Inlägg från: betula |Visa alla inlägg
  • betula

    BF juni 2022

    knyttets skrev 2022-04-26 08:26:19 följande:
    Vecka 33 på gång här och det börjar bli TUNGT. Har börjat få mycket tryckkänslor nedåt och ont i bäckenet. Rör mig som en pensionär :D För oss görs bedömning om förlossningssätt nästa vecka. Bebis låg med huvudet nedåt på senaste ultraljudet och bm menar att han ligger kvar så. Så vi håller tummarna att det blir vaginal förlossning. Jag är lite orolig för igångsättning då det är frågan om en specialgraviditet i mitt fall, men viktigast är ju att bebis kommer ut tryggt och säkert.

    Varför är du orolig för igångsättning? Är det troligt att det blir det för dig?


    Själv har jag bett om igångsättning då jag är livrädd att inte hinna in i tid. :)

  • betula
    kattnos skrev 2022-04-27 07:50:59 följande:
    Man kan göra vändningsförsök men baserat på att jag är under 155 cm lång och har genomgått ett tidigare snitt rekommenderade läkaren inte det. Dels är det tydligen färre vändningsförsök som lyckas när man är kort, dels finns det en risk att det gamla ärret går upp. Hade jag insisterar hade de nog inte vägrat mig vändningsförsök men jag tycker att det känns som en onödig risk. Sist jag var hos bm sa hon att huvudet låg nedåt och jag tror att den vände sig häromnatten (kände det inte men upplevde att rörelserna hade flyttat dagen efter) så om jag har lite tur kanske den vänder sig spontant igen.
    Det som är positivt med ett planerat snitt är ju att man får ett datum då bebis kommer :) och som knyttets skrev, det viktigaste är ju att bebis kommer ut tryggt och säkert.
    Ah då förstår jag.  :) Verkar ju vettigt.  :) Hoppas liten behagar ligga rätt när det är dax. Innan dess spelar det ju inte så stor roll. :)
  • betula
    knyttets skrev 2022-05-01 10:47:09 följande:
    Det är nog mest att jag är orolig att förlossningen drar ut på tiden och blir mer smärtsam, i och med att det är första barnet också. Men vi får helt enkelt vänta och se vad de bedömer blir tryggast för oss båda.
    Det behöver ju inte bli så <3 
  • betula
    kattnos skrev 2022-05-06 06:29:50 följande:

    Haha, det här börjar bli något frustrerande! Jag var hos bm igår och både hon och en kollega ville absolut få det till att bebis nu har huvudet nedåt. Tyvärr var deras ultraljudsmaskin på service just igår. Jag fick en ny tid nästa vecka så får vänta några dagar till innan jag får klart besked :) Nu är det ju ingen brådska i sig men vill gärna veta snart vad jag ska förbereda mig på :)


    Bästa är kanske att förbereda sig på alla scenarier.  Min låg m huvudet ner förra bm besöket. På tvären för en vecka sen eller så o nu är jag ganska säker på huvudet ner igen.  
  • betula

    Inte packat nåt än, men tänker en del på det så tror jag tar tag i det snart. Sist stannade vi bara en natt (de timmar en måste), men gissar att det blir längre om en blir igångsatt? 
    Ska iaf tänkt ta m nåt gott att mumsa på efter förlossningen! Fika, godis eller nåt som en verkligen förtjänar efter det jobbet! ;)

  • betula

    Bf 27e . Har massa sammandragningar o en del som känns (förvärkar?). Bebis är fixerad o vissa sammandragningar ger verkligen ett rejält tryck neråt. Räknar ändå m att få gå tills bf om vi inte får igångsättning innan (tid för bedömning 20e)

  • betula
    Lita89 skrev 2022-06-01 22:35:08 följande:

    Åååh så pirrigt nu!! hinnsvepning idag i v 39+1. Det visade sig att jag är MINST 4 cm öppen redan, dock är tappen 3 cm lång fortfarande. Men bebis ligger jättelångt ner och bm tyckte typ att jag ska ha en handduk under rumpan bilen hihi.

    nu är det bebismånad hörni!


    Oj så spännande! <3
  • betula
    Lilalampa skrev 2022-06-02 03:48:53 följande:

    Någon annan som inte kan sova? 
    Tror det är 5e natten jag ligger klarvaken i timmar... alltid gått igenom en sömnlös period i mina graviditeter. 


    Jag äter lergigan för att kunna sova. Gjort hela graviditeten.  Aldrig haft så mycket sömnproblem som under denna graviditet.  Haft en period då jag sovit bättre o kunnat fasa ur lergiganet, men nu vaknar jag så mkt av sammandragningar o har svårt att somna om så tar lergigan några nätter i veckan för att få sova lite bättre iaf.
  • betula
    TheSwedishKiwi skrev 2022-06-02 12:42:25 följande:

    V36+5 för mig idag. De två senaste dagarna har lillan varit som en vilde inne i magen. Så pass mycket att jag blev lite nervös över att något var fel. Ringde förlossningen och hon lugnade mig med att om något är fel är det mindre rörelser man ska vara uppmärksam på då bebisen inte skulle orka hålla igång så mycket om den inte mådde bra. Idag är hon betydligt lugnare så nu börjar jag oroa mig för det istället. Aldrig får man slappna av! Ligger och trycker lite lätt på henne då och då för att se till att jag känner rörelser. Har varit försiktig med det innan men barnmorskan jag pratade med sa att det inte är något fara med att trycka och känna lite om man är orolig.

    Ska bli spännande att se om hon kommer innan eller efter BF som är midsommar (25 juni)!


    Hon är kanske lite trött idag efter att ha lekt rövare. :) <3 Jag klämmer och trycker ganska mkt på min mage och bebis gör samma sak från andra hållet. :P Oftast på kvällarna trycker han ut en fot i sidan på mig så jag måste hålla emot för att det inte ska göra för ont. Blir helt trött i armen jag trycker emot med, så fattar inte hur han orkar ligga där inne och pressa så?!
  • betula
    TheSwedishKiwi skrev 2022-06-03 14:02:21 följande:

    Skönt att höra att jag inte är den enda som trycker och klämmer lite, haha. Stackars bebisar som får stå ut med oss! 

    Imorse fick jag väääärldens kramp i ena vaden när jag vaknade! Har hört att man kan få så under graviditeten men jag trodde jag hade klarat mig. Fy så ont det gjorde. Väckte sambon eftersom jag var tvungen att sparka runt och sträcka på benet för att försöka få bort krampen. Har även märkt att benen är lite svullna, märks speciellt när jag tar av mig strumporna och man ser ut som en stoppad korv. Tungan ute

    Jag räknar verkligen dagarna nu.


    Har haft stödstrumpor länge nu, men fötterna sväller bara mer och mer känns det som. Tårna ser ut som små korvar och fötterna är alldeles svullna så det ofta gör ont. :( Maken masserar varje kväll, fötter och vader, annars krampar jag på nätterna.

    Försöker att inte räkna dagarna, då det är ett tag kvar för mig. Men visst.. det närmar ju sig faktiskt. :)
Svar på tråden BF juni 2022