• Magical

    Varannan vecka

    Citronsorbet87 skrev 2021-09-16 11:45:00 följande:

    De andra utgifterna då såsom fritids, fritidsaktiviteter, skridskor till skolans idrott mm? Ja vi betalar för stå i bostadskö varje år sen födseln spar och medlemskap fasta obligatoriska avgifter för få stå kvar. Vet du någon kö som är gratis stå i för barn under 18? Tar gärna emot tips :)


    Ni ska ju dela på dessa räkningar eftersom ingen betalar underhåll osv. 

    Mitt ex och jag hade ett gemensamt konto dit barnbidragen betalades in. Därifrån betalade vi alla sådana räkningar. Eftersom båda kunde se allt som skedde på kontot kunde ingen ta pengar eller så. Har funkat superbra. Den som fick räkningen i sitt namn lade bara in den på det kontot.Inget man behöver prata om utan det rullade på ända tills barnbidraget tog slut när barnen var 15. 

    Vår kommun delar inte heller på räkningar utan räknar med alla alla föräldrar kan samarbeta (har en kompis vars ex inte betalat något alls någon så hon har betalat allt för förskola + fritids för två barn. Han är skyldig henne nånstans över 50 000 om jag inte minns fel men det låtsas han inte om) 
  • Magical
    Norrländskan123 skrev 2021-09-17 15:21:18 följande:

    Låter som andra föräldern har grava samarbetssvårigheter vilket är en orsak till att du skulle kunna ha ensam vårdnad. hade kontaktat soc och rådfrågat om detta.

    Jag blir så jävla less på föräldrar som inte ta ansvar över sina barn!!!


    Man får inte enskild vårdnad för att man krånglar med betalning, tyvärr. Är det fler saker, så ja, då kan man alltid undersöka saken.
    Det är inte Soc man ska fråga sånt, det är en jurist. 
Svar på tråden Varannan vecka