• TheSwedishKiwi

    Ruvare oktober 2021

    Jag har precis varit och återfört en fryst blastocyst för mindre än en halvtimme sedan. Detta är tredje försöket efter första äggplocket och inga fler kvar i frysen så jag håller verkligen alla tummar för att det ska gå vägen den här gången! Båda gångerna när jag återfört fryst blastocyst så har den redan börjat kläckas innan återföringen. Jag blir lite nervös för att processen gått för långt när det är så, men läkarna verkar tycka att det är bra så jag ska väl inte oroa mig för mycket. Är det någon som haft samma erfarenhet?

    Nu ska jag hem och vila. De senaste gångerna har jag åkt tillbaka till jobbet men den här gången ska jag försöka vara stillasittande så gott det går även fast de säger att det inte spelar någon roll!

  • TheSwedishKiwi
    MsCat skrev 2021-10-10 17:02:26 följande:

    Att blastocysten "kläckts" är ett fantastiskt tecken att det är vid liv och redan vill växa vidare.

    Håller tummarna för för dig


    Tack för svaret! Jag hade på känn att det var så men var lite orolig eftersom det inte blev något förra gången. Men jag håller alla tummar för att det ska gå bättre denna gången!

    Grattis till er som plussat! Jag vågar inte testa förrän testdagen då jag tagit Ovitrelle och vet att man får positivt utslag av det ganska lång tid efter återföringen. Vill inte få falska förhoppningar, för det skulle nog göra mig ännu mer ledsen om det sedan visade sig att det inte gick vägen.
  • TheSwedishKiwi
    smulis85 skrev 2021-10-12 10:28:12 följande:

    Måste bara fråga någon här som fått nattsvettningar? Jag förknippar det med mens så känner mig redan ute! :( Rutdagen 3 idag med en femdagars. Kan också säga när jag nyser gör de ont i både äggstockar och livmoder men antar att de är pga ÄP.


    Jag har inte haft nattsvettningar, men jag har haft väldigt svårt att sova de senaste dagarna, vaknar och är helt slut. Vet inte om det beror på kommande mens eller tidig graviditet, men hoppas så klart på det sistnämnda. Jag är på ruvardag 5 med femdagars blastocyst.
  • TheSwedishKiwi

    Idag har jag gått runt och varit jättevarm hela dagen medans andra har klagat på att det är kallt! Jag har inte svettats, bara kännt mig så varm att jag vill gå ut på balkongen och svalka mig titt som tätt, trots att det varit typ 8 grader ute och jag brukar frysa då. Var till och med tvungen att ta av mig min jacka ett tag när jag var utomhus. Vet inte om det är relaterat eller inte, men tänker att jag delar med mig av det jag känner under den här perioden ändå! ????

  • TheSwedishKiwi

    Jag har testdag 23 oktober, så lång väntan ännu! Förra försöket började min mens dag 7 efter återföringen och jag hade bruna flytningar ett par dagar innan. Idag befinner jag mig på dag 7 och än så länge inget blod. Håll en extra tumme för mig!

  • TheSwedishKiwi

    De senaste dagarna har mitt humör åkt berg-och-dalbana. Har känt mig allmänt deppig och väldigt gråtmild. Så kände jag förra gången jag var gravid (utomkvedshavandeskap den gången tyvärr), hoppas innerligt att det är ett gott tecken men vågar inte hoppas alltför mycket.

    Imorse såg jag lite rosa på toalettpappret men ingenting mer sen dess. Ni som plussat, har ni haft någon blödning eller färgad flytning alls?

    Hur hanterar ni arbete under den här perioden? Jag börjar känna att det är riktigt jobbigt att hålla humöret uppe på jobbet när jag är så känslig och gråtmild och går runt och är nervös över det här hela tiden, och min chef har märkt av det. Hon vet att jag går igenom den här processen så hon har sagt att det är ok, men att jag ska försöka så gott jag kan att hålla det privata borta från arbetsplatsen och försöka vara på gott humör. Lättare sagt än gjort, haha! Har ni några problem med detta?

