• Anonym (I)

    Jag ska betala honom

    Du behöver inte hans samtycke för flytt om det är inom samma kommun.

    Blockera honom. Eller köp en kontanttelefon och ha bara det nummret till honom. Slå bara på den när barnet är där ifall han behöver ringa akut. Skit i att svara på allt annat.

    Gör alla byten via förskolan. Kör 2-3-2. Teckna en barnförsäkring själv och betala den. Bry dig inte om att bråka om det.

  • Anonym (I)

    Sök underhåll via FK. Dom utreder allt. Du behöver inte ha någon kontakt som helst med honom. Och nej du har inga skyldigheter att skicka med något alls. Men det löser sig genom att ni endast byter på förskolan.

    Om han missköter sig kommer förskolan märka det och orosanmäla.

  • Anonym (I)
    Anonym (Visst) skrev 2021-10-03 16:43:09 följande:

    Går man direkt via försäkringskassan så får man max ca 1600 va? Då måste man gå via tingsrätten om beloppet ska vara högre?


    Man har oftast inte ens rätt till mer på ett så litet barn. Man räknar att mamman i detta faller också ska lägga 1573 kr precis som pappan.
  • Anonym (I)

    Du gör ditt livs största misstag om du går till tingsrätten. Du kan både förlora vårdnaden och få betala rättegångskostnader. Han kommer alltid ha umgängesrätt med sitt barn. Så hur du än vrider och vänder på det kommer du få dras med den här mannen hela ditt liv. Att gå till familjerätten och prata om vem som sa vad är så bortkastad tid. Det är dessutom frivilligt och han behöver inte dyka upp. Det händer ingen ny information så pass mycket att ni behöver ha kontakt eller veckobrev. Ni två ska blockera varandra och endast ha kontakt vid akuta situationer. Ni bytar via förskolan där ni ber om dubbel information.

    Förstår inte varför så många kvinnor ska göra det så svårt för sig. Detta är en man du aldrig kommer förändra. Han kommer aldrig bli en bra och närvarande pappa - sålänge som han själv inte vill det. Du borde istället fokusera på ditt barn och vara en bra mamma. Du ska självklart söka underhåll nu och inte vänta.

  • Anonym (I)
    Anonym (Famrätt.) skrev 2021-10-03 22:41:44 följande:

    Man blockar inte vatandra när man har barn tillsammans. Synnerligen dåligt råd som kommer att innebära att TS betraktas som lika knäpp som farsan. TS ska följa avtal. Sitta lugnt i båten och inga i sms gräl. Hon ska begära underhållsstöd från fk och inte själv vända sigvtill TR.


    Självklart kan man blockera varandra även om man är föräldrar. Det är ens fria rättighet. Man har ingen skyldighet att ha kontakt bara för att man är förälder. Den kontakten kan ske på andra sätt. T ex via en mellanhand.
  • Anonym (I)
    Anonym (K) skrev 2021-10-03 22:50:52 följande:

    På vilka grunder skulle ts förlora vårdnaden, och dessutom till honom?


    Man är oskyldig till motsatsen bevisas. Detta låter som en pappa som kommer vända upp och ner på TS liv bara för att bevisa att han inte alls är en alkis och även verkar ha ett stort nätverk som kan backa upp honom.

    Det TS har på honom nu är inte tillräckligt och risken är stor att han hävdar precis samma sak mot henne. Att hon är en dålig mamma med mera. Eftersom han redan nu skyller allt på henne. Han låter också kapabel till att skaffa fram "bevis" som inte finns. T ex anhöriga som skulle ljuga för hans skull.

    Att ge sig in i tingsrätten utan konkrets bevis på att han är en värdelös pappa som vanvårdar sitt barn kommer det bli tufft.
Svar på tråden Jag ska betala honom