• Anonym (Sa)

    Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?

    Jag tror helt enkelt att det skulle gå ut över kvinnor som faktiskt behöver snitt om alla fick välja fritt.

    Eller hur tänker du att resurser osv skulle räcka och hur skulle det fungera rent praktiskt om det var helt fritt att välja?

    Hade det funnits oändligt med tid och resurser hade det väl inte varit något problem.

    Jag har själv fött ett barn vaginalt , ett med akutsnitt (som jag tycker att jag fick vänta onödigt länge på, allt gick bra med barnet men jag blev ganska traumatiserad). Nu väntar jag tredje barnet och får antagligen planerat snitt pga medicinska skäl.

    Sen har jag hört att det är bättre för kvinnan och barnet att föda vaginalt om man kan det.. Men det är ju upp till var och en hur man tänker om det såklart.

    Och så är det ju inte heller vi på Familjeliv som bestämmer så egentligen spelar det ju inte så stor roll vad vi tycker , alla kan skriva att en kvinna borde få snitt om hon vill men hon kommer ju inte få det bara för det.

  • Anonym (Sa)
    Anonym (Kostnad) skrev 2021-09-14 08:33:24 följande:

    Jag har inga starka åsikter om detta ämne, men med tanke på hur dåligt med pengar det finns i vården och hur det ska sparas överallt så tycker jag inte man kan försvara kostnaden för kejsarsnitt hos de som enbart har en önskan om det och inte ett behov.

    Visst borde det finnas pengar i vården till allt, men tyvärr är det ju ej så i dagsläget


    Håller med. Blir nog svårt att få resurser att räcka om alla som vill ska få det. Har själv fött ett barn vaginalt , ett med akutsnitt och nu väntar jag tredje som antagligen blir med planerat snitt pga medicinska skäl.

    Förstår inte riktigt det där att så många tror att man bara kan välja nu.. hade inte en tanke på att jag borde få snitt med första barnet (snart 15 år sen) fast jag var ganska rädd för förlossningen (var bara 18 år gammal)..
  • Anonym (Sa)
    Tow2Mater skrev 2021-09-14 16:57:46 följande:

    Inte alls. De flesta vill föda vaginalt.


    Jag vet inte hur det är med det men om ALLA som vill ha snitt skulle få det utan att behöva ha någon speciell anledning har jag svårt att tro att resurser och tid skulle räcka. Skulle det funnits resurser skulle det väl varit mycket lättare att få snitt?

    Men som sagt så är det ju inte jag eller nån annan här som bestämmer ändå så det spelar ju inte så stor roll vad jag tror eller tycker.
  • Anonym (Sa)
    Anonym (Förtryck) skrev 2021-09-14 23:17:41 följande:

    Spot on! Denna fråga handlar endast om kvinnoförtryck. Eftersom abort inte är diskuterbart i vårt samhälle går mobben på nästa sak. Vad är då bättre än att slå ner på någonting som de flesta kvinnor måste gå igenom och där hon är som mest sårbar.

    Ni kvinnor som tycker om att förtrycka andra kvinnor, jag föreslår att ni flyttar till ett land med lite mer traditionell syn på hur en kvinna ska vara. Afghanistan kanske skulle passa er. Där finns varken abort eller kejsarsnitt. Perfekt för er.


    Vet inte hur det är med abort men kejsarsnitt finns absolut i Afghanistan.

    Jag tycker att det kunde vara fritt att välja om det absolut inte gick ut över kvinnor som faktiskt behöver snitt..

    Hur det nu skulle gå att genomföra.

    Har själv fött ett barn vaginalt , ett med akutsnitt och tredje som jag väntar nu blir antagligen planerat snitt pga medicinska skäl.

    Sen tycker jag iförsej att såna här diskussioner är lite meningslösa .. det är ju inte nån här på familjeliv som bestämmer om du eller andra kvinnor får snitt eller inte. Så förstår inte riktigt meningen med att bråka om det här?

