Inlägg från: Hallonglass91 |Visa alla inlägg
  • Hallonglass91

    BF juni 2022

    Matildan96 skrev 2021-12-30 13:06:54 följande:

    Har skickat en länk till dig nu :)


    Hur många är ni i facebook gruppen nu? Jag är lite sugen på att gå med i den också men rädd att den är för stor så man kanske känner någon i gruppen... :)
  • Hallonglass91
    pinkrain skrev 2021-12-31 08:29:59 följande:

    Jag är med i den stora facebookgruppen. Vet inte om ni menar en annan. :) det blir ju mer intimt här.

    Jag har rul på onsdag och är nervös. Inte bara för att alla verkligen alla hoppas på en flicka utan jag tycker bebisen rör sig väldigt lite när jag jämför med sönerna började kännas. Jag är visserligen bara i v. 18 men ändå.


    Förstår oron men det går säkert fint! Har du varit på KUB och vet hur moderkakan ligger? Kan ju påverka hur mkt du känner med : ) Jag är också i vecka 18 och jag har nog känt rörelser nu denna veckan, inte helt hundra, men har typ känts som det bubblat på sidan av magen. Men står ju på många ställen att det är väldigt tidigt ännu i vecka 18 och att det brukar bli mer tydligt sen. Det är mitt första barn så jag har ju inget att jämföra med som du har, men tror verkligen du kan vara lugn. Skönt att onsdag närmar sig med ju! Det är ju supersnart!
    hurtänktedunu skrev 2021-12-31 09:29:39 följande:

    Är det den gruppen som inte är dold?

    Jag är med i en grupp med runt 35 personer. Den känns intim och bra.

    Åh så spännande med rul. Jag har inte förrän 24 januari. Känns sent men jag vet inte. 19+2 då.

    Här sa ingen vad dom ville att det skulle vara men alla verkligen alla gissade på tjej. Och det var det ju också. Lite roligt att folk hade rätt.

    Jag är också osäker på rörelser. Har för mig att jag känt dom andra två tidigare men vet inte helt säkert. Denna funderar jag på om jag känner ibland men kan inte säga säkert. Tänker att det beror lite på vårt moderkakan sitter också.


    Vad bra! :) 35 känns ändå lite lagom. Skulle du kunna lägga till mig och Pinkrain genom att skicka länk till oss?

    Jag har också mitt RUL i 19+1. Känns sent men jag tycker det är lite skönt då man kommit längre i graviditeten när man väl är på själva RUL (jag tänker på att riskerna minskar lite varje vecka och även att man kanske kan se mer detaljer på ultraljudet). :)
  • Hallonglass91
    kattnos skrev 2022-05-20 05:36:55 följande:

    Igår var jag på nytt TUL och det visade sig att bebis nu har huvudet nedåt! Läkaren sa att sannolikheten att den vänder uppåt nu är väldigt liten. Vikten är också fortfarande lite under förväntat för veckan men den följer sin kurva fint och verkade må prima där inne. Helt plötsligt är alltså planerat ks ute ur bilden och förhoppningen är istället att jag startar upp av mig själv, ev med hjälp av hinnsvepning lite längre fram. Känner mig lite överraskad av detta och skrattretande nog lite snopen då jag nog väntat mig åtminstone ett datum för induktion men det får jag inte förrän senare i så fall.

    Ska nog ta tag i de sista förberedelserna i helgen så att jag kan slappna av lite sen och förbereda min kropp på att föda barn :)


    Hej! åh, samma för mig - jag har också BF 7/6 och min bebis har nu legat nedåt i bara en vecka efter att ha legat i säte / tvärläge alla andra checkar utom en där den låg nere och sen dagen efter på TUL i säte igen. Var också inställd på KS. Men vår bebis ligger nedåt men är fortfarande rörlig.

    Blir spännande att se om våra bebisar håller sig nedåt! 

    Sa de något till dig om datum för KS om bebisen hade varit kvar i säte?
  • Hallonglass91
    kattnos skrev 2022-05-20 14:09:09 följande:
    Kul att vi har samma bf! :)
    Min bebis är också rörlig fortfarande men läkaren trodde iaf inte att den skulle vända uppåt igen, men säker kan man ju aldrig vara. Sen är det mitt andra barn så det kan ju ta längre innan den fixerar sig, om den alls gör det innan det är dags. Har du barn sedan innan?

    Det är säkert olika på olika sjukhus men 7-10 dagar före bf sa de till mig. På vissa sjukhus har jag hört att alla planerade snitt görs en viss veckodag veckan före bf.
    Hej! ja, så kul! :) 

    jag har inga barn sen tidigare. kanske att de också planerar tidigare när man är omföderska. till mig sa de inget om datum men har hört flest som får det planer 39+0, så därför jag blev nyfiken.