  • TheSwedishKiwi
    Dibella skrev 2021-10-15 11:25:39 följande:

    Vart i ruvningen är du?

    När jag ruvat tidigare gånger så har de inte varit någon blödning fören mensen kom, men då kom den rätt tydligt så var inga frågetecken. 

    Jag tror jag mest försökt hålla mig för mig själv under processens gång då jag också är väldigt känslig. Men jag har ett jobb där det går att komma undan med det lite. Kan förstå att chefen säger att du ska försöka hålla det privata borta från arbetsplatsen, men hen har nog inte insikt i hur omfattande processen är gällande sitt hela jag och mående, det kan vara jättesvårt att separera på det. Hoppas inte du har dåligt samvete över att kanske inte kunna leva upp till de kraven, för tycker inte det är rimligt när man mår som man mår under ruvardagarna. Helt rimligt. Jag gråter nästan var och varannan dag nu pga oro och ångest. Håller tummarna för dig och att det är en liten där inne 


    Jag är på RD8 idag med en 5-dagars. Så jag tror inte att det kan vara nidblödning för min del då det brukar ske mycket tidigare från vad jag läst. Jag hoppas att det beror på något annat och att det inte är något negativt.

    Gällande chefen så tror jag också att hon har svårt att sätta sig in i situationen, men förstår även varför hon påpekar det då jag har en väldigt central och social roll som Office Manager. Men jag försöker så gott jag kan att hålla humöret uppe på jobbet. Går det så går det, men om inte så är det inte så mycket jag kan göra åt saken. Då får jag helt enkelt acceptera att hon klagar på det tillsvidare? jag hade ett möte med henne idag där jag inte riktigt kunde hålla tårarna borta. Förhoppningsvis fick hon mer förståelse efter det.
  • TheSwedishKiwi
    Linsen8808 skrev 2021-10-15 12:40:47 följande:

    Är det någon mer som är på RD11? Under två, tre dagar har jag fått pyttelite ljusrosa på trosskyddet, nästan aprikosfärgat och skulle inte kalla det blödning. Jag tror det kommer från lutinusen, upplever lite sveda och obehag ibland. Testade i morse eftersom jag blev lite orolig ändå. Är det någon annan som får färgade flytningar? Mitt test ser ut såhär, så det är nog lika bra att sluta oroa sig... Det som händer, händer.


    Jag hoppas att det positiva resultatet du fått är en indikation på att det inte är något att oroa sig för. Och jag hoppas detsamma för mig då jag också fått lite rosa. Dock tar jag inte lutinus och jag har hört att man kan få lite små blödningar av den då den kan irritera slemhinnan.
  • TheSwedishKiwi
    Dibella skrev 2021-10-15 13:18:44 följande:

    Tror inte det är nidblödning så sent. Har du Lutinus eller är det en FET? Lutinus vet jag kan irritera slemhinnorna och ge upphov till blödning ibland och flera får småblödningar i samband med när mensen ska komma trots graviditet. Hoppas att det blir ett plus ändå Hjärta när har du tänkt testa?


    Jag har inte Lutinus då det är en FET. Så jag tog tre sprutor Ovitrelle, men inget annat. Enligt mitt mens schema skulle mensen kommit igår, så därför blir jag lite extra nervös nu när jag ser lite rosa. Men jag fortsätter tänka positivt, det har ju faktiskt inte sett ut som blod som jag är van vid, vid de tidigare försöken till exempel så har det alltid börjat med brunt och sen rött, aldrig rosa.

    Jag tänker försöka hålla mig till testdagen, vilket är 23/10. :)
  • TheSwedishKiwi
    Linsen8808 skrev 2021-10-15 16:13:22 följande:
    Precis. Det har inte kommit något mer nu, känns skönt. När har du testdag? Håller tummarna!!
    Jag har testdag 23/10. Får se om jag klarar av att hålla mig tills dess, men jag ska försöka! :)
Svar på tråden Ruvare oktober 2021