Inlägg från: pinkrain |Visa alla inlägg
  • pinkrain

    BF juni 2022

    Matildan96 skrev 2022-01-07 08:25:46 följande:

    Jag kan av någon anledning inte skicka meddelande till dig. Skicka till mig så bjuder jag in dig i gruppen.


    Bjud gärna in mig också:) bf 6 juni har jag.
  • pinkrain

    Nu kommer konstiga tankar här men rul måste väl vara pålitligt om bm säger kön? Maken såg inte en snopp jag gjorde ju det själv, ingen pung dock. Barnmorskan kollade väldigt snabbt för låg efter tror jag i tiden och sa ja det ser ut som en pojke. Visade inget utan kollade snabbt. Visst jag önskar flicka men inte bara det vill ju vara säker och bearbeta liksom. :) jag har börjat acceptera att det blir en pojke men så frågade äldsta sonen hur vi säkra vi är och så googlade jag. Tycker fortfarande ser ut som en snopp men är inte helt säker.

  • pinkrain
    svansmamman skrev 2022-01-09 13:20:40 följande:

    Det jag fick med mig på RUL var att alla BM inte bryr sig om att direkt kolla det. Med tanke på att din BM gav ett något oklart svar (?ja, det ser ut som en pojke?) hade jag nog inte tagit det som en total garanti. Jag tänker, ser det ut som en pojke eller ÄR det en pojke? Jag hade kunnat förstå om man inte kunde se, men antingen syns väl snoppen/pungen eller inte?

    Min BM frågade om vi redan visste kön pga NIPT vilket jag bekräftade att vi gjorde. Hon visade ändå grundligt och förklarade var och hur vi kunde se att det var just en pojke som gömmer sig där inne. Om hon inte gjort det, och vi inte gjort NIPT, vette tusan om jag skulle ha litat på att hon ens tittat ordentligt. Man hör ju om de som fått veta kön på RUL men så blir det ändå det motsatta. Dock tror jag bara att jag hört sådana historier där man på RUL sagt att det var en flicka men det egentligen var en pojke, och inte tvärt om.


    Tänker inte det är sannolikt och fel är säkert en pojke men hon svarade otydligt och kollade snabbt mest det. Med andra sonen svarade bm att hon är säker på att det är en pojke och kollade mer noggrant. Var bara lite annorlunda upplevelse. Gjorde rul vecka 18+1. Funderar på att göra ett till för att få det bekräftat. :)
  • pinkrain
    hurtänktedunu skrev 2022-01-09 14:11:40 följande:

    Ni hade väl fått svar på kön på nipt också va? Alltså jag har fått rätt båda tidigare gångerna både med min son och min dotter och vågar dom uttala sig så brukar dom vara rätt säkra annars brukar dom säga att dom inte är säkra.


    Nej inte gjort nipt endast detta ultraljud. Ja tänker det men tanken slog mig.
  • pinkrain
    svansmamman skrev 2022-01-09 14:15:05 följande:

    Jag förstår! :) du skrev innan att du låg efter, bedömdes du inte vara i vecka 18+1 när du gjorde ultraljudet?

    Går det att få till ytterligare ett ultraljud via regionen eller måste du vända dig till någon privat? :)


    Nu låg jag 18+1 :) blir privat skulle ändå vilja kolla hur stor bebisen är så gör det samtidigt tänker jag. Inte bara för att bekräfta kön. Tror ändå det är en kille men ja vill vara helt säker.
  • pinkrain
    hurtänktedunu skrev 2022-01-09 14:11:40 följande:

    Ni hade väl fått svar på kön på nipt också va? Alltså jag har fått rätt båda tidigare gångerna både med min son och min dotter och vågar dom uttala sig så brukar dom vara rätt säkra annars brukar dom säga att dom inte är säkra.


    Har haft rätt med andra sonen med så oftast är det ju rätt. :) då sa hon att hon var säker att det är en pojke. Nu såg hon inte det först och jag sa att det ser ut som en pojke, då frågade hon om vi ville gissa och vi gissade och sen sa hon att hon kanske ska kolla med och kollade snabbt och sa det ser ut som en pojke. Fick bara lite oseriöst intryck är nog det. Inte för att jag önskar en flicka utan känslan.
  • pinkrain
    hurtänktedunu skrev 2022-01-10 18:36:54 följande:

    Ja då är det ju jätte svårt om det inte känns säkert. Men har du bokat ett privat?


    Ska boka ett privat tillväxt får jag veta storleken på bebisen med. :) redan börjat handla kläder så vill vara lite mer säker. Jag går inte runt och tänker flicka längre men ändå. Det är fortfarande svårt att smälta då magkänslan var så stark men det känns bättre och bättre.
  • pinkrain
    180611 skrev 2022-01-11 09:40:04 följande:

    Gör så. Lika bra så du kan gå vidare sen. Annars går man bara och funderar. Men håller med dig. Så konstigt att magkänslan kan ha så fel. Jag var också väldigt säker på tjej...


    Hon var lite stressad och låg efter i tiden så kändes inte helt 100. Ja märkligt! Har du varit på rul?
  • pinkrain

    Jag har väldigt lite fosterrörelser denna gång. Har moderkakan i bakvägg såg det på rul fick påminna bm att ens undersöka det men hon gjorde det då. Mina två andra graviditeter har det känts mycket mer. Jag känner inget utanpå magen än gick in i v. 20 idag med först sonen kändes det i v. 19 utanpå och andra v. 18. Känner typ i gång per dag knappt det. Så känns extra skönt att göra ett till Ultraljud känner jag. Även på rul rörde han sig inte så mycket.

  • pinkrain
    hurtänktedunu skrev 2022-01-11 10:38:06 följande:

    Skönt det I alla fall. Bra att veta vilken storlek den lilla har. Funderar på samma. Fick en stor en på 4.1 sist en vecka före bf så kanske ska kolla lite senare i graviditeten. Men vad bra att det känns bättre. Man får nog bara landa i det.


    Det känns fortfarande jättetråkigt att jag aldrig kommer få en dotter och att jag och alla andra var så säkra men samtidigt skulle vi inte ha fler heller så blir ju ändå en bebis liksom måste ju landa i det. :) Känns lite jobbigt med tre söner mer lätt med två och även de bråkar så mina gråa hår kommer ju komma nu iaf haha. Jag grät ut i 1,5 h i telefon med min mamma. Alla är så förstående så det är skönt.
Svar på tråden BF juni 2022