• Tow2Mater

    Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?

    Kvinnans kropp = kvinnans val. Utom i Sverige.

  • Tow2Mater
    Anonym (Sa) skrev 2021-09-14 16:53:48 följande:
    Håller med. Blir nog svårt att få resurser att räcka om alla som vill ska få det. Har själv fött ett barn vaginalt , ett med akutsnitt och nu väntar jag tredje som antagligen blir med planerat snitt pga medicinska skäl.

    Förstår inte riktigt det där att så många tror att man bara kan välja nu.. hade inte en tanke på att jag borde få snitt med första barnet (snart 15 år sen) fast jag var ganska rädd för förlossningen (var bara 18 år gammal)..
    Inte alls. De flesta vill föda vaginalt.
  • Tow2Mater
    Anonym (N) skrev 2021-09-14 17:55:18 följande:
    Om man tänker på alla framtida graviditeter och förlossningar är det betydligt större risker med snitt. En normal vaginal första förlossning är det man bör sträva efter om man tänker på risker genom sin fertila period.

    Och kom igen nu alla sectioförespråkare! Gör tummen ner nu :D
    Anonym (N) skrev 2021-09-14 16:28:35 följande:

    Provocerad vet jag inte om jag blir. Dock tycker jag att det är oerhört synd att en förstföderska hellre snittas trots att det inte finns medicinsk indikation. Detta då jag ser så mycket tråkiga och livsfarliga komplikationer vid nästkommande graviditeter. När man jobbar i det känns det definitivt inte som en rimlig idé att frivilligt välja snitt. Folk må vara hur pålästa de vill.. de vet ändå inte vad de riskerar om man inte i verkligheten sett hur det kan gå vid en acceta eller uterusruptur tex.

    Träffar också många kvinnor som insett att de inte kan få så många barn de önskat pga för många snitt. Tråkigt och onödigt kan jag tycka.


    Ni okunniga som gjort tummen ner på detta, förklara gärna varför så jag kan bemöta er okunskap med erfarenhet och kunskap.
    Alla planerar inte yngla av sig som en kanin under sin fertila period.
  • Tow2Mater
    LadyJane skrev 2021-09-14 08:46:27 följande:

    Jag ser att det handlar om exakt samma sak som abort fastän det ligger i andra änden av graviditeten.
    Det är ett sätt för andra att kontrollera kvinnor, deras liv och sexualitet vilket är deras innersta väsen. 
    Varken mer eller mindre. Och som så många gånger förr är kvinnors värsta förtryckare ofta kvinnor.

    Allt snack om skattebetalare är bara rent bullshit. Ett sätt att förtrycka andra människor med ogiltiga argument.


    Ditt inlägg tål att lyftas igen. Denna tråd är Sveriges Texas.
  • Tow2Mater
    Anonym (?) skrev 2021-09-15 11:52:24 följande:
    Män vill inte ha varken strålning eller operation men de vill bli av med son cancer. Det finns två sätt- det ena gör att han säkrare blir av med cancern men troligtvis ej kan ha aex. Det andra kan ge cancerrecidiv, men bevarad sexuell funktion. Helst vill han inte ha sin cancer alls utan bara överleva utan men.

    På vilket vis tycker de det ett argument för at "män får minsann välja?

    Kvinnor får ofta vara med och planer att ta bort en bit av ev bröstssttumör eller hela bröstet de får välja protes eller inte.

    Detta är överhuvudtaget inte relevant när det kommer till förmossningssätt.
    Kvinnor får ju välja om de vill ha ut barnet levande eller dött, eh.
  • Tow2Mater
    Anonym skrev 2021-09-15 16:56:41 följande:

    Ja, vad tycker egentligen folk om en person som hemskt gärna vill bli vältränad, men vägrar göra jobbet och istället kräver att sjukvården ska bekosta plastikoperationer för en fejkad tvättbräda?

    Vad tycker man om personer som vill ha ett toppjobb men inte orkar utbilda sig och därför köper ett fejkat examensbevis?

    Det låter kanske helt galet, men en del likheter finns det.

    Att det är en form av fusk, det är vad jag misstänker att folk tänker.


