• Anonym

    Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?

    Ja, vad tycker egentligen folk om en person som hemskt gärna vill bli vältränad, men vägrar göra jobbet och istället kräver att sjukvården ska bekosta plastikoperationer för en fejkad tvättbräda?

    Vad tycker man om personer som vill ha ett toppjobb men inte orkar utbilda sig och därför köper ett fejkat examensbevis?

    Det låter kanske helt galet, men en del likheter finns det.

    Att det är en form av fusk, det är vad jag misstänker att folk tänker.

  • Anonym
    Tow2Mater skrev 2021-09-15 17:06:57 följande:
    Menar du att man får välja KS om man betalar det själv precis som en plastikoperation?
    Jag skrev vad jag tror att folk menar när de är emot kejsarsnitt.

    Sen tror jag få är emot att andragångsföderskor får snitt om de fått skador vid tidigare förlossningar.

    Naturen har skapat oss såhär. Det är inte alltid lätt att vara människa..

    Vi kan ju protestera genom att sluta föda barn och ta kål på oss själva. Naturen lär ändå inte bry sig.
    Men visst vore det häftigt om universum fungerade på så sätt att naturen då skulle skapa en dragkedja på varje kvinnas mage som bara är att dra ner när barnet ska levereras.
  • Anonym
    Tow2Mater skrev 2021-09-15 17:06:57 följande:
    Menar du att man får välja KS om man betalar det själv precis som en plastikoperation?
    Men man kan väl kortfattat säga att jag talar om att ta genvägar i livet.
  • Anonym
    Anonym (Verkligen) skrev 2021-09-16 05:33:00 följande:

    Fortsätt du då att leva enligt naturens principer, med allt det innebär. "Det är inte lätt att vara människa" - vad självömkande och martyrlikt att tänka så! Hela ditt inlägg andas "om jag ska lida så ska alla andra också". Barnsligt. 


    Själv tänker jag leva ett så långt och smärt- och skadefritt liv som möjligt. Det önskar jag mina medmänniskor också, på vilket sätt dom än önskar göra det. 


    Då tolkar du mig helt tokigt! 

    Jag varken anser mig lida eller att andra ska göra det och jag lever verkligen inte alltid efter naturens principer-var nu den gränsen dras är olika från person till person.

    Att vara människa har sina ups and downs och är inte alltid enkelt. Det är fakta snarare än martyrskap.
    Jag talar utifrån hur jag tror att andra tänker och det får dig att gå igång som en tok av någon anledning.

    Vad tycker du om alla däggdjur som får ungar? Borde vi inte ta de till fånga och skära upp deras bukar när det är dags för förlossning?
    Det hade nog setts som djurplågeri.
  • Anonym

    Jag är ändå lite nyfiken på hur det fungerar att ha neurotisk fobi för förlossningar (alla är väl ändå lite rädda/nervösa?) och samtidigt vilja ha barn.

    Hur funkar det i praktiken?

    Låter man sig bli gravid först medan man tänker att man ska kräva snitt och annars gör man en sen abort? Är man beredd att offra barnet om man skulle behöva föda vanligt ändå?

    Eller kollar man upp möjligheterna till snitt innan man tillåter sig att bli gravid?

    Finns andra saker inom sjukvård eller det dagliga livet en förlossningsfobiker också har fobi för? Tex andra smärtsamma ingrepp? Sjukdomar?

  • Anonym
    Anonym (Q) skrev 2021-09-16 18:51:43 följande:

    Jag tror att det är avundsjuka kvinnor med trasiga snippor som sitter och gnäller om att ?alla ska föda vaginalt, annars har man minsann inte fött barn!?

    Och mitt underliv är som när jag var 18 fast jag är 44.


    Det vore intressant att veta var du fått din sjuka människosyn från. Tror du på riktigt att de med riktigt trasiga snippor sitter och hoppas att andra ska få lida av samma sak?!

