Inlägg från: Anonym (Ehm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ehm)

    Vem ska skämmas mest? Den som är gift?

    Hur i hela världen kan man få det till kvinnans fel, i en situation där kvinnan inte har en egen relation med den otrognes partner. Det är den gifta som är otrogen, bryter sina löften och sitt ansvar, inte den som den gifta ligger med. Inga löften har gjorts av den. Det är ju den gifta som väljer att riskera den vardagen som är uppbyggt.

    Såklart ska alla ta ansvar för sitt agerande, men hur är det någon skam i att göra något när man själv faktiskt inte bryter något löfte eller ansvar? 

    Alla får göra sina egna val. 

  • Anonym (Ehm)
    Anonym (man) skrev 2021-09-14 15:55:12 följande:
    Enkelt... om din kompis får för sig att spöa upp dig och jag hakar på.
    Kommer du bry dig om jag känner dig eller inte? Eller kommer du tycka att jag är ett asshole som öht deltar i att spöa upp någon för nöjes skull?

    Jag skulle vilja vända på frågan, hur i hela världen lyckas du få en person som DELTAR i att såra och förnedra en annan människa fullt medveten om vilka konsekvenser det kommer få för personen OCH deras barn att framstå som oskyldig enbart för att hon inte känner personen hon DELTAR i att fucka upp livet för?

    Tycker du på fullt allvar att det är helt ok att göra precis vad som helst mot en annan människa enbart för att du inte känner personen?
    Det är skillnad på våld och sex. Den jämförelsen fungerar inte. Såklart är alla parter involverade, MEN i en affär så är det ju den otrogne som har ansvaret för att relationen blev som den blev, den gjorde valet. 
  • Anonym (Ehm)
    Anonym (man) skrev 2021-09-15 11:50:54 följande:
    Det är inte en åsikt , det är fakta, så är det i precis ALLA sammanhang. Deltar man i något så är man medskyldig till konsekvenserna. Deltar du i något brottsligt så döms du till medhjälp. Hade det varit som du säger så hade det gått att döma folk till medhjälp för enligt dig har man inget ansvar för vad man deltar i.

    Att vissa sen vill göra just otrohet till någon slags undantag bara för att det känns rätt betyder inte att begreppen medhjälp och medskyldighet bara försvinner. Dina argument är känsloargument, inte sakliga argument.
    Nej, det är en åsikt. Moral kan inte vara fakta, det är för varierande och utvecklande för att kunna vara det. Om det var fakta hade inte lika många argumenterat emot det heller, för fakta och moral är olika grejer. Acceptera det. 

    I min åsikt så är otrohet  "ett undantag" som du så vill kalla det just för att det är något rätt så annorlunda från allt annat du jämför med.

    Den som personen är otrogen med har ju inga löften som den bryter, hur blir då det den gjort en skam? Jag tycker i alla fall inte det vore något fel gjort av någon annan än den som var otrogen och därmed bröt de löften den hade med sin partner. 
  • Anonym (Ehm)
    Anonym (man) skrev 2021-09-15 16:51:15 följande:
    Nope, moralen avgör bara om man tycker att ligga med en upptagen person är rätt eller fel, det förändrar ingenting kring att personen deltar i otroheten. Mao att personen deltar i otroheten ÄR fakta, sen om det är rätt eller fel är en moraliska fråga.

    Alltså är det irrationellt att påstå att en person som medvetet ligger med en upptagen person inte deltar i otroheten för det är liksom ganska självklar att om man hjälper någon utföra en handling så har man deltagit i handlingen och nej otrohet är absolut inget undantag, det är en handling som alla andra.

    Nu repeterar du återigen samma felaktiga och missvisande argument som gått runt runt i tråden. Ingen har sagt att den som DELTAR i otroheten är otrogen. Det som sägs är att personen DELTAR i en otrohet inte att personen är otrogen själv. Och iom att personen DELTAR så har personen givetvis ett ansvar för sitt deltagande.
    Jag har inte sagt att den inte deltar, jag säger bara att den inte bär ansvaret för hur den otrognes relation sedan blir. Därmed säger jag att den inte borde känna någon skam. Det är skillnad att ta del av, och att faktiskt ha gjort något man ska känna skam över. För den personen är ju inte den som brutit ett löfte.

    Jag förstår hur du menar, men håller inte alls med, och jag tror du är för fast i din tro för att ens förstå hur andra tänker kring detta, om det går emot dina egna åsikter. 
Svar på tråden Vem ska skämmas mest? Den som är gift?