    Menar du att man får välja KS om man betalar det själv precis som en plastikoperation?
  • Tow2Mater
    Anonym (?) skrev 2021-09-16 09:29:14 följande:

    Jag är emot kejsarsnitt av tex orsaken "vill inte bli slapp där nere", eller av ren bekvämlighet. Jag har full förståelse för förlossningsskräck och tycker att de självklart skall få snitt beviljat (så länge det är medicinskt säkert).
    Det finns en begränsad summa pengar att använda i vården och då vill jag inte ha med den vård som är "jag kräver att", "jag har rätt att få som jag vill" utan egentlig medicinsk orsak (där även psykiatri räknas in).

    Ja, jag är fullt medveten om att många kostnader är självförvållade skador av rökning, alkohol, extremsporter, fetma osv. Inta alla av dessa är så lätta att komma tillrätta med, men när det bivit ett medicinskt tillstånd som cancer eller lårbensfraktur tar vi hand om det. Bara för att det finns många dyra behandlingar innebär det inte att man kan beställa vad som helst.

    Hur gör vi med alla bröstförstoringar som man får betala för privat? Skall de subventioneras? Till vilken grad? netalt med allmänna medel? Varför inte? Plastikkirurgi utan medicinska skäl, skall vi betala för det?

    Vaf sägs om en rehabresa till Marbellla? Det borte alla sponsras till.Vi har råd...
     


    Igen, om KS ska jämföras med t ex bröstförstoringar - kan man själv betala för ett KS idag om man vill ha ett? Det borde man ju kunna, men jag tror inte det går.
  • Tow2Mater
    Anonym (Qwennan) skrev 2021-09-16 15:21:59 följande:
    Borde man rimligtvis kunna göra. Det som skulle krävas är att det finns obstetriker plus kirurger plus barnmorskor plus undersköterskor som tillsammans (utan en av dessa professioner funkar det inte) går tillsammans och öppnar privata kliniker där enbart elektiva kejsarsnitt utförs på kvinnors begäran.

    Resultatet skulle bli att önskade kejsarsnitt utan medicinsk indikation blir en klassfråga och att en stor mängd personal skulle tas från den offentliga vården och att de som önskar föda naturligt eller vara i behov av kejsarsnitt på riktigt av div medicinska indikationer ibland akuta sådana skulle ha färre personal att ta hjälp av. Med detta sagt kan man koka ner frågeställningen till - vem har rätt till företräde i vården med knappa resurser? Lagen säger att det är den med det mest akuta medicinska behovet. På akutmottagningen tas ett hjärtstopp eller en stor blödning hand om före någon som kommer dit och hävdar att hen vill amputera ett underben bara för att.

    En person som har grav spindelfobi bör inte gå ner i en mörk och fuktig källare och sitta och klaga på alla spindlar där nere.

    Samma gäller kvinnor som har fobi för att föda vaginalt.

    I dagens samhälle finns inte de resurserna att samla ett helt team för att tillmötesgå en enskild kvinnas önskemål på bekostnad av andras säkerhet.

    Man bör jobba med sin förlossningsfobi om man verkligen vill ha barn och förhålla sig till verkligheten som den ser ut eller skaffa barn på annat sätt eller avstå.
    Kan man i andra länder skulle man kunna i Sverige. Utbilda fler om det behövs, och ge dem mer betalt. BM behövs inte om läkare/sköterskor är kompetenta (finns inte BM i alla länder, fast det kanske är en billigare lösning och därför används i Sverige). Alternativt naturligtvis att man inser den lilla extra resursen skulle lätt kunna erbjudas i vanlig vård, kanske med lite högre kostnad i form av självrisk eller vad det nu heter som man betalar idag, för patienten.
  • Tow2Mater
    fjanten skrev 2021-09-16 16:15:25 följande:
    Vissa får ju resor till solen betalda som en del i sin behandling, t.ex. personer med inflammatorisk reumatism. Så det betalar vi. Bröstförminskningar betalar vi. Rekonstruktion av bröst betalar vi. Men nej, planerade snitt ska förstås inte komma på tal - som ändå ofta blir billigare än en vaginal förlossning, om inte den vaginala är helt komplikationsfri.
    Och ungdomars seglatser i Stockholms skärgård kommer till minnes.
Svar på tråden Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?