Inlägg från: betula |Visa alla inlägg
  • betula

    BF juni 2022

    xnfsm skrev 2021-12-06 19:51:06 följande:

    Det blir ingen bebis för mig i juni. Gjorde kub idag och han som gjorde UL sa att det tyvärr inte såg bra ut. Han behövde inte ens kolla blodproverna för att man såg så tydligt hur illa det var. Mycket vätskeansamling vid huvudet och långt ned på kroppen. Fick tid på karolinska imorgon bitti där dom kanske ska ta fler prover och förklara vad allt innebär. Vi är förkrossade just nu.

    Tusen frågor, tankar och känslor, samtidigt som en total tomhet infinner sig.


    Men nej usch vilket hemskt besked! All styrka till er <3
  • betula
    Bebis2021 skrev 2021-12-06 20:43:14 följande:

    Usch då förstår att de är jobbigt, att se blod vid graviditet känns ju aldrig bra, men man får komma ihåg att de dock är väldigt vanligt trots alls, speciellt i samband med sex har jag hört, inga egna upplevelser av det dock, var det mkt eller mer sparsamt och avtog det sedan?


    Får fortfarande blod på pappret. Kommit lite på trosskyddet, men droppar iaf inte i toalletten.
  • betula
    Bebis2021 skrev 2021-12-06 22:19:37 följande:

    Okej men de är ju positivt att de inte är några mängder, men oavsett så blir man ju orolig såklart, har du något ul snart inbokat? Annars kanske de hade kunnat vara skönt att göra de


    Kub 20/12. Hoppas innerligt det inte blir mer nu och att allt ser bra ut då. Får sån jävla ångest och mannen har asmkt på jobbet denna veckan så vill inte oroa honom. :(
  • betula
    Bebis2021 skrev 2021-12-08 12:02:22 följande:

    Som jag nu misstänkte sen gårdagens blödningar som började smått, så visade vul idag på inga hjärtljud, fostret mätte exakt 8+0, precis den vecka jag såg hjärtljud för fyra veckor sedan, påbörjar behandling idag för att hjälpa processen, min kropp verkar inte vilja starta igång själv. Känns ju såklart fruktansvärt tråkigt, ledsamt och jobbigt, men detta kommer inte som en chock, jag har ju haft de gnagande och egentligen inte kunnat ta till mig graviditeten efter vul för fyra veckor sen, så min kropp har nog vetat länge. Men men, vill bara avklara detta nu, hoppet och önskan om en trea kvarstår och jag hoppas de ska vara min tur snart. Lycka till ni andra <3


    Beklagar. Så himla jobbigt. All lycka till i framtiden ?
  • betula
    kattnos skrev 2021-12-11 00:33:51 följande:

    Är det någon som hat börjat känna rörelser ännu? Jag längtar så till det, i min förra graviditet började jag känna så smått i typ v 17 trots att jag hade moderkakan i framvägg. Undrar när det blir denna gången. Snart, hoppas jag :)


    Näe. Tänkt fråga er andra så perfekt att du fråga nu. Senaste graviditeten kände jag redan innan kub så har börjat känna viss oro då jag inte kännt nåt ännu då kub är om drygt en vecka. Men det är ju väldigt tidigt att känna i v 12, så försöker hålla mig lugn.
  • betula
    hurtänktedunu skrev 2021-12-13 09:05:37 följande:

    Chefen ska göra en riskbedömning så fort hen får reda på graviditeten. Men enligt folkhälsomyndigheten verkar det mest gälla dom som jobbar med covid patienter eller misstänkta sådana. Sen verkar alla regioner och arbetsplatser ha lite olika. Jag har ett patientnära arbete men med friska patienter. Min chef är igång med att göra en riskbedömning men jag hoppas verkligen att jag får fortsätta att jobba.


    Finns det någon mall för den riskbedömningen som chefen kan utgå ifrån. Gissar inte att mitt jobb innebär några förhöjda risker sett ur covid, men gissar att det ändå kommer bli upp till mig att se till att chefen gör en bedömning som är vettig.
  • betula
    Gravidmedförstabeben skrev 2021-12-13 18:42:52 följande:

    Jag är beräknad juni 2022 så vilken månad blev jag gravid i/ blev befruktad och vilken månad hade jag sex som denna graviditet skedde i om jag är beräknad juni månad 2022?


    Ca andra hälften aug/första hälften sept? Enligt fl startade min grav 19 sept pch är beräknad slutet av juni. Graviditeten startar dock ca veckor innan ägglossning/sex. Så för min del hade vi sex i början av oktober, vilket resulterade i denna graviditet.
  • betula
    hurtänktedunu skrev 2021-12-15 21:30:32 följande:

    Jag förstår dig helt och hållet. Dessa veckor är bra men hemska tycker jag. Förra graviditeten försvann all uppblåsthet ca v 14. Har vart samma denna gång så jag tänker att det är lugnt. När jag blir alldeles för orolig lyssnar jag med dopplern. Det lugnar.

    Däremot läste jag något bra på insta. My baby is alive and well until someone says otherwise. Jag jobbar efter den nu. Jag hade gärna haft ul varje vecka men jag har bestämt mig att jag måste njuta nu och våga tro på det. Går det åt helvete så har jag vart glad I onödan och det gör ju inget.


    Så fint o klokt igentligen! Låt oss glädjas tills någon bevisar oss motsatsen! Har kub på måndag och känner att nervositeten växer sig starkare för var sekund jag tänker på det.
  • betula
    EIJ90 skrev 2021-12-20 15:50:32 följande:

    Varit på kub idag och fick sen en sprallig liten bebis. Jätteglad för det. Fick dock förhöjd risk på trisomi 21 (DS). 1/624, vilket jag själv inte tyckte lät jättedåligt men gränsen gick tydligen vid 1/1000 så fick bli nipt-test också. Drygt med svar om först ca 3 veckor. Så lite blandade känslor. Nackspalten var 1,8 mm så bör vara blodprovet som drar ner testet tänker jag. Risken för övriga trisomier såg bra ut. Fler som fått förhöjd risk men som ändå gått bra i slutänden? Vi hade tänkt berätta för familjen nu i jul men blir ju lite blandade känslor där också. Man vågar ju inte vara helt glad. Känner mig ändå inte superorolig men blir nog värre när man väntat någon vecka


    Fick 1:193 på downs idag. Jag blev jätteledsen o orolig medan maken tog det betydligt lugnare. Här är gränsen för nipt 1:200, så vi fick oxå nipt. Håller tummarna för båda våra bebisar! ?
  • betula
    EIJ90 skrev 2021-12-20 17:50:32 följande:

    Jag håller tummarna för oss båda! Konstigt att de har så olika gränsvärden. Oavsett är det ju väldigt låg risk. Men det är klart att man blir lite orolig ändå. Räknar man om det i procent så är det ju inte ens 1 % liksom. Bara jobbigt att man troligtvis får vänta så länge nu iom jul och nyår. De sa ca 3 veckor ev för oss. Kub känns verkligen som ett lotteri


    Till oss sa de 1 arbetsvecka. Brev om allt är ok, telefon om något avviker. Är dock bortresta i mellandagarna så ev brev kommer kunna läsas först nästa år. Jättejobbig väntan nu just dessa dagar känner jag. Hade velat komma m glada nyheter på jul o nu kommer jag vara orolig och disträ istället
Svar på tråden BF juni 2022