• Fre 10 sep 2021 15:49
  26030 visningar
  429 svar
  429
  26030

  Nyligen haft MA/MA - försöka igen

  Hej! Startar en ny tråd då jag gjorde en miss i inställningarna i den förra... tänkte se om det är flera som haft missfall/missed abortion relativt nyligen och som nu eller snart vill försöka bli gravid igen? Tänkte att fler kanske befinner sig i samma situation och vill följas åt och peppa varandra :)

  Fick konstaterat MA den 16 augusti i vad som skulle ha varit vecka 13 att fostret slutat växa redan i v 5. Gjorde själva "aborten" 17 augusti och blödde kraftig i en vecka, sedan smått och ibland endast rosa på pappret till och med den 4 september. Gjorde ett negativt grav-test den 2 september.

  Tog ägglossningstest varje morgon 4-7 september och tyckte mig se en stegring under söndagen den 5 sep. Har inte använt mig av test tidigare så har dock dålig koll... Har aldrig haft symtom på äl men kände smärta i en äggstock (tror jag) på måndagsmorgon. Vi hade samlag nästan varje dag under dessa dagar då vi bestämt oss köra direkt. Hade några knappt rosa flytningar där mitt bland dagarna men tänkte inte så mycket på det.

  Igår, den 9 september, började jag dock blöda en del under eftermiddagen och började fundera på om det kan ha varit mensen som är igång. Idag har det avtagit under eftermiddagen och nu är det typ mer rosa flytningar med lite blod i..

  Har inga barn sedan innan och detta var min första graviditet.

  Någon som befinner sig i liknande situation? <3

 • Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen
 • Lör 4 dec 2021 18:51
  MariaNathalie skrev 2021-12-03 08:47:46 följande:

  Hej och godmorgon tjejer

  Hur svarar man på andras inlägg?

  Igår va min sambo som jag skrev jätte ledsen och besviken över missfallet.

  Men frågade senare på kvällen när jag kommer ha ägglossning igen? och att jag måste ha koll när det sker?

  Han vill baka bebis direkt igen?

  Känns skönt att han är lika ivrig som mig och bara inväntar ägglossning nu


  Skönt när det är så! Min kille har jättesvårt att komma över förlusten, han har varit och köpt kondomer för att skydda oss mot ett nytt missfall. Vi är inte alls på samma våglängd tråkigt nog
 • Lör 4 dec 2021 19:00

  Ansra mensen efter mitt MA. Första va rusa flytningar i 4 dagar, den här lite lite blod i ett dygn men mensvärk som håller i. Suck. Enligt bm är det normalt då slemhinnan nog inte hunnig tjockna efter skrapning. Har skapats två gånger tidigare men alltid fått normal men's efter :( så lär dröja innan jag ens kan bli gravid igen.

 • Anonym (Masa)
  Tis 7 dec 2021 06:57

  Mensen är över och kör rosenrött nu för att korta ner cykeln

  Är så trött på att jag fortfarande inte fött en bebis

 • Ons 8 dec 2021 21:10
  DomkallarmigS skrev 2021-12-02 11:52:15 följande:

  För mig verkar det fungera bra att skriva via telefonen men den nya sidan har verkligen sina brister..

  Tråkigt att det inte blev något för dig den här gången, verkar bli samma för mig tyvärr. Tog ett test i tisdags på äl+11 - negativt. Igår fick jag en blodblandad flytning och förstod direkt att det var helt kört. Nu på fm idag började det komma blod när jag torkar mig så mensen är väl ett faktum. En dag för tidigt (hellre det är för sent i och för sig så det är väl det positiva i det hela), men känner mig FRUKTANSVÄRT besviken... :( vill typ bara ge upp. Fan!

  Min nästa BIM blir också strax innan nyår verkar det som så får hoppas på en nykter nyårsafton haha :)

  Har din mens kommit igång än? Jag är också trött på att kroppen är så knäpp efter mf. Har mensvärk, ägglossningsvärk, rosa flytningar innan mensen kommer igång, har aldrig haft något av detta förut. Vill bara få tillbaka min kropp eller bli gravid... trött på detta typ mellanläge?


  Jag beklagar att det inte gick vägen för er :( Tråkigt om ni prickade äl noga, vi missade nog när den var sen och jag testade varannan dag bara.

  Är också så besviken. Och så trött. Inne på tredje cykeln efter missfallet. Första äl missade vi för då blödde jag fortfarande, andra missade vi för att den var sen och svår att ?hitta?. Blir så trött när man inte ens lyckas pricka äl, min sambo får prestationsångest ibland om jag är för på och pratar om äl så jag får bära hela planeringsbiten själv också.

