• Räkan77

    Min 2-åring väljer farmor framför mej ????

    Jag förstår att det gör jätteont att se när ditt barn väljer sin farmor framför dig. Men om du försöker rannsaka dig själv, orkar du vara den mamma du egentligen skulle vilja vara? Du skriver att du endast lämnar din son till farmor när du är på bristningsgränsen. Jag tänker att du innan bristningsgränsen är trött och stressad vilket är fullt förståeligt men som gör att tålamodet lätt tryter.

    Jag tycker att du ska använda farmor mer som avlastning så du orkar vara mamma nu och framöver. Men att du ska tänka lite strategiskt. Kanske att ni ska sköta överlämningarna på förskolan, att farmor hämtar och lämnar där. Kanske att ni kan ha en fast dag i veckan som hon hämtar på förskolan, har barnet över natten och sen lämnar på morgonen? Eller tom två nätter om hon orkar och vill. Och att hon varannan eller var tredje helg har honom ett dygn? Om ni kommer överens om tider så slipper du dessutom tjatet.

    Sen kanske ni kan försöka umgås alla tre ibland på helgerna så att barnet känner att hen inte måste välja mellan er två, att det inte alltid blir hämta och lämna situationer som kan bli stressande.

  • Räkan77
    Arbetssmyran skrev 2021-09-26 18:43:00 följande:

    Jag känner igen detta genomen. Ts. Jag tror du själv inser att detta strider mot något djupt inlm dig. Jag tycker inte att du ska låta farmor passa sonen mycket alls i fortsättningen. Han kommer att bli mer anknuyen till dig om du kämpar hårdare för att ta hand om honom. Sådana här historier slutar aldrig bra. Barnet blir bara förvirrad och får mommy issues. Att han reagerar så anser inte jag är normalt. Min pojke var likadan med sin faster. Jag slutade lämna honom hos henne trots att han hade det bra där och nu mår jag mycket bättre. Min son och jag har rn mycket närmare och bättre relation. Men faster är inte lika glad, om du förstår vad jag menar. (;


    Om TS lämnade barnet var och varannan dag hade det kanske varit ett bra råd att dra ner på umgänget. Men det är aldrig speciellt bra att isolera sig med barn om det inte finns särskilda skäl. Barn mår bra av att vara trygg med flera människor i sitt liv. Det är väldigt sårbart om det bara finns en vuxen som barnet är van vid.
Svar på tråden Min 2-åring väljer farmor framför mej ????