Inlägg från: Stockholm32 |Visa alla inlägg
  • Stockholm32

    Vad kan man jobba med när man har social fobi?

    Jag tror verkligen inte det är en bra att idé att försöka hitta ett jobb som aldrig kommer innebära presentationer. För dom kommer komma. Det kommer begäras att du ska dela något, om du är duktig på ditt jobb eller har någon betydande roll. Dom kommer säkert vara mindre ambitiösa presentationer? kanske ordet ?genomgång? är bättre. Genom att försöka fly det gör du framtida situationer mycket värre.

    Jag har har själv lidit av extrem social fobi. Alltså vänt och gått andra hållet för att jag var livrädd för att prata med kollegor. Den delen har försvunnit men jag jobbade hårt på det. Tog även hjälp av betablockerare för att hindra kroppsliga reaktionen, vilket ledde till att jag blev mer bekväm psykiskt. Jag gillar inte presentationer. Men om jag ska gå igenom något jag kan mycket om, så vet jag ju att jag är den som kan detta bäst, därför har dom bett mig. Den känslan gör att jag glömmer att det är en presentation.

    Mitt förslag är att sök hjälp för din scenskräck (låter inte som social fobi). Dom flesta har den typen av scenskräck men den avtar med tiden. Och förlita dig också på att med erfarenhet och kunskap inom sitt område kommer nervositeten avta.

Svar på tråden Vad kan man jobba med när man har social fobi?