Inlägg från: Anonym (Ingen fara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ingen fara)

    Rosa nötkött

    Tror inte att det är någon fara. Gravida har ätit rosa/rött nötkött i alla tider. Nötkött är generellt sett ingen fara att äta mediumstekt och toxoplasmos finns (mig veterligen) inte i nötkött.

    Det är isåfall om nötkött kontanimerats av rå kyckling eller rått fläskkött som det kan vara farligt men det är förmodligen ganska liten risk att det kommit i kontakt med det.

  • Anonym (Ingen fara)

    Endel kött är dessutom rosaaktigt i färgen även om det stekts jättelänge. Kan bero på salter, kryddor etc.

  • Anonym (Ingen fara)
    Maja987 skrev 2021-09-17 14:27:39 följande:

    Tack för svaret, jag försöker att lugna mig nu. Om slv har ändrat sina kostråden  bara några år sen och tidigare var det ok att äta icke genomstekt nötkött, kan det inte vara så farligt.


    Precis. Väldigt många gravida kvinnor har ätit rosa/rött kött innan kostråden för gravida ändrades. Det är inte helt ovanligt att bli sugen på just mediumstekt nötkött under graviditet. Min mamma och mormor åt det under sina graviditeter. Kostråden har ändrats som säkerhetsåtgärd för att köttet KAN vara kontaminerat, men betyder inte att det är det.

    Du behöver inte vara orolig det kan jag nästan garantera dig
Svar på tråden Rosa nötkött