så igen att vara trött på allt! Igår när jag skulle kissa hindrade jag mig i susta stund och tänkte "stop, finns det nån sticka jag ska kissa på?" Kom på att jag är på öl +4, så nej inget test just nu. Men hela situationen gjorde mig så less, ska man inte ens kunna kissa utan stress påslag?!

  Jag har lyssnat på ljudboken Missfall, med rätt att sörja. Stora drlar är bra, och ger tröst.

  Minns inte om jag frågat i den här tråden, men fler som har testdag runt julafton?
 • Ons 15 dec 2021 12:35

  Jag lyssbade på boken på Nextory. Det bästa av allt var alla berättarhistorier, för trots att man vet att det är så vanligt med missfall så känner man sig ju rätt ensam, och boken motade nort ensamhetskänslorna lite, precis som den här gruppen :) Det jag tyckte var mindre bra var att en ganska stor del av boken handlade om hur viktigt det är att sluta med alkihol, och eftersom det är så självklart kändes den delen lite onödig...

  Masa, tycker inte du också att det känns jobbigt med test just på julafton? När alla är så lyckliga och glada så kanske man själv får sina förhoppningar krossade....

 • Ons 15 dec 2021 12:50

  Har köpt rosenrot, så blir det inte plus på julafton börjar jag med det.

 • Ons 15 dec 2021 16:37

  Jag tror att räddslan kommer finnas där i början av en ny graviditet, för alla oss som haft ma/missfall. Men min förhoppning är att det värsta släpper efter vul om man får se ett hjärta, och det sisya efter kub. Men det kommer vara oroliga veckor där i början. Eftersom mitt konstaterades på vul kommer jagvara spyfärdig av nervositet när jag ska lägga mig i gynstolen igen. Förutsatt att man får ett plus då...

 • Tor 16 dec 2021 16:23

  Bebis2021, så fruktansvärt tubgt,lider med dig! Jag tyckte ett ma upptäckt i v 8 var illa nog... hoppas de hittar något så de kan åtgärda det. Jag funderar direkt på proppbenägenhet, överaktivt immunförsvar, eller sköldkörtelproblem. Men allt det borde de redan ha kollat...

  Hoppas så att det är er tur nästa gång ni försöker!

 • Ons 22 dec 2021 19:49

  Testade negativt på rfsu testa tidigt imorse, äl+12. Men så länge mensen inte kommer hoppas man ju...Eftersom min senaste bödning, start 18 nov, var mitt ma och hade ÄL 10 dec, så vet jag inte när min BIM är... Blir så avis på dem som har stenkoll på sin cykel!

Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.