Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Ältandet efter otrohet, hur länge? Hur påverkade det sig som varit den otrogna?

    Jag har aldrig varit i din situation men jag är rätt säker på att det är svårt att fortsätta tillsammans efter en otrohet. många fall går det säkert men det är nog svårt. Har ni pratat ut ordentligt om det hela? Har du fått möjlighet att ställa frågor och säga allt du känner? Hur lång tid har det gått?

    Om du har valt att fortsätta vara tillsammans med henne så måste du försöka släppa ältandet, vilket du verkar vilja. Du måste inse att du valde att fortsätta förhållandet och då innebär det att du inte kan leva i det förflutna för då kommer ni aldrig kunna gå vidare. Det är ingen idé att älta sådant som du ändå inte kan påverka, för just det här är ju något som redan har skett och du kan inte förändra det på något sätt alls. Kanske parterapi kan vara något?

    Vad säger din partner om allt? Det är hon som har varit otrogen och det är minst lika viktigt att hon vill kämpa för er skull. Hon måste anstränga sig för att du ska bli så trygg och säker som möjligt. Hon måste visa att hon är värd din tillit igen. Detta kommer naturligtvis att ta tid. Ha inga hemligheter för varandra. Det bästa är att dela med sig öppet av sina känslor.

Svar på tråden Ältandet efter otrohet, hur länge? Hur påverkade det sig som varit den otrogna?