Inlägg från: Anonym (?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (?)

    Vad kan man jobba med när man har social fobi?

    Gärna nåt administrativt. Inte tekniskt, mer samhälle/humaniora.

    Känns som alla akademikerjobb idag kräver att man kan hålla presentationer.

    Är ambitiös, lätt för mig etc, men fixar inte dessa presentationer!

  • Svar på tråden Vad kan man jobba med när man har social fobi?
  • Anonym (?)

    Glömde skriva att jag inte har några större sociala svårigheter annars. Möten går bra, kollegor går bra. Men gränsen går just vid dessa presentationer.

  • Anonym (?)

    Kandidat inom humaniora, jobbar inom kundservice.

    Men vill plugga vidare för att få ett kvalificerat jobb. Lätt i skolan, driv osv, men känns som alla akademikerjobb kräver att man kan hålla presentationer.

  • Anonym (?)
    Kråkungen skrev 2021-10-03 17:57:54 följande:
    Alltså, om du vill ha ett akademikerjobb i betydelsen jobb vid uni så är det ju svårt att komma undan presentationer, men det finns ju andra jobb. Nu är humaniora ju ett brett område, men språkkonsult, översättare, bibliotekarie är tre jobb jag kommer på så här på rak arm - hade nåt sånt kunnat vara nåt?
    Jag har kollat på alla de tre utbildningarna.

    Översättare: mycket svår arbetsmarknad.

    Språkkonsult och bibliotekarie: ingår att hålla utbildningar och presentationer.

    Egentligen måste det inte vara ett jobb som kräver typ akademisk examen. Men har sökt hundratals vanliga simpla administrativa jobb och de går inte att få utan erfarenhet av just det specifika jobbet verkar det som. Därför tänkte jag att det vore en enklare väg in att ha en examen.

    Har inga problem med rutinarbete etc. Vill egentligen mest ha ett kontorsarbete att gå till, där jag slipper ha ångest över presentationer.
  • Anonym (?)
    Anonym (F) skrev 2021-10-03 21:56:51 följande:

    Hade du kunnat tänka dig handläggare på statlig myndighet? Går att få utan utbildning likväl som med. Där håller man inte i några presentationer utan sitter mest framför datorn.


    Nåt sånt vore ju perfekt, men även de jobben verkar svåra att få. Jag undrar hur man kan gå tillväga, vad man ska sikta in sig på för att öka möjligheterna.

    Var intresserad av att bli språkkonsult men insåg att det verkar vanligt att vara frilans, och att många verkar jobba just med att hålla kurser. Annars verkade det kul, tackade dock nej till platsen av ovanstående anledningar.

    Jo jag har en underliggande ångestproblematik, dock inget som direkt stör eller hindrar så värst. Jobbat bort det mesta av den men det tar alltid stopp just när jag försöker övervinna rädslan för presentationer. Resten funkar fint.
  • Anonym (?)

    Kollade nyss på handläggarjobb i platsbanken. Samtliga kräver akademisk examen, gärna erfarenhet av något närliggande. Har ni alltså fått dem utan att ha någotdera?

    Bor ni kanske på en mindre ort med färre kvalificerade sökande, eller är ni bara helt fantastiska på att skriva ansökningar?

  • Anonym (?)

    Kan absolut tänka mig att studera om det krävs. Har som sagt en kandidatexamen inom språk/humaniora, men efter vad jag sett för handläggarjobb är det mer ekonomi/juridik/samhällsvetenskap som efterfrågas.

    Vad är i så fall smartast att plugga?

    Det låter som drömmen att ha ett handläggarjobb!

  • Anonym (?)

    Jag har gått en mängd våga tala-kurser, men det blir inte bättre. Till slut blev det så svårt att jag struntade i att gå dit för ångesten blev så svår.

    Jag har som sagt inga problem i andra sociala situationer, så jag vet att det går att jobba bort. Men min gräns verkar vara just vid presentationer.

Svar på tråden Vad kan man jobba med när man har social fobi?