    Det är lite jobbigt att barnet är rörligt alltså men min bm tror inte heller den kommer vända mer, men samtidigt så sa hon det för 2 veckor sedan med när bebisen sen vände sig dagen efter haha. Så vi får se vad som händer! :)
  • Hallonglass91
    TheSwedishKiwi skrev 2022-05-31 04:00:39 följande:

    Bf 25 juni och inga tecken på att bebis är på väg tidigare än i alla fall. Får sammandragningar då och då, men det har jag fått sen typ v20 så inget nytt. Förskräckliga besvär med sura uppstötningar just nu. Har blivit värre sedan jag blivit tillsagd att ta två järntabletter per dag. De är verkligen inte snälla mot magen! 


    Är både spänd och nervös inför födelsen. Eftersom det är första barnet så har jag ingen aning om vad jag kan vänta mig. Hoppas att min smärttröskel är högre än jag tror! Någon annan som är lite nervös?


    Ja! Klart man är lite nervös för förlossningen men också förväntansfull. Det är ju en helt ny situation och en så stor grej! 

    Jag har BF 7e så bara 7 dagar kvar nu. Har mensliknande värk i ryggen och tryck neråt men knappt några sammandragningar så tror det kommer gå över men hoppas inte allt för lång tid.
  • Hallonglass91

    Spännande att läsa hur det går för alla! 


    linden2112 skrev 2022-06-01 18:36:26 följande:

    Åh lyckà med hinnevepning! jag har BF 10/6 o va på sista BM besöket igår innan det som blir efter. Hon sa strikt nej till att svepa då reglerna här är tidigast 40+0, lite sur gick jag ut från det besöket o åkte hem o färdknäppade istället utan resultat som det verkar ????


    Samma här! Har 5 dagar kvar till BF 7/6 och var hos BM idag och de gör inte heller hinnsvepning (eller ens en vaginal koll) förens efter BF så har det inbokat på 40+1. Väldigt konstigt att det är så olika hur man gör kan jag tycka! När man kommit såhär långt, och vet att bebisen är färdigbakad, vill man ju bara föda! :) Men jag hoppas att det kommer igång av sig självt istället snart.
  • Hallonglass91
    Lita89 skrev 2022-06-04 04:40:53 följande:

    ÄNTLIGEN börjar värkarna komma igång <3 dock inte tätare än 8 minuter men det är ju en början iaf. Hoppas så att få träffa bebisen idag! Någon mer som är i gråzonen mellan latens och aktiv fas?


    Spännande!! lycka till :)
  • Hallonglass91
    kattnos skrev 2022-06-04 12:45:43 följande:

    Där gick slemproppen! Spännande när den här förlossningen inte alls verkar bli lika som den förra där jag inte hade en känning förrän vattnet bokstavligen forsade. Får se om det kommer värkar, kan ju dröja ett antal dagar även när proppen släppt vad jag har förstått men utgår ifrån att det är hinnsvepningens förtjänst :)


    Lita89 skrev 2022-06-04 09:09:41 följande:

    Går visst inte att citera så jag svarar såhär :). Tyvärr stannade det av vid 5 men det var ganska skönt att få sova ett par timmar! nu är det bara att vänta på att det drar igång igen och förhoppningsvis då på riktigt :)



    Hur har det gått för er Kattnos och Lita89? Hoppas det går bra för er! 
  • Hallonglass91
    Lita89 skrev 2022-06-05 09:43:37 följande:
    Lillebror föddes igår kväll! <3 jag fick kraftiga värkar vid 17, in på förlossningen vid 19, 10 minuter efter vattenavgång var han ute! Två dagar innan bf, en riktig drömförlossning. 
    Stort grattis till din son och till förlossningen! vilken dröm! Så kul att höra!
  • Hallonglass91
    kattnos skrev 2022-06-10 14:29:59 följande:

    Vi har fått en son! Blev igångsatt i onsdags efter tisdagens TUL, sen föddes han precis ett dygn efter första tabletten och aktivt värkarbete var väl ca 8 timmar totalt. Drömförlossning på alla sätt och vis och en riktig revansch efter förra gångens avslut med akut ks. Nu är vi hemma och njuter av vår nya familjemedlem Hjärta


    Grattis!! 


    minaimaginärabarn skrev 2022-06-08 16:23:47 följande:

    Grattis till första junibebisen! Trodde själv jag skulle få en majbebis med tanke på att äldsta barnet jag fött kom 7 veckpr tidigt. Men ännu ligger den lille kvar och är glad för varje dag som går.

    Jag undrar när era bebisar vänt sig med huvudet ner?

    Jag undrar även hur ni förberett er för förlossningen som inte behöver läsas, det har jag inte tid eller ork med tyvärr? Jag har varit med på min frus förlossning men min egen blev akutsnitt så har bäst erfarenhet att följa med och stötta..... 


    Vår bebis vände sig ner i vecka 36 men sen tillbaka i säte samma vecka. Sen vände den sig av sig själv tillbaka ner i vecka 37 och har hållit sig nedåt sedan dess. Fått gå några extra gånger till BM nu på slutet pga det anses sent och bebis är fortfarande rörlig idag 40+3.

    Förutom att ha läst så tycker jag poddar varit bra. Lyssnat på gravid vecka för vecka och sen kan man ju på podcaster söka på olika ämnen och få upp podcast avsnitt på så sätt. Hoppas det kan ge lite inspo!
Svar på tråden BF juni 2022