Inlägg från: pinkrain |Visa alla inlägg
  • pinkrain

    BF juni 2022

    hurtänktedunu skrev 2022-01-11 11:24:58 följande:

    Skönt det I alla fall. Bra att veta vilken storlek den lilla har. Funderar på samma. Fick en stor en på 4.1 sist en vecka före bf så kanske ska kolla lite senare i graviditeten. Men vad bra att det känns bättre. Man får nog bara landa i det.Jag hade också en sån. Kände henne någon gång tidigt men sen så sällan. Kunde gå 12 timmar mellan jag kände henne. Sjukt jobbigt var det.


    Ja men känner det med är lite orolig så känns väldigt skönt att bokat ett extra ultraljud. Han var ju liten i början så fick gå på ett extra ultraljud men nu är inte det ett problem. Jag kände lite igår kväll men då hade det gått ett dygn sen sist.
  • pinkrain
    hurtänktedunu skrev 2022-01-12 13:24:41 följande:

    Ja då är det ju bra och lugnande. Så mysigt. Vilken vecka är du nu?

    Ja jag känner någon gång per dag men det är ju inga sparkar nu så man längtar ju verkligen efter det. Och så man kan känna utanpå


    Jag är i v. 20 nu. :)
  • pinkrain

    Nu har jag inte känt några fosterörelser på över ett dygn. Är i v. 20 och vet att det måste inte kännas regelbundet men med mina två andra barn kändes alltid något per dag. :/ hade ni ringt bm och kollat? De har stängt telefontid på min mottagning för så många sjuka och blir hänvisad till en mottagning i annan ort.

  • pinkrain
    Chemistryfreak skrev 2022-01-14 09:26:35 följande:

    Tror inte att det ska vara någon fara men det skadar inte att ringa till en barnmorskemottagning och fråga, tänker jag. :) Jag hade en dag när jag inte kände en enda rörelse (är också i vecka 20) och det var för att jag hade väldigt mycket bekymmer med gas i magen den dagen, så jag kände massor av gas men ingen bebis. När det hela hade lagt sig dagen efter så kunde jag känna bebis som vanligt igen. Kan ju också bero på att moderkakan ligger i framvägg eller att bebis rör sig mer inåt.


    Varit på rul moderkakan ligger i bakvägg vet jag. :) väntar och ser men är det ett dygn till ringer jag och kollar.
  • pinkrain
    Chemistryfreak skrev 2022-01-14 09:24:07 följande:

    Jag gjorde RUL igår, har varit så himla nervös inför det hela men allt gick bra och det är jag så himla glad över. Bebis har vuxit på precis som den ska och vi har kvar samma beräknade datum som vi fick på KUB. Vi valde att ta reda på könet och vi väntar en liten tjej.

    //


    Skönt att det gick bra. :) roligt med en liten tjej!
  • pinkrain
    Eva7272 skrev 2022-01-16 13:37:55 följande:

    Hej,

    Ni som har gjort extra ultraljud för att vara på säkra sidan att allt är ok; är det något man får bekosta privat? Är det enbart om man blöder som man kan gå till akutmottagningarna?

    Jag gjorde RUL för drygt en vecka sen och då såg allt bra ut, men jag tycker inte att jag känner alls så mycket rörelser som under tidigare graviditeter.


    Jag har bokat privat. Gynakuten har jag enbart besökt vid behov och det var senare i graviditeten för minskade fosterrörelser. 
  • pinkrain
    Oreokakan11 skrev 2022-01-18 16:45:57 följande:

    Hej tjejer! 


    länge sedan jag skrev här. Var på mitt rul i fredags som visade en liten aktiv pojk <3. 


    har en fråga gällande barnets rörelser Och hur det bör kännas. Har inte känt något förrän nu är i 19+6 iom att jag har moderkakan fram. Men för någon vecka sen tyckte jag att jag kände typ ett kurrande eller en ?tingeling-feeling.? Först trodde jag att jag var hungrig men detta var efter att jag ätit mig proppmätt på pizza haha. Kände det dock väldigt högt upp, ovanför naveln vid revbenen. 


    men idag när jag satt kände jag typ en drag känsla nedanför naveln, typ som en fisk som nappar på fiskespöt haha kan inte beskriva något annat, typ något som drar lätt. Kan det vara bebis?


    Skönt det var bra på rul! Grattis till en pojke. 

    Tänker man känner mindre när man har moderkaka så. Jag själv har dock alltid haft i bakvägg. :)  Kände mer mina andra två graviditeter denna känner jag mycket mindre. Har känt lite mer nu är i v. 21. 

    Jag tänker att det kan vara bebisen. :)
  • pinkrain
    TheSwedishKiwi skrev 2022-01-19 11:32:29 följande:

    Idag är första dagen jag satt på mig mammajeans, och gud så skönt det känns. Jag brukar alltid ha rätt tajta byxor och jag har inte tänkt att jag ska byta så här tidigt eftersom min mage fortfarande är väldigt liten och mest känns svullen. Men när jag tog på mig mammajeansen idag så känns det så underbart att inte ha något som trycker vid midjan. Så jag kommer nog faktiskt ha dem på mig tillsvidare nu. Är det någon annan som redan börjat med mammakläder?

