• HSOF

    Google förbjuder nu all sorts kritik mot vacciner på youtube.

    Google har sedan tidigare förbjuder all kritik om biverkningar och effektiviteten av de nya nödgodkända covid-vaccinerna. Vilket har lett till användare har blivit antingen censurerade eller helt bortplockade från plattformen.

    Nu tar de ett extra steg och förbjudet nu all kritik mot alla vacciner såsom om kända biverkningar och annat som kan misskreditera vacciner och läkemedelsindustrin. Även kända skeptikers konton tas bort. Förra veckan så togs även två kameler av den ryska nyhetskanalen RT bort vilket har lett till att Ryssland överväger att förbjuda youtube i landet.

    Den skrämmande utvecklingen för yttrande och åsiktsfrihet växlar upp, vilka yttranden och åsikter ska förbjudas i härnäst?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-10-03 15:35
    Missade ju länken till källan.

    www.reuters.com/technology/youtube-blocks-all-anti-vaccine-content-washington-post-2021-09-29/

  • Svar på tråden Google förbjuder nu all sorts kritik mot vacciner på youtube.
  • HSOF
    KittyK80 skrev 2021-10-03 15:10:17 följande:

    De har väl en policy mot desinformation om vaccin. Att man inte får påstå osanningar alltså. Något annat har jag inte sett eller hört. Länka gärna information.


    Finns i trådstarten.
  • HSOF
    Friger skrev 2021-10-03 15:32:59 följande:

    Jo, man kan tycka vad man vill om Trump. Men det faktum att Presidenten för väldens mäktigaste supermakt kunde, och blev tystad av några fåtal stora företag är skrämmande.

    Trump är borta från makten. Men det är inte dom där företagen. Dom styr och ställer på nätet än idag. Ingen har röstat fram dom. Ingen kan rösta bort dom.


    Nä precis, chockerande, tänk om någon skulle få för sig att tysta Mogge inför valet nästa år!!

    Nä skämt och sidor dessa plattformar får antingen välja att bli puplicister och stå för allt som pupliceras på plattformarna likt vilken tidning eller publicist som helst. Eller så får de sluta att agera sådana och låta det rättsliga istället sköta sitt om det finns övertramp.
  • KittyK80
    HSOF skrev 2021-10-03 15:36:21 följande:
    Finns i trådstarten.
    Tack! Jag kan dock fortfarande inte se att all kritik är förbjuden, utan att deras förbud mot desinformation om Covid-19-vaccinet nu även omfattar andra vaccin.


  • KittyK80
    HSOF skrev 2021-10-03 15:33:08 följande:
    Det finns både dålig kritik och god kritik när det kommer till dessa nödgodkända vaccinerna och än vet vi inget om effekterna på lång sikt. Men oavsett så är det inte Google eller något annat tec-bolags sak att bedöma vad som är rätt eller fel, de sitter knappast på den kompetensen.

    Censur har aldrig varit bra, varken i 30-talets Tyskland, under kalla kriget i sovjet eller idag på nätet. Anser man att man är bättre vetande så kan man använda sig av sin kunskap för att informera istället.
    Fast det är ju inte Google som gör bedömningen, de följer WHO:s bedömningar.
  • Anonym (J)

    Det är såklart väldigt dåligt och ger motsatt effekt , absolut inte så att alla ska tro att vaccinen är jättebra bara för att inga andra information eller åsikter får yttras?

  • KittyK80
    Anonym (J) skrev 2021-10-03 15:51:39 följande:
    Det är såklart väldigt dåligt och ger motsatt effekt , absolut inte så att alla ska tro att vaccinen är jättebra bara för att inga andra information eller åsikter får yttras
    Fast det är inte så det står. Däremot får man inte sprida desinformation. Det är något helt annat.
  • Friger
    KittyK80 skrev 2021-10-03 15:56:27 följande:
    Fast det är inte så det står. Däremot får man inte sprida desinformation. Det är något helt annat.
    Gått på Demokratikurs i Nordkorea?

