Inlägg från: Maja987 |Visa alla inlägg
  • Maja987

    Rosa nötkött

    Hej, 

    Jag åt på en restaurang i går och beställde en lövbiff. Jag sade inte att jag ville ha den welldone eftersom jag tänkte att lövbiff är så tunn att den är ju alltid genomstekt. När jag hade ätit det mesta märkte jag at de tjockare delar av biffen var ändå rosa i mitten. Nu har jag ångest att det kan ha funnits toxoplasma i köttet. Är gravid vecka 27. Har läst att slv uppdaterade sina råd om nötkött för några år sedan och tidigare var det inte så noggrann med att genomsteka nötkött. Jag försöker övertyga mig själv att bebisen mår fint men ändå är jag nojig.

  • Svar på tråden Rosa nötkött
  • Maja987

    Tack för svaret! Jag också hoppas att köttet hade nått 65 grader fast det var rosa. Jag har tagit toxoplasma blodprovet tidigare och jag är inte immun.

  • Maja987
    Anonym (G) skrev 2021-09-17 12:43:57 följande:
    Men var det bara lätt rosa? För isf bör det nått 65 grader
    Biffen var ganska tunn och det är svårt att säga hur rosa den var egentligen. Men den var rosa, inte röd och definitivt inte blodig. 
  • Maja987
    Anonym (Ingen fara) skrev 2021-09-17 12:53:48 följande:

    Tror inte att det är någon fara. Gravida har ätit rosa/rött nötkött i alla tider. Nötkött är generellt sett ingen fara att äta mediumstekt och toxoplasmos finns (mig veterligen) inte i nötkött.

    Det är isåfall om nötkött kontanimerats av rå kyckling eller rått fläskkött som det kan vara farligt men det är förmodligen ganska liten risk att det kommit i kontakt med det.


    Tack för svaret, jag försöker att lugna mig nu. Om slv har ändrat sina kostråden  bara några år sen och tidigare var det ok att äta icke genomstekt nötkött, kan det inte vara så farligt.
Svar på tråden Rosa nötkött