    Jag har haft några fler blödningar (för er som inte sett mina tidigare inlägg så har jag blött till och från hela graviditeten än så länge), men försöker att inte vara orolig, utan avvaktar tills RUL som är om ca två veckor. När jag gjorde ultraljud i samband med KUB för några veckor sen så såg ju allt jättefint ut. I princip alla graviditetsymtom är borta förutom att jag känner mig tröttare än vanligt och jag känner fortfarande inte några fosterrörelser i v18 (tror jag inte i alla fall), så det är klart att det är lite svårt att hålla sig lugn, men jag gör mitt bästa!


    Började med mammajeans för flera veckor sedan är i . V21 nu. Mådde så illa så fick inte klämma åt något. :) 

    Blir skönt för dig att gå på rul. Jag har inte så mycket fosterrörelser och är ändå i v. 21 men lite känner jag nu. 
  • pinkrain
    TheSwedishKiwi skrev 2022-01-24 09:11:31 följande:

    Nu har även jag fått reda på att min partner inte får följa med på RUL nästa vecka och jag tycker det är skittråkigt. Är det någon av er som gjort RUL i Stockholm nyligen där de fick följa med? Tänker nämligen titta på att boka privat istället om möjligt då jag verkligen vill att han ska vara med. Det är första barnet efter flera års försök, misslyckanden och IVF, så jag är inte villig att låta honom sitta hemma.


    Förstår verkligen det! Tror många tyvärr privata har samma men värt att kolla upp. Hoppas ni hittar något alternativ där båda kan vara med. :)
  • pinkrain

    Fick covid förra veckan och var rätt dålig trots 3 doser. Började i samband med det få mycket sammandragningar. Var inne på kontroll nu och bm tror att covid påverkat att jag får så mycket sammandragningar :/ fanns inte läkartider men ska åka in akut och kolla tappen om  det fortsätter. Jag hade sammandragningar i mina tidigare aktiviteter men inte såhär ofta i v. 22. Igår kväll hade jag 20 stycken och sen tillslut slutade det. Är hemskt jobbigt och kan knappt göra något, minsta ansträngning kommer det. :( har någon av er erfarenhet av detta och ni behövt kolla tappen? 

  • pinkrain

    Jag har haft mycket sammandragningar i flera timmar och min bm tyckte då jag skulle in och kolla upp detta. De var smärtsamma med. Var inne i veckan och livmodertappen var opåverkad. Troligtvis uvi som ställer till det med. Ska lämna urinprov igen. 

  • pinkrain
    180611 skrev 2022-02-08 21:29:15 följande:

    En liten fråga. Jag jobbar som sjuksköterska och har nu sen v 20 börjat jobba administrativt och utan patientkontakt. Pga Covid-19 men också pga min foglossning. Allt har flutit på fint tills idag... För första gången på länge så var jag med på APT (jobbar sällan de dagarna och undviker oftast större samlingar) men idag var jag med då jag hade en del att informera om. Därför satte jag mig långt ifrån alla andra i andra delen av det stora rummet med flera meter tillgodo. Helt plötsligt började jag få frågor/kommentarer från en av mina kollegor om att det är så konstigt att jag kan träffa personal men inte patienter. Påtalade att jag satt med stort avstånd och att det heller inte enbart var covid som är orsaken till att jag arbetar administrativt. Fick då fler frågor från andra kollegor om vad som egentligen kan hända om jag skulle få Corona och fick frågor om hur många sprutor jag tagit osv... Kände mig väldigt utsatt och ifrågasatt. Det förvånade mig mycket då jag har fantastiska kollegor som gör jobbet så lätt att gå till men det här kändes annorlunda. Någon mer som upplevt nåt liknande? Vad kan det vara som är så provocerande med detta? Är knappast något nytt med Covid och vi har dessutom haft en gravid kollega tidigare under pandemin...


    Tycker det är jättedåligt bemötande av dina kollegor. Försök att inte ta åt dig! 
  • pinkrain
    180611 skrev 2022-02-19 00:14:08 följande:
    Tack! Har faktiskt inte märkt nånting av det sen... Vet inte om det släppte sen när de fick svar på sina frågor. Dessutom pratade jag med min chef om det som jag har en väldigt bra relation med. Både hon och jag har varit tydliga i olika sammanhang om varför jag inte får göra vissa saker exempelvis. Förhoppningsvis blir det inte mer. Mest förvånad då det inte alls brukar vara så...
    Skönt det! Bra när chefen förstår. Min chef blev sjukskriven så den tillfälliga börja ifrågasätta men där var jag väldigt tydlig. Jag fick så mycket sammandragningar av covid att jag tänker inte utsätta mig för det igen. Kan ju få det igen då det inte är 100 hur länge antikropparna gäller. Förhoppningsvis är jag skyddad ett tag nu. 
Svar på tråden BF juni 2022