    Alla åsikter utom dom officiella är desinformation.
  • Tecum
    Embla twopointoh skrev 2021-10-03 15:34:01 följande:
    Precis som Kinas styrande har ett ansvar gentemot sin befolkning och därför inte tolererar kritik mot makten? Precis detta argument, "för allmänhetens bästa" har nämligen i stort sett varenda förtryckarregim använt. "Folkhälsan" var en viktig bit av varför en viss regim -som man inte får nämna vid namn i denna typ av debatter, för alla paralleller, även relevanta sådana, med den avfärdas reflexmässigt med hänvisning till en ologisk lag- kunde få folkets stöd.
    Skillnaden är ju att vi och många andra lever i en demokrati och där finns andra kanaler att föra fram information. Eller anser du också att all media är kontrollerad av de elaka makthavarna och storföretagen? I diktaturerna är allt strypt. 
    På nätet framförs fake news utan kritik eller ifrågasättande, det sker förhoppningsvis inte i gammalmedia (utom när det gäller skogsfrågor) och jag antar att det är vad Google ser som den stora faran. Jag hörde i veckan att antalet anmälningar om biverkningar av vaccinet sjunkit kraftigt trots att fler och fler vaccinerar sig. Då finns det än mindre anledning att medvetet skrämma folk bara för att det är kul, för att destabilisera eller bara för att visa sin makt.

    Sen viftar du och andra med den heliga yttrandefriheten. Men hur fritt är det på facebook och youtube egentligen? Man får inte visa något naket och vem skadas av det - egentligen? Rasism är förbjudet, enligt ditt synsätt borde väl den åsikten också ingå i yttrandefriheten? Det finns många andra inskränkningar, varför är just vaccinkritik så heligt att den inte får störas? För även om du raljerar handlar det faktiskt om folkhälsa, miljoner människor har dött och fortsätter att dö i pandemin. Det är fakta och inget påhitt av någon diktator. Fast det finns ett enkelt sätt att undvika det. Är det verkligen acceptabelt att sprida skrämsel genom fake news i detta läge?
  • HSOF
    KittyK80 skrev 2021-10-03 15:44:50 följande:
    Tack! Jag kan dock fortfarande inte se att all kritik är förbjuden, utan att deras förbud mot desinformation om Covid-19-vaccinet nu även omfattar andra vaccin.
    Från artikelns första del.

    "WASHINGTON, Sept 29 (Reuters) - YouTube will block all anti-vaccine content, moving beyond its ban on false information about the COVID vaccines to include content that contains misinformation about other approved vaccines, it said in a blog post on Wednesday.


    Examples of content that won't be allowed on YouTube include claims that the flu vaccine causes infertility and that the MMR shot, which protects against measles, mumps, and rubella, can cause autism, according to YouTube's policies."

    Står i första delen av artikeln. All kritik ska förbjudas, tidigare så tog de bara bort kritik mot covid 19 vaccinerna.

    De har även tidigare förbjudit teorier om att viruset kommer från ett labb, men efter att Biden administrationen börjat prata om det så tog de bort det förbudet.
    Google är väldigt politiskt styrt och sympatiserar starkt med demokraterna i USA. Hela Kalifornien där Silicon Valley ligger är ett starkt demokratisk säte.

  • Anonym (…)

    Det står väldigt tydligt att de bara utökar sin policy and nu också gälla för misinformation gällande alla vaccin (?? to include content that contains misinformation about other approved vaccines.?

    Det är ju jättebra då det minskar risken att folk avlider i onödan. Min fru har släktingar i USA som helt gått på antivaccin information och i deras lilla samhälle har folk avlidit som flugor (Gamla, överviktiga, ovaccinerade)

    I USA har det nu dött 700000 personer av Covid

    www.npr.org/2021/10/01/1042592683/covid-cases-are-falling-but-the-u-s-is-on-the-brink-of-700-000-dead

Svar på tråden Google förbjuder nu all sorts kritik mot vacciner på youtube.