  Och på sociala medier kommer besked efter besked om graviditeter. Ofta från de som redan har flera barn. Det känns så orättvist :(

  Mensen kom igång helt till slut. Har inte lyckats få klarhet i om det bruna dagarna före räknas som början på ny cykel. Det är ju ändå början på mensen tänker jag. Den här månaden hade jag verkligen noll symtom före mensen, innan missfallet och före första mensen efter missfallet hade jag ömma bröst sju dagar före mens. Så vet inte vad sjutton som hände den här cykeln.

  Nu inväntar jag äl här, ska börja testa lördag eller söndag tror jag, det är cd11-12. Har ju tempen nu också som kan bekräfta efteråt. Tänker fasiken ligga hela helgen för att inte råka missa igen!
 • Ons 8 dec 2021 21:12
  Anonym (Masa) skrev 2021-12-07 06:57:48 följande:

  Mensen är över och kör rosenrött nu för att korta ner cykeln

  Är så trött på att jag fortfarande inte fött en bebis


  Varför vill du korta ner cykeln?

  Förstår dig, är också så trött på att försöka och vänta och hoppas och testa månad efter månad. Det ?skulle? ju gå snabbare efter missfall men nu är jag inne på tredje cykeln efter missfallet... Suck.
 • Ons 8 dec 2021 21:14
  Um Hamza skrev 2021-12-04 18:51:47 följande:

  Skönt när det är så! Min kille har jättesvårt att komma över förlusten, han har varit och köpt kondomer för att skydda oss mot ett nytt missfall. Vi är inte alls på samma våglängd tråkigt nog


  Men usch, så jobbigt för dig att han reagerade så. Har han kommit på bättre tankar än?

  Kan förstå hans oro, jag känner själv att jag inte vet om jag orkar ifall det blir fler missfall. Men man måste ju...
 • Fre 10 dec 2021 19:04

  Hej!

  Jag hoppar pckså in här (tyvärr, men sklnt att hitta andra). Gjorde ivf i oktober, plussade flera dagar innan BIM så sjukt glad! Det var första ivfen så hade inte trott det skulle ta sig direkt. Men på vul 18 nov konstaterades MA, hade avstannat redan 4+4, så bara nån vecka efter att jag plussat, så surt!! Fich cytotec med hem,började blöda samma kväll, blödde som en vanlig mens kanske lite mer, ca 5 dagar, och inte farligt ont. Gravtest negativt redan efter en vecka från cytotec. Återkoll visade att allt kommit ut, endometrium 2 mm så inte antydan till ny ÄL. Testat varje dag med ÄL sen dess, varit tokblanka, sen började det visa lite o tisdags på stickor och igår blev det glad gubbe på cbdigital och idag insemination. Så då var man igång och hoppas igen! Är ensamstående, därav ivf och insemination.

  Har 2 barn, 12 och 9 år och hill så gärna ha en sladdis!! Första blev till på första försöket, naturlug väg. När vi skulle försöka med syskon blev jag gravid på 1a men fick missfall v 8, gravid igen utan mens emellan och det blev bebis! Så, nu hoppas jag att det blir likadant den här gången!

 • Lör 11 dec 2021 23:43

  Hej allihop. Vad bra med en sån här grupp så att vi kan stötta varandra till en ny graviditet:)

  För två veckor sen så fick jag på kub veta att jag fått ett MA. Enligt mina beräkningar så var jag i vecka 10+5 och fostret hade dött i vecka 8+5. Jag fick komma tillbaka för nytt VUL och blodprov en vecka senare för att säkerställa att graviditeten verkligen hade avstannat för jag hade fortfarande högt HCG vid första ultraljudet.

  Vid andra besöket hade kroppen äntligen förstått att fostret inte levde längre, så HCGt hade börjat sjunka. Jag fick då tabletter med mig hem och tog dom för exakt en vecka sen.

  Nu har jag i princip slutat blöda och funderar över när man kan börja försöka igen. Är det någon som vet om det finns några risker med att försöka innan mensen hoppat igång igen?

  Hur vet man att man inte har några rester kvar? Och kan de i såna fall orsaka missfall vid en ny graviditet?

  Frågorna är många som ni märker ;)

 • Lör 11 dec 2021 23:55

  Jag är ett exempel så att det kan gå utmärkt att bli gravid på första ÄL efter missfall utan mens emellan, så blev mitt barn nr 2 till. Missfall v 8, äl efter ca 2 veckor, gravid ovh blev bebis.

  Nu gissar jag bara, men har man rester kvar borde kroppen inte vilja påbörja en ny graviditet. Du blev inte erbjuden efterkoll? Kan du boka vul privat? Jag fick på min återkoll veta att allt var ute, slemhinnan bara 2 mm (vilket var bra).

  Så nu hoppas jag det blir samma igen!

 • Anonym (Masa)
  Sön 12 dec 2021 08:43

  Smilie idag

  Vi låg igår så nu fortsätter vi och ser om vi lyckas träffa igen

Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen
Logga in
Bli medlem