    Man utgår ofta från sig själv.

    Om du hade fått HIV, hade du då sett till att smitta så många som möjligt för att fler skulle bli smittade?

    Om ditt barn dog i en bilolycka pga kass bilstol, hade du då hoppats att grannens barn som har samma stol skulle förolyckas eller hade du varnat för att just den bilstolen var orsaken till barnets död?

    Kvinnor med trasiga snippor är nog dom som är mest måna om att andra ska slippa få samma slutresultat.

    PS. Ditt underliv är inte som när du var 18, underlivet påverkas av graviditeten ändå. Och oavsett graviditet eller ej så åldras väl vagina, livmoder och allt i takt med din övriga kropp. Eller tänker du att din snippa är 18 när du är 75 också?

    Har du fler kroppsdelar som på något underligt vis stannat i åldrande?
  • Anonym
    fjanten skrev 2021-09-17 17:56:13 följande:
    Vissa får på pränt att de får godkänt snitt innan de ens försöker bli gravida, vissa försöker få det godkänt innan abortgränsen passerat, vissa tar det som det kommer, vissa får fobin under graviditeten och tar processen då. Några har sökt sig till regioner som oftare godkänner snitt än hemregionen - t.ex. från Göteborg till Stockholm, eller från Västerås till Eskilstuna.

    Kan finnas andra saker inom sjukvård eller det dagliga livet som de har fobi för. I det dagliga livet är nog fobi-nivån på samma nivå som för alla andra, däremot kan det tänkas att den är något högre kring olika vårdrelaterade händelser, ifall fobin har utlösts av t.ex. tidigare negativa upplevelser i vårdsituationer, eller av en orelaterad händelse - typ våldtäkt.

    Att ha fobi för förlossning och samtidigt vilja ha barn är inte motsättningar. Förlossningen är ändå en väldigt, väldigt, väldigt, väldigt liten del av att ha barn, på det stora hela. Det är ungefär som att ha flygfobi, men ändå vilja resa utomlands. Då tar man ett annat färdsätt. Viljan att resa utomlands kan ju finnas där även om man inte vågar ta sig till resmålet på samma sätt som majoriteten.
    Tack för ett väl utförligt svar<3
  • Anonym
    Anonym (Sa) skrev 2021-09-17 18:42:35 följande:
    Precis , riktigt obehaglig människosyn.

    Jag gick sönder ganska mycket när jag födde första barnet (fick op senare för att fixa det) , var 18 och fick förlösas med sugklocka (det ökar ju risken).

    Jag skulle absolut inte gå runt och hoppas att andra som föder ska gå sönder lika mycket som jag gjorde .. sjukt att tänka så.

    Jag vet att det kan hända men min mamma t.ex har fött fyra barn utan några skador och jag känner jättemånga som har fött vaginalt och inte alls haft samma otur som jag så det är inte så att jag avråder andra kvinnor från att föda vaginalt pga hur det var för mig.

    Har även gjort ett akutsnitt och det är ju ingen dans på rosor heller .. mitt läkte bra men det var inte så lätt direkt efter och gjorde riktigt ont. Och har en vän som fick infektion efter snitt.

    Tredje barnet som jag väntar nu blir antagligen med planerat snitt men det är av andra anledningar (medicinska).

    Och ja , graviditet påverkar absolut underlivet även om man inte föder vaginalt och det gör även åldrande så ingen har ett underliv som en 18-åring när man är 44.
    Jag är ledsen över att du fick de komplikationer du fick och jag förstår till hundra att du inte önskar det för någon annan. 

    Min exempel var inte riktigt applicerbara på förlossningssätt egentligen. precis som du säger är ju förlossning/kejsarsnitt som ett lotteri-båda kan gå riktigt bra och båda kan ge riktigt hemska komplikationer...

    Håller tummarna för att förlösningen av tredje barnet ska gå bra utan ovälkomna komplikationer<3
Svar på tråden Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?