Inlägg från: Anonym (Cattis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Cattis)

    Vad kan man jobba med när man har social fobi?

    Hej.

    Jag har också ångest och viss social fobi, blir generad inför människor som känns tuffa och auktoritära, fobi för presentationer inför grupp. Har haft jobb där jag ständigt svettats och kört slut psykiskt då man måste vara i fokus! Usch.

    Nu har jag det perfekta jobbet! Som handläggare på en myndighet. En av ett par hundra anställda. De enda gånger jag är i fokus är i mindre möten där man ibland vill säga nåt (inte måste). Och i kontakten med våra ärenden som jag behöver möta ibland, knappt någonsin nu pga covid.

    Dessutom styr jag själv över mina arbetsuppgifter, när jag gör dem och hur jag gör dem. Såklart har jag arbetstider men jobbar mest hemifrån pga pandemin.

    I love it! Jag kan slappna av och jobba med det här i min egen takt. Men då krävs socionomutbildning eller annan beteendevetenskaplig utb.

    Förslag: handläggare försäkringskassan, socialförvaltningen, Pensionsmyndighet, försäkringsbolag, kurator (då träffar man en person i taget), psykolog..

    Vill du studera?

  • Anonym (Cattis)
    Anonym (?) skrev 2021-10-08 13:25:14 följande:

    Kan absolut tänka mig att studera om det krävs. Har som sagt en kandidatexamen inom språk/humaniora, men efter vad jag sett för handläggarjobb är det mer ekonomi/juridik/samhällsvetenskap som efterfrågas.

    Vad är i så fall smartast att plugga?

    Det låter som drömmen att ha ett handläggarjobb!


    Socionom!
Svar på tråden Vad kan man jobba med när man har social fobi?