    Om du t.ex vill ha snitt men inte får det borde du väl bli arg på läkaren som bestämmer det och inte nån här som inte har något med beslutet att göra?
  • Anonym (Sa)
    Anonym (Q) skrev 2021-09-16 18:51:43 följande:

    Jag tror att det är avundsjuka kvinnor med trasiga snippor som sitter och gnäller om att ?alla ska föda vaginalt, annars har man minsann inte fött barn!?

    Jag har gjort två planerade snitt och är supernöjd med båda. Inga komplikationer med någon, som mina systrar fick (utdragna med sugklocka, halvt medvetslösa bebisar som de inte visste om de levde eller ej, stora bristningar, akut kejsarsnitt och infektion i såret, de har sex barn tillsammans och komplikationer med alla). Amningen funkade perfekt direkt, ingen stress för mig. Och mitt underliv är som när jag var 18 fast jag är 44.


    Jag förlöstes med sugklocka när jag var 18 år gammal och gick sönder ordentligt , men kul att du tycker det är lite roligt att såna som jag är ?avundsjuka?.

    Fick däremot förlossningsskadan fixad (muskel som inte hade läkt ihop ordentligt) och blev nog tightare än innan till och med (vad jag har hört) så där är det inget att klaga på..

    Fött ett barn med akutsnitt sen och tredje som jag väntar nu blir nog planerat men det är inte för att jag ska få ha ?underliv som en 18-åring? när jag är 44 utan för min och barnets säkerhet.

    Bra att dina snitt gick bra men känns VÄLDIGT obehagligt att håna kvinnor som drabbas av förlossningsskador tycker jag.
  • Anonym (Sa)
    Anonym skrev 2021-09-17 18:06:31 följande:

    Det vore intressant att veta var du fått din sjuka människosyn från. Tror du på riktigt att de med riktigt trasiga snippor sitter och hoppas att andra ska få lida av samma sak?!

    Man utgår ofta från sig själv.

    Om du hade fått HIV, hade du då sett till att smitta så många som möjligt för att fler skulle bli smittade?

    Om ditt barn dog i en bilolycka pga kass bilstol, hade du då hoppats att grannens barn som har samma stol skulle förolyckas eller hade du varnat för att just den bilstolen var orsaken till barnets död?

    Kvinnor med trasiga snippor är nog dom som är mest måna om att andra ska slippa få samma slutresultat.

    PS. Ditt underliv är inte som när du var 18, underlivet påverkas av graviditeten ändå. Och oavsett graviditet eller ej så åldras väl vagina, livmoder och allt i takt med din övriga kropp. Eller tänker du att din snippa är 18 när du är 75 också?

    Har du fler kroppsdelar som på något underligt vis stannat i åldrande?


    Precis , riktigt obehaglig människosyn.

    Jag gick sönder ganska mycket när jag födde första barnet (fick op senare för att fixa det) , var 18 och fick förlösas med sugklocka (det ökar ju risken).

    Jag skulle absolut inte gå runt och hoppas att andra som föder ska gå sönder lika mycket som jag gjorde .. sjukt att tänka så.

    Jag vet att det kan hända men min mamma t.ex har fött fyra barn utan några skador och jag känner jättemånga som har fött vaginalt och inte alls haft samma otur som jag så det är inte så att jag avråder andra kvinnor från att föda vaginalt pga hur det var för mig.

    Har även gjort ett akutsnitt och det är ju ingen dans på rosor heller .. mitt läkte bra men det var inte så lätt direkt efter och gjorde riktigt ont. Och har en vän som fick infektion efter snitt.

    Tredje barnet som jag väntar nu blir antagligen med planerat snitt men det är av andra anledningar (medicinska).

    Och ja , graviditet påverkar absolut underlivet även om man inte föder vaginalt och det gör även åldrande så ingen har ett underliv som en 18-åring när man är 44.
Svar på tråden Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?