Inlägg från: Kråkungen |Visa alla inlägg
  • Kråkungen

    Vad kan man jobba med när man har social fobi?

    Anonym (?) skrev 2021-09-30 20:45:33 följande:

    Gärna nåt administrativt. Inte tekniskt, mer samhälle/humaniora.

    Känns som alla akademikerjobb idag kräver att man kan hålla presentationer.

    Är ambitiös, lätt för mig etc, men fixar inte dessa presentationer!


    Vad har du för utbildning? Lite svårt att säga nåt utan att ha en aning om var din kompetens ligger :) 
  • Kråkungen
    Anonym (?) skrev 2021-10-02 16:41:44 följande:

    Kandidat inom humaniora, jobbar inom kundservice.

    Men vill plugga vidare för att få ett kvalificerat jobb. Lätt i skolan, driv osv, men känns som alla akademikerjobb kräver att man kan hålla presentationer.


    Alltså, om du vill ha ett akademikerjobb i betydelsen jobb vid uni så är det ju svårt att komma undan presentationer, men det finns ju andra jobb. Nu är humaniora ju ett brett område, men språkkonsult, översättare, bibliotekarie är tre jobb jag kommer på så här på rak arm - hade nåt sånt kunnat vara nåt?
  • Kråkungen
    Anonym (?) skrev 2021-10-03 19:49:59 följande:
    Jag har kollat på alla de tre utbildningarna.

    Översättare: mycket svår arbetsmarknad.

    Språkkonsult och bibliotekarie: ingår att hålla utbildningar och presentationer.

    Egentligen måste det inte vara ett jobb som kräver typ akademisk examen. Men har sökt hundratals vanliga simpla administrativa jobb och de går inte att få utan erfarenhet av just det specifika jobbet verkar det som. Därför tänkte jag att det vore en enklare väg in att ha en examen.

    Har inga problem med rutinarbete etc. Vill egentligen mest ha ett kontorsarbete att gå till, där jag slipper ha ångest över presentationer.
    Ja, arbetsmarknaden för översättare är tuff, det är helt sant. Vad gäller bibliotekarie har jag ingen egen erfarenhet, så jag vet inte hur mycket presentationer de måste hålla, men har du kollat upp det så stämmer det säkert. Vad gäller språkkonsult, slutligen, beror helt på. Själv jobbar jag numera som översättare och språkkonsult, och jag behöver ärligt talat aldrig hålla några presentationer överhuvudtaget. Men jag har å andra sidan haft turen att bli anställd; frilansar man kan det säkert vara så att man måste göra sånt också...

    Du har inte funderat på att försöka komma över din ångest över att hålla presentationer? Om du inte har en större underliggande ångestproblematik, utan att din ångest är ganska tydligt begränsad till just den här typen av situation lär det ju vara ganska lätt för dig att få bukt med det tänker jag?
Svar på tråden Vad kan man jobba med när man har social fobi?